Gå til innhold

Et mishandlet vinterbilde


riktig

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle gjøre som PMnormal, eksperimentere med rare ting (ikke vondt ment :p ).

Her er et bilde jeg tok på kirkegården en tidlig kveld, rett etter solnedgang. Lyset var ganske pent akkurat da, noe som overhodet ikke kommer fram på dette bildet. Dessverre har vi ikke en eldgammel kirke eller et skummelt slott her, så jeg måtte nøye meg med et tre. Jeg lekte litt med filmgrain, s/h og lomo-scriptet som ble nevnt i en annen tråd. Resultatet slenger jeg ut her, så får dere avgjøre om det ble vellykket eller ødelagt av photoshop.

 

img0768gammel1ic.th.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

”Grain” effekten ble helt brukende – på bakken. I himmel”forløpningen” ble den derimot alt for dominerende blikkfang og jeg satt mer å studerte den enn resten. Den kunne for øvrig vært noe mindre (pixelstørrelse) på bakken også, så hadde den litt falske følelsen av nysnøkrystaller blitt ganske ekte.

 

Er for øvrig enig i at øyet trekkes mot venstre kan p.g.a. greinene som stikker inn der. Det samme skjer så vidt til høyre for treet, men ikke så mye at det ikke går å holde tilbake blikket.

 

Har du sett sånn typisk japansk ”sol”-mønster? Rett og slett relativt tynne kakestykker hvor annenhvert stykke har ulik/vekslende farge? Å hatt bakgrunnen (himmelen) svakt tonet slik kunne gjort bildet noe ”unikt”, og stilig – eller?!

Lenke til kommentar

flag_sun.jpg

 

Men uten "sola" i midten, og ikke noe knallfarger, men annenhver tonet svakt. Hvis du vil kan jeg lage en Illustrator/EPS fil til deg som du kan legge i et lag (File | Place.. i PS. Da blir det vesentlig lettere å få prøvd en slik effekt. Du kan enkelt og greit fjerne deler av laget med lassoen, fargelegge (se CTRL+U) og sette opasiteten drastisk ned..

Lenke til kommentar

Og idioten (moi) lagret selvfølgelig psd-fila MED grain-effektene og slikt på bakgrunnslayeret. Da må jeg rekonstruere det fra bunnen av, dersom jeg skal redusere mengden med grain på himmelen. Det tar jeg neppe i kveld.

 

Edit: Takker for det mønsteret, forresten :thumbup:

Endret av SirMaximus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...