Gå til innhold

Kjøpe Advent 2015, noen tilsvarende?


Marzo

Anbefalte innlegg

Kom over en herlig liten laptop i butikken i dag.

Advent 2015. Forelsket meg med en gang og stod lenge å nøt synet.

Skjermen ga meg best inntrykk. Men nok om det..

 

Elkjøp selger sin som har stått i utstillingen for 10 998,-

Jeg har prøvd å finne en plass hvor de selger denne på nettet men finner det ikke. Mener jeg har sette denne maskinen i samme butikken for en stund tilbake så håpet på å finne den til en rimeligere pris på nettet.

Hvis ikke har jeg tenkt å prøve å prute ned utstillings modellen, som har stått med kabel-strøm i noen måneder nå, rekner jeg med.

Vil ikke dette ha ødelagt batteri levetiden en del? Et prute grunnlag?

 

Har også lest her at MSI har ute noen maskiner bygget på samme chassie og lurte på om noen kunne anbefale noen av disse? Finner heller ikke disse i noen web butikker.

Jeg fokuserer ikke så mye på grafikk kortet, men heller på skjermen.

Av typen glossy har jeg forstått det rett?

Maskinen kommer for det meste til å bli brukt til å studier, surfing på sengekanten og bildebehandling. Vertfall en mellomstasjon når jeg er "ute i felten". Og så klart filmavspilling.

 

Før jeg springer ut å henter inn en utstillingsmodell, er det noen plass jeg får tilsvarende til billigere evt samme pris for en ubrugt?

 

Takker for alle tilbakemeldinger

Marzo

Endret av Marzo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne maskinen selges under bl.annet Medion og Advent, søk på Medion 12.1 så får du litt info om det. Jeg har lest at den har VELDIG dårlig batteritid, dessuten synes jeg den prisen du fikk var temmelig stiv for en utstillingsmodell.

 

Jeg var på Elkjøp Karihaugen før jul og de hadde to slike maskiner for 6500,- (levert inn på åpent kjøp) batteritiden Elkjøp selv oppga var 1 (!) time ...

 

Både Komplett og PSDATA har jo en 12.1 laptop modell som du burde ta en titt på.

 

Sjekk også VEGA som itbutikken.no selger, de starter på 7000,- 1.9kg 13"

 

http://www.sddata.dk/ext/default.php?comp=...p.asp&model=M30

 

11226.54 NOK

 

- Sort kabinet omkring tastatur

- 13.0" Widescreen WXGA TFT 1200 x 768

- Intel Pentium M 735 1.7 GHz 2MB Cache

- Harddisk 2.5" 60.0 GB 9mm 4200 RPM

- DDR RAM 1024MB 200 pinn DDR333 (2x512)

- DVD RW DUAL layer brænder 259/M30/255

- Intel pro2200 trådløs 54mbit LAN

- USB Bluetooth adapter

- Windows XP Home Dansk

 

 

Ganske hyggelig pris :-)

Endret av deoman
Lenke til kommentar

Har tatt en (nok) en titt hos komplett, og hos psdata. Hos komplett ble de for dyre. Men hos PSData fant jeg denne Tundra 1012P til 10 695,-

plusser man på til 1024 minne og 8cells batteri (4 timer) får man den for i underkant av 12 000,-

Maskinen jeg så på elkjøp mener jeg å huske hadde 2,0ghz prosessor, 80gb hdd og 512 minne. Vil ut å spørre om jeg får avslag pga batteriet sikkert har halvvert levetiden evt fått nytt 8cells batteri og en minnebrikke til på kjøpet. Evt bruke det som prutegrunnlag.

Ville det blitt et dårlig kjøp?

 

Edit: Noen som vet om et batteri til tundra vil passe til Advent 2015?

Og hvordan er det å bytte harddisker på slike maskiner? Er det enkelt for oss dødlige? Eller bryter man garanti osv..

