Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

litt off topic:

Da har jeg vaert i Washington den fowrste hele dagen. New York var "over the top", dere som reiser neste aar: PROEV AA FAA DRATT PAA NEW YORK-CAMPEN!!!!!

Har kommet til en erkerepublikansk familie og moren elsker diskutere politikk, noe som er litt artig, for det gjoer jeg og. Proever aa traa litt forsiktig, though:P Var ogsaa i kirken idag, noe som var en spennende opplevelse.. ganske liten kirke, men har bestemt meg for aa gaa fast..

 

Vel.. haaper alle dere som er i USA naa har det toppers!! Jeg kjeder meg litt naa.. ingen av barna bor hjemme i aar, men regner med at det blir artigere naar jeg starter skolen paa onsdag! peace out

 

:) Kjempe tøft. Fint at du fikk en hyggelig familie da!

 

Tameg: Vet ikke men tipper u må kontakte den New Zealandske ambasaden og besøk dem eller no. bare skyt meg hvis jeg tar feil. Jeg bare tipper ^^

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har vurdert veldig å ta et år i utlandet. Da er det kanskje naturligvis USA og Canada som frister mest. Har ikke helt den store lysten til å dra til England da jeg ikke føler at hverken kulturen eller ungdomsmiljøet kommer til å passe meg særlig. Jeg har familie både i USA og i Canada som jeg har kontakt med, og det lar seg ganske sikkert ordne å bo hos en av familiene der. Hvordan vil det være med tanke på bestilling og organisering når man ikke skal bo hos en vertsfamilie?

 

De er ikke mer skeptiske til å la en reise til en familie man kjenner fra før? Har også hørt at man må søke seg inn uten å gå gjennom en tredjepart om man ikke skal bo hos en vertsfamilie, og da kan det bli vanskelig med tanke på hvor høyt snitt de private skolene i USA krever. Tror neppe jeg vil oppfylle kravene en streng privatskole i statene har med rundt 4,5 i snitt.

EF og YFU, regner med de andre orginasjonene også tillater det, lar deg bo hos familier du kjenner fra før av, gitt at de ikke er i slekt med deg. Når du skal til Canada er det en fordel hvis du kjenner en familie, da slipper orginasjonen å finne en vertsfamilie til deg, derfor er det mer sannsynlig at du blir en av deres få utkårede.

Lenke til kommentar
Killer_DT: husker ikke hva du har skrevet om ditt utvekslingsår greie om du har skrevet noe, går du college eller high school ?

 

Jeg er i Canada på universitet. New Brunswick provins.

 

ah høres spennende ut.

 

Lurer på om det er forskjell på stipend du får når man går college og er over 18 ? :]

Lenke til kommentar

Der fikk jeg telefon fra Speak, hun som skal intervjue meg befinner seg ca 1 km fra meg :D

Har ennå ikke fått sjemaene så vi ble enige om at jeg skulle ringes når jeg fikk de og har fyllt de ut.

 

Syns det er spennende og lese bloggene deres, den beste delen med alle er dagene før avreise og det vanlige hysteriet på Gardemoen :)

 

PS: Skiftet brukernavn :new_woot:

Lenke til kommentar
Har alle dere andre som skal til USA i år allerede dratt? Sitter fremdeles her i Norge uten å vite noe som helst. De i Speak sa i dag at det antakelig kom til å ta to-tre dager til før jeg fikk vite noe. Jeg blir sprø av all denne ventingen og uvissheten.

 

Jeg reiser med Aspect og er blandt de 10 (+/-) siste som blir sendt nå snart, vi får vite på onsdag om hvor vi kommer, siden de sa allerede fredag at de hadde løsninger til alle, dvs enten velkomst eller permanente familier. Det er visst helt spesiellt i år siden oljeprisen og matvareprisen har steget så mye at det er mange som ikke har penger nok til å ha en til i huset..

 

Hørte om på gruppen på facebook at Speak sliter tydeligvis mer enn Aspect og hvis ikke de siste fra Speak blir plassert innen fredag må de det gjelder trolig gå på privatskole..

Lenke til kommentar

Er i Cartersville, GA. Er rundt 1200 på min skole, omtrent det samme som hjemme i Norge. Ca. 200 fler. Problemet her er at alle skal ut i gangen samtidig, og det er jo bare kaos. Jeg har heller ikke kommet for sent til timene mine, men jeg når jeg går ut av et klasserom har jeg bare et mål, og det er å gå til neste. Har heller ikke skap (Har 1 bok, pluss skrivesaker, permer og stuff) så bruker bare en sekk. Sparer litt tid på det også.

 

Men 4200 er sinnsykt mange elever.

Lenke til kommentar

Er enig der! Skjonner ikke hvorfor alle maa gaa ut samtidig. Og ja, spesielt naar man maa ga fra North building til South bulding har du ikke god tid. Jeg har et skap, men bruker det bare for oppbevaring av fotballutstyr som jeg bruker etter skolen.

 

Ellers, har "shoppa" relativt mye. Det er BILLIG her! Senest i dag kjopte jeg PS3. Litt impulsivt, men jeg er fornoyd. Brukt mye penger?

Lenke til kommentar

Har ikke brukt så veldig mye, men det som har kostet har jeg planlagt. Et digitalkamera til $220, og iPhone til $500. Men, har ikke brukt mye penger enda. Litt over $1000 på en måned. Ok, det er litt penger :p

 

Jeg har to klasser ute i brakkene (skolen vår er for liten, og de bygger ny nå), og når alle de ute i brakkene skal inn må vi igjennom 1 (EN) dobbeldør for å komme oss inn, og døren inn til gangen igjen er 1 (EN) enkeldør. Ikke nok med at folk skal inn, noen skal jo ut også.

Lenke til kommentar

Ble så ubeskrivelig glad nå :D Muncie, IN :D (Indiana) Ser ut som en grei forstad/by ved Indianapolis, ikke sååå langt fra Chicago :D , drar på lørdag eller søndag :D

 

Rundt 60-100000 innbyggere der (It is the principal city of the Muncie, Indiana Metropolitan Statistical Area, which has a population of 118,769. The population within city limits, as of a 2006 Census estimate, was 65,287.)

Endret av FredrikUSA91
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...