Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Oooh, jeg lurer på en ting eller to... Jeg tenker å gå restaurant- og matfag, design og håndverk eller helse og sosial til neste år (vg1); hva vil et år i utlandet si for utdannelsen min? Hva kan jeg gjøre etterpå? Hva vil det si at året er gjeldende eller ikke?

Har egentlig tenkt på å dra til en annen plass enn USA, men det samme gjelder vel for alle land..?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Puh! *Puster lettet ut*

 

Jeg har vært litt treig med søknaden min(den man får etter å ha blitt godkjent :w00t: ), og tenkte da at det begynte å bli litt sent... Men siden de fortsatt holder på med intervjuer så er jeg nok ikke i trøbbel enda.

 

Lykke til med å bli godkjent! ;)

 

 

Jeg fikk en ''kjapp deg gutt' mail fra explorius nylig, det gjorde sikkert du og om at hvis du har ønske om statvalg må søknaden være gjennomgått og godkjent av explorius og SMG innen 31/12.09 elns? :p

 

ikke at statvalg er det viktigste med utveklingsåret da..

Endret av kizzza
Lenke til kommentar

Hei.

 

Har et lite dilemma her som jeg lurte på om dere som er/har vært i USA har noen synspunkt på.

 

Saken er slik at jeg er i en famile der vertsbroren min går på en såkalt "charter/home" school. Derfor ville selvsagt familen min at jeg skulle gå der også. På denne skolen er det slik at læringen er mere personalisert. Det vil si at de tilbyr noen fag som er én dag i uka med undervisning på skolen, mens de fleste av fagene er hjemmestudium. Akademisk sett så er dette en skole som er midt i blinken for meg, men så er jeg nå ikke i USA for å gå på skole (hovedsaklig). Skolen har ingen sportslag og slikt som en vanlig high school har og ingen klubber. Dette gjør at det for meg føles veldig vanskelig å sosialisere seg og få venner. Jeg har prøvd å utnytte situasjonen mest mulig ved å ta flest mulig fag på campus (er på skolen mandag, tirsdag og onsdag). Dessverre så er det slik at de fleste studentene som har fag på skolen kommer når faget begynner og drar når det er ferdig.

 

For familien min virker det som det er uaktuelt for meg å skifte skole og samtidig bo hos dem. Derfor lurer jeg på hva dere syns. Er det verdt det å skifte familie får å få gå på en vanlig high school?

Lenke til kommentar

Jeg som går på vanlig high school gjør ikke noe spesielt etter skolen. Spise, slappe av og lekser. Jeg er med i en klubb (science club, ufrivillig da) men blir ikke noe mer "sosialt" med dette. Spilte soccer, dette hjalp meg ganske mye. Fikk mange venner gjennom der og de er de jeg henger mest med, selv om jeg har mange andre gode venner fra klasser etc. Akuratt det med det sosiale er noe ejg og en annen utvekslingsstudent har diskutert. Hvis du ikke står å slenger i gangene during lunch, da er du ikke sosial. Hvis du setter deg ned med lekser, leser en bok noe som faktisk bringer deg noe en å stå å henge i en gang er ikke sosialt sett på her.

 

Uansett, hvis jeg var deg ville jeg IKKE forlate skolen du går på nå. For det første kommer det til å bli vanskelig å få skoleplass, så venner på denne skolen ( vente til ny sesongs med sport etc) vanlige high schools er som regel dårlige akademiske og det viktigste er en GOD vertsfamilie der en kan kommunisere og diskutere med. Føler du at du har dette ville jeg anbefalt og bli.

 

Som regel vil ikke organisasjonen din bytte familie uten en spesiell grunn.

Jeg fant familie med barn og samme interesser, en skole som ga meg skoleplass osv. Jeg sa jeg kunne betale alle utgifter som fly til å komme meg opp dit, men nei. De ville ikke flytte meg pga broren min "bor" i samme community. Noe han ikke gjør. 5 min unna på et indianerreservat. Stedet var mer for meg, fjell, gode ski anlegg 1 time unna med busser.

Var endel som var grunnen jeg ville dra men tar ikke opp dette.

 

Konklusjon: Ikke dra hvis du har det bra med familien. Og hvis skolen i tillegg er mer akademisk tilrettelagt for deg burde du iallefall bli ;)

Lenke til kommentar

Vel problemet er at jeg ikke føler at jeg har hatt noen framgang ang. det å få venner på den skolen jeg er på nå. Derfor er jeg redd for at det kan komme til å fortsette slik og at jeg vil kjede livet av meg resten av året.