Endret av Marzo
Lenke til kommentar

Her er det litt forskjell bare så det er sagt, for denne maskinen er basert på et msi 12" barebone. Er det den som blant annet har gått under navnet medion sim2000(msi s250) så er den crap maskin med sis-chipset. Er det derimot msi s260 som blant annet psdata og komplett selger under sine egne brands(komplett notebook og tundra) så er det en riktig så god maskin(sitter med en selv). Det viktige her er å finne ut om den er "centrino"/har intel-brikkesett, siden forskjellen mellom s250(ca 30-40min batteritid) og s260 er relativt drastisk. Evt klager du ser på maskinen(s260) i forhold til støy, kan fikses svært lett med en patch til viftekontrolleren(er dekket godt på forumet her). Et annet tips er å kjøpe med 8 cellers batteri. Merk deg at den på elkjøp sikkert er basert på s250 og dermed ikke er spesielt god(den og s260 er nesten like på utseende). Mitt tips er å kjøpe komplett notebook s260(se under pc-bygger) og konfigurere denne selv. Dette er både billig og enkelt, samt at komplett er langt mer forståelige i garantisaker enn elkjøp(iallefall etter min erfaring). Kan også nevne at komplett har oppstartsgaranti som dekker alle pikselfeil, noe jeg tviler på du får dekket hos elkjøp(eller de fleste andre butikker).

Hvis du ennå vil kjøpe den på elkjøp så les denne

http://www.hardware.no/tester/baerbar_pc/t...sim2000/11506/5

 

EDIT : Ang bytte av hardisker så er det ganske komplisert på begge disse maskinene(s250 og s260) pga at man må demontere maskinene for å gjøre dette. Ville heller satset på å konfigurert med den hd'en du vil ha fra start(noe man kan gjøre på komplett for eks)

 

EDIT2:-) på ps data selger de den uten os, for 11866kr får man samme oppsettet men inkludert 1gb ram og 8-cell batteri på komplett. Skal man ha nøyaktig samme oppsett er man nede i 10576kr, altså nesten 100kr billigere enn ps.

Men vil anbefale og ta den første configen, ettersom 1gb ram og 8-cell batteri utgjør stor forskjell både på ytelse og batterikapasitet(spes for så lite ekstra)

Endret av morgawr
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har nå tittet en del frem og tilbake på de forskjellige maskinene som blir nevnt her.

Har forstått det slik at jeg bør styre unna Advent 2015 maskinen?

Har tatt for meg pc byggeren hos komplett og et S260 skall.

Sett for meg 100, evt 120gb samsung disk. 1024mb crucial minne (2x512) og prosessor på 1,83Ghz. Vinner jeg noe på å strekke meg til 2.0Ghz? Koster 500,- mer.

DVDRW og 8-cells batteri ser jeg som et müst. Så kommer dette som jeg ikke helt forstår. Hva er forskjellen på de to nettverkskortene?

Intel Pro 2200bg og Intel Pro 2915abg?

Og hva menes med de forskjellige valgene av operativsystem?

Ved å velge XP Home inkl Cd (kun til pc bygging) betyr dette at jeg får os på en cd eller ikke? Liker og formatere i ny og ne så kunne tenkt meg en versjon på cd.

Også har jeg tenkt på en bæreveske. Noen som kan komme med tips til de forskjellige? Skal ha en som er smidig og helst tilpasset maskinen sånn at den tar minst mulig plass.. Trenger ikke så mye ekstra lommer osv..

 

Marzo

Lenke til kommentar

forskjellen mellom 2915 og 2100 er at førstnevnte har støtte for 802.11a(derav abg). Min egen erfaring er også at 2915 er et hakk bedre når det gjelder signalstyrke.

Ser du etter skin så anbefaler jeg dicota perfectskin, og dicota bæreveske for 13" er også verdt å ta en titt på.

Endret av morgawr
Lenke til kommentar
Har nå tittet en del frem og tilbake på de forskjellige maskinene som blir nevnt her.

Har forstått det slik at jeg bør styre unna Advent 2015 maskinen?

Har tatt for meg pc byggeren hos komplett og et S260 skall.

Sett for meg 100, evt 120gb samsung disk. 1024mb crucial minne (2x512) og prosessor på 1,83Ghz. Vinner jeg noe på å strekke meg til 2.0Ghz? Koster 500,- mer.

DVDRW og 8-cells batteri ser jeg som et müst. Så kommer dette som jeg ikke helt forstår. Hva er forskjellen på de to nettverkskortene?

Intel Pro 2200bg og Intel Pro 2915abg?

Og hva menes med de forskjellige valgene av operativsystem?

Ved å velge XP Home inkl Cd (kun til pc bygging)  betyr dette at jeg får os på en cd eller ikke? Liker og formatere i ny og ne så kunne tenkt meg en versjon på cd.

