Gå til innhold

2006 - beste spillår i historien


Anbefalte innlegg

LarsP, du må ha noe som kalles evner til å analysere og tenke selv.

Hva du finner uengasjerende med en serie som er elsket av rekordhøye salgstall spillere, spill som har fått tonnevis med 5 og 6 på terningen, spill som er kritikerrost innen verdens internasjonale fagmiljø innen spill, er sannelig uvisst.

 

La meg hjelpe dere å definere et rolle spill, der har du en rolle i en historie som du utspiller deg i, dette fører da logisk sett til at en historie er lagt opp for deg. Jeg vil si personlig,, at er ikke historien sterk nok, så blir mer valg opp til deg for at du skal danne din egen historie gjennom en transparent overflate.

Er historien sterk nok, så har enhver hovedperson en dyp bakgrunnshistorie og en mening i historien. I Final Fantasy har du hele 9 hovedpersoner som hver har sin egen historie, og det er da naturlig at du ikke får velge hva du selv vil hele veien. Hvorfor skal du egentlig velge hva du vil? Bare for å kun ha friheten? Du vil uansett måtte gjøre riktige valg for å komme til historiens slutt.

Hironobu Sakaguchi, faren til Final Fantasy, sa meningen med FF var at han bare ville fortelle en historie.

Det blir som å åpne en spennende bok, FF er diktet opp av heller dyktige forfattere, som presenterer en historie for deg.

Hvis du fortsatt skal si historiene i FF er svake og uengasjerende, har du ikke noe å tilføye pga manglende kunnskap innen faget spill.,

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Cetramarius: Selv om vi ikke deler samme smak når det gjelder spill så betyr det ikke at du kan rakke ned på meg som du gjør i innlegget over.

 

Jeg har spilt flere hundre spill de siste 10 årene, så jeg tviler at du kan trekke mine spillkunnskaper i tvil.

 

For å trekke paralleller til et annet kulturelt fenomen, nemlig film. Mange millioner elsker Lord of the Rings, jeg finner hele konseptet platt og kjedelig. Betyr det at jeg ikke har peiling på film? Nei, det betyr at jeg er uenig med massene. Det er ingenting i veien med å ha egne meninger så lenge man begrunner de.

 

Og her kommer begrunnelsen for at jeg ikke liker Final Fantasy. (Det skal selvsagt nevnes at jeg bare har prøvd FFVII og det nyeste FF til PS2.)

 

#1. Kampsystemet:

Det verste jeg vet er statiste kamper hvor du har lite eller ingen kontroll over hva figuren/laget/bataljonen din foretar seg. Du tar et enkelt valg så utfører den/de en handling som er forhåndsbestemt på grunnlag av skillpoints eller lignende. Dette fungerte faktisk utmerket bra i den gamle Warlords-serien, men jeg likte ikke løsningene i Final Fantasy. Jeg synes oppsettet var forvirrende og kampene kjedelige.

 

#2. Historien:

Beklager at jeg sier det, men jeg klarer hverken å føle glede, sinne eller fortvilelse når en gjeng blåhårede mangasmurfer skriker ut episke setninger med K. Kondo-musikk i bakgrunnen. Jeg ble ikke ikke engasjert av historien, akseptèr det (jmfr: Ringenes Herre i begynnelsen av dette innlegget).

 

#3. Oppgraderingssystemet:

Wow, i det siste FF-spillet (XI?) var dette rett og slett syre. Forvirrende, knotete og rett og slett demotiverende. Det var som en bisarr versjon av kinasjakk som overhodet ikke fungerte for denne karen.

 

Som en avslutning så håper jeg at du viser mer forståelse i fremtidige innlegg og ikke angriper andre brukere fordi at de har andre meninger enn deg. :=)

Lenke til kommentar

Der er jeg veldig uenig! For musikk trenger ikke å følge visse regler. Hvordan i all verden skulle sjangeren jazz, eller en mer nymotens sjanger som punk-rock bli skapt om all musikk skulle fult visse regler? Hadde musikk skulle fulgt visse regler hadde vi fortsatt kun hatt Mozart, Bach, Beethoven og andre tidligere komponister.