 

Dessuten er ikke jeg det mest sosiale mennesket i verden så jeg føler at jeg trenger litt tid før jeg blir kjent med folk. På skolen jeg er på nå skjer dette én gang i uken. Sammenlignet med en vanlig high school er jo det ingenting.

Lenke til kommentar

Skjønner helt klart frustrasjonen din, Tinmar.

 

Som GreVeen nevner kan det være vanskelig å skifte skole nå, slett ikke sikkert en annen skole vil ta deg imot. Når det kommer til det med nye venner hvis du skifter skole tror jeg ikke det er noe problem... I hvertfal ikke hvis det er som du sier, at du ikke har rukket å få så mange veldig gode venner enda.

 

Skoleopplegget hvor du har muligheten til hjemmestudium høres veldig bra ut.... om du hadde vært i Norge. Her i USA kjenner du jo ikke så mange og er avhengig av å være med på det meste for å stifte gode venner. Selv spilte jeg am. fotball og det var i grunn der jeg begynte å bli kjent med folk, jeg fikk sitte på med folk hjem fra trening og du blir en del av gjengen tilslutt.

 

Har du snakket med familien og faktisk fortalt dem rett ut at du gjerne kunne tenkt deg å gå på en vanlig high school? Kan som sagt være vanskelig å bytte skole, men det skader da i hvertfall ikke å prøve. Bør være mulig, her på min skole kommer det en australsk utvekslingsstudent nå rett etter jul.

 

Når det kommer til det å bli kjent med folk... Her må du rett og slett bare presse deg til å ta intiativ egentlig. Spør folk om hva som skjer i helgene, få tak i telefonnummeret til folk. Det er vanskelig, men det er det som skal til.

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Ja, jeg har snakket med vertsfamilien om dette og jeg skjønner frustrasjonen dems. Det er ganske vanskelig for dem å koordinere transport dersom jeg skifter skole. Dessuten er vertsfar veldig glad i å stå fast på sine prinsipper. Har tatt det opp med AFS så vi skal møtes på torsdag. Ang. det å skifte skole er det nå det er lettest siden det er et nytt semester etter jul. Akkurat nå føler jeg at jeg er på vippen. Ny skole er veldig lokkende, men samtidig kan det være forstyrrende for oppholdet å "starte på nytt igjen".

 

EDIT: Skriveleif. Norsken blir bare verre og verre :(

Endret av Tinmar
Lenke til kommentar
Jeg fikk en ''kjapp deg gutt' mail fra explorius nylig, det gjorde sikkert du og om at hvis du har ønske om statvalg må søknaden være gjennomgått og godkjent av explorius og SMG innen 31/12.09 elns? :p

 

ikke at statvalg er det viktigste med utveklingsåret da..

 

Jeg har ikke fått det, men så har jeg ikke uttrykt ønske om statvalg heller :p

Lenke til kommentar

Exploriuuus, send meg mail snart vææær så snill!?

 

Jeg er frustrert! Det er 1 og en halv uke siden jeg sendte inn alle papirene til Explorius... Jeg vil vite NÅ hva jeg må fixe på sånn at den kan bli sendt til USA snart... (okay, jeg er nok bare "litt" utolmodig x)

 

Dere andre som reiser med Explorius som har sendt inn papierer og sånn, hvor lang tid tok det før dere fikk svar på hva dere hadde gjort "feil" som måtte fixes?? ;)

 

Er det flere som skal til USA med Explorius? Jeg vil gjerne snakke med flere som skal samme vei! ;p

 

Jeg skal samme vei :D

Lenke til kommentar
Exploriuuus, send meg mail snart vææær så snill!?

 

Jeg er frustrert! Det er 1 og en halv uke siden jeg sendte inn alle papirene til Explorius... Jeg vil vite NÅ hva jeg må fixe på sånn at den kan bli sendt til USA snart... (okay, jeg er nok bare "litt" utolmodig x)

 

Det var da ikke måte på mas... Det er ikke vanlig at organisasjonene svarer deg for å si at alle papirene er ok. Er det noe dem trenger, så tar dem kontakt. Ikke gå rundt å tro at du gjør feil, da går det aldri bra...

 

Å ikke høre fra organisasjonen er et godt tegn. Da har du ikke gjort noe galt :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...