Gå til innhold

Gode kristne bøker?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er det nokon her ute som har nokre kristne bøker dei vil annbefale, held på å gå tom  for lesestoff. Til nå har eg lese:

-For dette kors skal du dø

-Den himmelske mann

-A cop for christ (held på med denne)

5717168[/snapback]

Hva med

"En helt overkommelig bibel"

"En helt overkommelig disippel"?

 

Utrolig bra bøker!!

Lenke til kommentar

Dan Brown og Tom Egeland (som er bedre) baserer seg på i stor grad på forfalskninger, vandrehistorier og bløff når de skal omtale kirkehistorie, så jeg tror ikke deres bøker er noen form for "tankevekkere" for andre enn de mer lettlurte - beklager å måtte si det.

 

Skal man lese gode kristne romaner anbefaler jeg bl.a.

 

- Narnia-serien (samt C.S. Lewis sine science fiction bøker)

 

- Ringenes Herre

 

- Brødrene Karamasov

 

- Dantes Guddommelige Kommedie

 

- Kristin Lavransdatter

 

- I Første Krets (Solsjenitsyn)

 

- Chestertons Father Brown-noveller (krim)

 

- Stephen Lawhead sine romaner (om kong Arthur, gralen og mye annet)

 

- Harry Potter-bøkene er muligens også kristne se her

 

Faktisk er mange av de beste romanene som er skrevet laget av kristne, de beste er kanskje de som er minst "forkynnende".

 

Mvh

Evig Student

Lenke til kommentar
hva med korsfarertrilogien av gulliot? kanskje ikke akkurat kristenførfølgelse, men muslimslakting iverksatt av kristne. uansett veldig bra bøker med mye historisk verdi.

5755775[/snapback]

 

Tiltredes - Guillou skriver veldig bra om dette og viser ikke minst hvor feil våre forestillinger om middelalder og korstog egentlig er.

 

Kan da også anbefale Poul Hoffmanns korsfarertrilogi, og generelt alle hans romaner - både om Moses, Ester og andre. Sterke saker!

Lenke til kommentar

Trilogien 'Den Mørke Materien' av Philip Pullman inneholder en alternativ tolkning av kristendommen og dens handlinger, og er utrolig spennende å lese.

 

(Bøkene heter: 'det gyldne kompasset', 'den skarpeste kniven', og 'en kikkert av rav')

Endret av endrebjorsvik
Lenke til kommentar
Skal man lese gode kristne romaner anbefaler jeg bl.a.

 

- Narnia-serien (samt C.S. Lewis sine science fiction bøker)

 

- Ringenes Herre

 

- Brødrene Karamasov

 

- Dantes Guddommelige Kommedie

 

Bare et lite innspill. Narnia går jeg med kan kalles for en kristen roman. Men Ringenes Herre? Hvordan i all verden får du den til å være en kristen roman? Såvidt jeg husker er den sterkt preget av keltisk og norrøn mytologi, og stort lenger unna kristendom kan du vel neppe komme? Det er i all fall "hedensk".

 

Meget mulig at jeg også overreagerer på en betegnelse jeg nesten oppfatter som en fornærmelse mot en av største bøkene jeg vet om. :p

 

Et annet artig moment er forøvrig hvorfor man i det hele tatt skal klassifisere bøker som kristne, muslimske, sataniske osv?

Lenke til kommentar

Dette med Harry Potter og kristendom virker for meg som det er tull. Det var jo stort ståhei med at bøkene var fullspekket av antikrisnte meninger og lignende, derfor mente noen kristne at bøkene ikke skulle bli trykket. Dette ser nesten ut som et forsøk (forferdelig dårlig forsøk) på og få Harry Potter bøkene akkseptert av kristne. Hovedtemaet personen tar opp på linken er oversettelsen av teksten som er på Harry Potter "symbolet". Teksten lyder følgende: Kil aldri en drage som sover. Dette ser for meg mer ut som en vittighet med det magiske aspektet i serien av Rowling, enn at Rowling drar paralleller med avkristning og drager osv. Latterlig vil jeg påstå.

 

Og hvorfor må folk på liv og død få visse bøker kristne, muslimske eller lignende? nyt bøkene og ikke bry dere om andre ting, og Harry Potter bøkene er igrunn også til liten nytte for trådstarter viss han skal fordype seg innenfor kristendom på en eller annen slags måte. Man må jo være sinnsyk for og se paralleller med kristendommen i Harry Potter serien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...