 

Ulikt deg mener jeg at det ikke finnes noe rett eller galt i musikkens verden. Det noen synes er fint synes andre er stygt osv. For eksempel synes jeg at heavy-metal og generelt metal er stygt, ussmakelig og generelt bare dårlig fordi jeg ikke takler folk som ikke kan synge rent (Les: Folk som nærmest skriker i mikrofonen), gitarriff med maks vreng og gitarsoloer som består av fem noter i sekundet.

 

Jeg respekterer at mange er glad i denne sjangeren, og for all del hver fortsatt det for om dere finner denne sjangeren kul, fin what so ever. Ja da får dere fortsette med det, og det er jeg helt komfortabel med. Men dere må også tåle at jeg kritiserer sjangeren uten at dere skal begynne å si at jeg er en uvitende liten mann som ikke har noe peiling på musikk.

 

Fordi selv har jeg hørt på musikk hele livet mitt, og selv komponert musikk åtte år. Dermed har jeg min fulle rettighet til å si hva jeg mener ettersom jeg da teoretisk sett har mye større peiling på musikk en det andre har. Jeg spiller jo musikk selv for guds skyld. Og skal man tenke sånn er det svært få om egentlig har rett til å utale seg om noen verdens ting og dette er jo ikke en ønskelig ting.

 

For har da mannen i gata noe han skulle sagt om film? Han har jo mest sannsynlig ikke lagd en film selv, og filmskaperne vet da bedre hvordan en bra film skal være. Nei. Alle må få lov til å utale seg om det de vil. Det er dette man kaller ytrinsfrihet. Og om noen misliker noe, ja så la de få mislike noe. Og om noen liker noe så la de få like det. Men for Guds skyld. Ikke latterliggjør andres meninger, og ikke prøv å skape en illusjon om at noe bare er bra, for dette er fullt og holdent individuelt! Ingen ting er bra laget, perfekt eller annet for alle individer i verden. Selv om man gjerne liker noe så godt at man er beredt til å si at andres meninger ikke gjelder bare fordi mange inkludert en selv synes denne tingen er bra så er det ikkke nødvendigvis slik for alle.

 

Så slutt med denne uvanen er dere snille. Jeg ber dere pent!

 

Snorre :)

Lenke til kommentar

Har spilt i 20 år jeg.

Kommer helt ann på hva man liker, smaken er delt blant oss alle.

 

Selv synes jeg RPG passer best på en PC.

Skyldes nok at mine første RPG spill ble spilt på PC.

For meg er RPG på to områder "PC Style" eller "Konsoll Style"

 

Har kun spilt FF X og jeg likte storyen i det veldig godt.

FF blir for meg mere story og fortelling enn karakterbygging

 

Kampsystemet i FF kan nok virke tregt for mange, men slik var eldre rollespill på PC og. Might and Magic serien hadde noe av det samme. Etter noen flere kapitler gjorde de det om til real time combat med muligheten for å pause kampen med en tast. Fallout 1 og 2 regnet ut combat med "combat points" Hvor fler du hadde jo mer kunne du gjøre på din "turn" Baldurs Gate var det første spillet som brøyt helt med disse prinsippene og lot kampen gå i real time. Men fortsatt var muligheten til stede for å pause kampen og planlegge dine neste spells og trix.

 

Skikkelige rpg spill er jo laget etter D&D regler og det sier jo seg på en måte selv at slike spill skal foregå i Dungeons med Dragons.

Man kan kanskje si at slike spill er mere "hardcore" og de passer nok ikke for alle.

Mye av dette bygger vel på hva man vokser opp med og prøver ut først.

 

Kanskje jeg hadde likt FF serien bedre om jeg hadde kjøpt PS 1 på den tiden den var på markedet. Men jeg holdt da på med Might & Magic og holdt på med det på pc. Mange av mine venner spilte FF på den tiden, og for dem så ble det jeg drev med for avansert.