Også har jeg tenkt på en bæreveske. Noen som kan komme med tips til de forskjellige? Skal ha en som er smidig og helst tilpasset maskinen sånn at den tar minst mulig plass.. Trenger ikke så mye ekstra lommer osv..

 

Marzo

5553316[/snapback]

XP Home inkl Cd (kun til pc bygging) er vel slik det står skrevet en cd som følger med maskinen. Fikk min Dell insiron 630m på fredag. Her valgte jeg vekk alternativet med en cd til 60 kroner ekstra i konfigurasjonen på bestillingen. Men på maskinen lå der et program som gjorde det mulig å lage en backup-cd med windows og drivere. Dette programmet kunne man kun bruke en gang sikkert for å forhindre piratkopiering.

 

Men det er nok en såkalt OEM versjon og en vanlig versjon som er alternativene det er snakk om her. En OEM versjon kan kun kjøpes sammen med pc eller pc-deler og er billigere enn en vanlig versjon som kan kjøpes helt for seg selv. Etter det jeg har forstått vil en OEM activation key kun fungere på maskinvaren som den følgte med på eller som den ble brukt på første gangen mens en vanlig xp versjon og kode vil fungere på hvilken som helst pc så lenge man ikke koden allerede er i bruk.

 

Men når det gjelder piratkopier så tror jeg det må en crack eller noe til for forhindre at xp oppdager at en nøkkel allerede er brukt.

 

Tror jeg ville ha kjøpt OEM hadde jeg vært deg da du sikkert bare har tenkt å bruke den på denne maskinen. Hadde vært bra me dlitt oppklaring her, da jeg lurer på om man kan installere en OEM-versjon på en annen pc hvis den pc'en som cd'en kom med blir ødelagt, solgt uten os eller noe? Er det cd'en eller nøkkelen hvor funksjonaliteten som gjør at man ikke kan installere windows på flere maskiner med samme cd eller samme nøkkel ligger? Etter det jeg kan huske så er det samme hvilken cd man bruker, men det er linsensnøkkel man må bruke for å installere.

 

Så hva er det, hvis det er slik med en vanlig windows-cd man kan gjøre som man ikke kan med en OEM? Installere windows på maks fem maskiner? Stiller meg tvilende til at kan ha uendelig med installasjoner samtidig så lenge man har en vanlig windowscd.

Lenke til kommentar
Er det cd'en eller nøkkelen hvor funksjonaliteten som gjør at man ikke kan installere windows på flere maskiner med samme cd eller samme nøkkel ligger? Etter det jeg kan huske så er det samme hvilken cd man bruker, men det er linsensnøkkel man må bruke for å installere.

 

Så hva er det, hvis det er slik med en vanlig windows-cd man kan gjøre som man ikke kan med en OEM? Installere windows på  maks fem maskiner? Stiller meg tvilende til at kan ha uendelig med installasjoner samtidig så lenge man har en vanlig windowscd.

5553610[/snapback]

 

Det stemmer at det er nøkkelen og ikke installasjonsmediet som er begrensningen.

 

Når du registrerer deg online med en OEM-nøkkel sendes også en "hardware"-kode. Dersom du forsøker å bruke OEM-nøkkelen på en annen maskin senere vil denne hardware-koden være anderledes og du vil få beskjed om at registreringen ikke kan gjennomføres, men du får muligheten til å ringe Microsoft og høre om du kan få nøkkelen godkjent for den nye maskina. Dette kan muligens være aktuelt ved større oppgraderinger av en maskin, men vet ikke helt hvor grensen går før denne sjekk-funksjonen trigger. Det er uansett snakk om mer enn en harddisk eller noe RAM.

 

Olav

Lenke til kommentar

Nå har jeg funnet et oppsett for maskinen her. Ønsker komentarer!

 

Barebook S260 12,1" DVD+RW

Intel P M 750 1,86Ghz (+ 300.-)

Crucial DDR PC2700 512MB CL2,5 (+ 54.-)

Crucial DDR PC2700 512MB CL2,5 (+ 549.-)

Samsung Spinpoint M60 120Gb 5400rpm (+900.-)

Batteri 8-cells 4400mAh (+ 795.-)

Intel Pro Wlan 2915abg (+ 100.-)

Dicota PerfectSkin 13" Sort veske (+ 195.-)

Uten Os (- 723.35.-)

 

Total: 12 871.-

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...