Gå til innhold

Er dette ei god bok?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

vegrad: Hm... Den ser interessant ut!

Alle: Tingen er den at eg berre er 13,5 år og går fyrste år på ungdoms-skule.

Vil engelsken vere eit problem då, trur de? Eg har relativ god forståelse for engelsk, meiner eg.

Har lyst på begge to, HJELP MEG! ;)

EDIT: Eg treng ei bok som baserar seg på at eg ikkje har kunnskapar innan programering (kan litt PHP då) og forklarar alt grundig slik at eg faktisk kan forstå...

Er det komp... kompe... samma det, sånn maskinode-oversetter med?

Det må og vere godt med eksempelar der eg kan lære meg å lage enkle og avanserte programmer. Boka må og vere litt interessant å lese, med gode eksempelar.

Endret av Fjott
Lenke til kommentar

Du vet best selv hvor godt du forstår engelsk. "Relativt god forståelse", evt. kombinert med en ordbok, burde få deg langt.

 

Personlig anbefaler jeg Accelerated C++. Den er godt skrevet, lærer bort god koding, følger nyeste standard og har god progresjon.

 

Kompilator (;)) kan du laste ned gratis fra internett. Hvis du bruker Windows kan f.eks. Dev-C++ være et godt alternativ.

Lenke til kommentar

Takk!

Er det stor fordel å læra OOP når eg fyrst skal læra med eit lågnivå-språk?

C++Accelerated ser veldig freistande ut!

EDIT: Er det best å lære C eller C++? (veit at det ikkje er OO i C)

EDIT2: Ein ting til, er nokon av bøkene laga med ein fast perm, og ikkje berre "papp" utanpå? I "Webprogramering i PHP" er det papp utanpå, viss de forstår kva eg meiner.

Det er jo ofte slitasje på slike bøker.

EDIT3 (;)): ...og endå ein ting, det er eit krav at eg kan lære om... Kva er det det heiter? Grafisk brukersnitt? IDE? Hugser ikkje. (:p) Sånn windows ramme-opplegg. De forstår sikkert kva eg meiner. Ikkje berre åpne i CMD, men i Wintendo-rammeverk.

Endret av Fjott
Lenke til kommentar

Klette: Eg kunne gjerne tenke meg å programere C/C++, eg er ikkje heilt blank. Eg kan ein god del PHP og HTML/CSS(Viss det kan kallast programerings-språk, då).

Eg er på nippen til å kjøpe boka, men er ikkje heilt sikker. Treng ein opp-/ned-vipp til å kjøpe den. (snakkar no om Accelerated C++)

EDIT: Er det nokon som kan svare på alle spørsmåla?

Endret av Fjott
Lenke til kommentar

Det er ikke så viktig i denne saken nei. Ang. om du skal velge Accelerated C++ eller ikke, så tror jeg den vil passe perfekt, etter hva jeg har lest mange steder her på forumet, og hørt andre steder. Ellers kan jeg anbefale "C++ og objektorientert programmering".

Lenke til kommentar

Tusen takk for fjotte... eg meiner flotte svar! :p

Skal kjøpe Accelerated C++ idag.

EDIT: Fann ikkje noko på sida, men er det vist korleis eg lagar program i Windows-rammer? Håpar de forstår kva eg meiner.

Endret av Fjott
Lenke til kommentar
Tusen takk for fjotte... eg meiner flotte svar! :p

Skal kjøpe Accelerated C++ idag.

EDIT: Fann ikkje noko på sida, men er det vist korleis eg lagar program i Windows-rammer? Håpar de forstår kva eg meiner.

5858421[/snapback]

 

nei, dette kommer ikke frem i den boka (se: http://www.amazon.com/gp/reader/020170353X...j=0#reader-page ) - og det ville vært helt galt om det gjorde det. standarene c og c++ har ikke et bibliotek for GUI definert for seg, så dette faller "utenfor" en bok (de fleste gode i hvertfall) om c/c++.

 

måten man gjør det på er i stedet å bruke eksterne biblioteker skrevet i c eller c++. dette foregår ved at man skriver vanlig c/c++-kode. i c/c++ har man noe som kalles funksjoner, og disse kan man kalle for å få programmet til å "gjøre ting". i boka lærer du om funksjoner og hvordan du kaller dem, men i stedet for å ta for seg funksjoner i GUI-sammenheng - bruker den eksempler på funksjoner som finnes i alle sammenhenger der man har en c/c++-kompiler (er ikke det lurest?). siden kan du bruke den kunskapen du har om å kalle funksjoner til å kalle funksjoner som tegner opp et GUI for deg.

 

for GUI-programmer kan det være veldig lurt å jobbe mot noe annet enn rett på Win32-APIet, bruk i stedet GTK:

 

tutorial: http://www.gtk.org/tutorial/

API/oppslagsverk: http://www.gtk.org/api/

 

..der finner du en kjapp tutorial om hvordan GUI-programmering v.h.a. GTK fungerer -- og også et oppslagsverk over funksjoner og verktøy man kan kalle/ta i bruk for å tegne opp GUI'er

Endret av dayslepr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...