 

Eneste konsoll spillet jeg har testet som virkelig var hardcore er Wisardry

http://www.gamespot.com/ps2/rpg/wizardrytheforsakenland/

Her får man følsen av "tegn og papir" RPG på konsoll.

 

For meg blir RPG på konsoll softcore. RPG på PC Hardcore.

Lenke til kommentar

Har ryddet kraftig opp her da dere var i ferd med å traske way off topic og gå mer på person.

 

Hold diskusjonen seriøs fra nå av - og IKKE diskuter person. Prøv også å ikke diskutere så mye fram og tilbake om spillserier som er gode og dårlige og hvadunåveit - da dette har fint lite med emnet å gjøre :).

 

Personangrep vil føre til advarsel.

Lenke til kommentar

2006:

 

Enemy Territory: Quake Wars: ÅH DER KOM JEG

Half-Life 2 Aftermath: Tja, med et par nye våpen og tøffe fiender blir vel dette bra!

Castle Wolfenstein (AKA RTCW2): Hmm... tja hvem vet?

Duke Nukem Forever: Nja... lite trolig egentlig, men det må da vel komme ut en gang... ikke sant? Hmm...? :hmm:

Lenke til kommentar
The Elder Scrolls IV

  O B L I V I O N

 

:w00t:

5508479[/snapback]

Der kom den gitt.

Etter min mening det eneste spillet å se frem til dette året.

Har spilt de fleste store titler siden Morrowind i 2002, og ingen har kommet opp på dette nivået på noe plan.

Jeg håper TES IV fanger meg i like stor grad som Morrowind gjorde, for da da er jeg fortapt frem til neste TES spill. :)

Lenke til kommentar
Jeg trekker meg ut av denne diskusjonen. Jeg er uenig med det meste og samme hva jeg sier hører jeg den ene latterlige påstanden etter den andre. For eksempel at spill eller musikk ikke er fag, fag.... noe som er noe man lærer seg, og i alt man lærer seg er det riktig og galt, kontraster.

Vel, I'm out.

5557372[/snapback]

 

Jeg burde ikke svare, men jeg gjør det likevel. Du mener seriøst at det er noe som heter riktig og galt når det gjelder film- og musikksmak?

Lenke til kommentar
Jeg trekker meg ut av denne diskusjonen. Jeg er uenig med det meste og samme hva jeg sier hører jeg den ene latterlige påstanden etter den andre. For eksempel at spill eller musikk ikke er fag, fag.... noe som er noe man lærer seg, og i alt man lærer seg er det riktig og galt, kontraster.

Vel, I'm out.

5557372[/snapback]

 

Jeg burde ikke svare, men jeg gjør det likevel. Du mener seriøst at det er noe som heter riktig og galt når det gjelder film- og musikksmak?

5557566[/snapback]

Og der slutter vi den diksujonen. Videre diskusjon anngående dette tema taes i musikk-forumet der det hører hjemme. Oppfordrer noen til å opprette en slik diskusjon i riktig forum-kategori da dette er en interessant debatt, men altså ikke her.

Lenke til kommentar

Mye artig lesning her, men trist folk ble så sinte og mente at FF ER BEST, og noen det andre. Er vel egentligt ingen fasit og folk kan vel mene hva de vil :D

 

Age of Pirates så veldig spennende ut, samt selfølgelig Oblivion. Jeg leste en gang at noen hadde kjøpt rettighetene til å gi ut Fallout 3, noen som har hørt noe om det? Det hadde nok vært mitt største ønske for 2006. Leste videre om noen som nevnet Sog? Hva er det? fikk inntrykk av at det var et mmorpg?

 

Videre kan jeg si at storebror min elsker FF, og jeg elsker Baldurs Gate osv :) Aller er vi forskjellige, og jeg liker best "vestlige" rpg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...