Gå til innhold

Abit KN8 sli får ikke brukt cd emulator prog


Kark

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen.

 

jeg har oppgradert mitt systen til 939 endelig.Men ikke helt uten problemer.

 

Jeg har altid brukt cd emulator programmet Alcohol 120% men på min nye pc går det ikke.Etter jeg har installert Alcohol 120% og åpner programmet for å angi hvor mange emulerte enheter jeg vil ha og velger "apply changes" så får jeg den fordømte "blåskjermen" i ca 3sek og restart før jeg rekker å lese hva som står der.

 

Oppsettet mitt er som følger:Win XP pro sp2, AMD 64 FX55,ABIT KN8 Sli,XFX 7800 GTX,2x512 Geil value ram pc3200 2,5-4-4-8. 2x160Gb Seagate Barracuda S-ata.680W psu

 

Pc`n ellers er "fjell stø" og ingen prob i hele tatt.Kan kjøre alt på max og full rulle, men nå må jeg sitte her å bruke cd på hvert spill.Det blir mye rot og ripete cder av sånt.

 

En tanke jeg har rundt dette er at i forbindelse med installeringen så "trykk F6 for sata driver osv,osv" da måtte jeg installere både en Sata driver og en disk managment driver for å finne mine Sata disker hmm aldrig trengt det før på kort som NF7-S 2,0 feks. Jeg lurer på om cd emulerings programmet får det til å gå rundt i "hodet" på diskmanagment systemet? håper ikke jeg er den eneste som har rotet meg bort i dette.

 

Hjelp og tips tas i mot med takk

 

Ps: jeg har i systray også fått opp den "trygg fjerning av maskinvare" som jeg trodde var usb hubben min men nei der finner jeg mulighet for å stoppe Raid settet mitt ! hvorfor skulle man ønske det? men også koble på fler sata disker mens operativ systemet går. Skummelt spør du meg

 

Bare dere kan hjelpe meg å få et emulerings prog som virker blir jeg super happy

Endret av Kark
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Grunnen til at du får blåskjerm tror jeg har noe med hardware å gjøre. Åssen andre drev har du?

 

Jeg oppgraderer fra Abit NF7-S2 til Abit KN8-SLI nå. Grunnen til at du må bruke diskett på SATA kontrolleren er pga. at SATA kontrolleren har sin egen BIOS og ikke er integrert i BIOS´en til hovedkortet slik som på NF7-S2. Dette har både sine fordeler og ulemper ;)

 

Men har ikke så mange tips til det med emulasjonsprogrammet. Har sliti en del med en bæbar maskin og cd emulasjon. Fikk det kun til å virke med Daemon Tools 4.0.

Lenke til kommentar

Jeg har nå alltid brukt Daemon tools uten problemer, så jeg kan ihvertfall anbefale det til cd-emulasjon.

 

Grunnen til at du kan stoppe s-ata diskene dine er såvidt jeg husker fordi s-ata støtter hot-swap.

 

Ellers når det kommer til problemene med blåskjerm kan jeg ikke si annet enn at du kanskje bør prøve å feilsøke med å bytte litt komponenter. Hadde problemer med 2stk Asus A8N-E som var ustabile som en badeball. Ordnet seg for det meste da jeg la inn lovlig eksemplar av XP. Men har hatt en del guff med disse asus kortene i det siste, nå virker det som det har ordnet seg for meg uten at jeg er blitt noe særligere klokere på hva jeg har gjort.

Lenke til kommentar

Hei...

 

Har slitt med akkurat de samme symptonene... Dvs, min maskin var ustabil hele tiden.. Kunne stå på lenge, og kjøre mange programmer osv, men pang... Blåskjerm og reboot..

 

Jeg har et Abit KN8 Sli, XP3000+, XFX 7800GTX og 2x 512 Coirsair XLS 2-2-2-5 minne.. Vel, jeg slet veldig den dagen, inst win xp hele 6 ganger osv..

Men jeg fant feilen til slutt og det var faktisk minnet som skapte problemer..

 

Jeg gikk ifra et Asus A8N Sli (eller noe i den dur), der jeg kjørte dette minnet i Dual som bare det... Derfor skulle jeg da tro at det også kunne kjøre i Dual på mitt nye Abit kort.. Men neida, det hadde den bestemt seg for at den ikke skulle gjøre :p

 

Så jeg har nå mine 2 minne brikker i hver sin farget slot. En i grønn, og en i lilla.. Da var plutselig alt stabilt som fjell...

 

Strange, but true :)

 

Vidar...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...