Gå til innhold

Marihuana, hasj, cannabis - farlig eller ikke?


Har du prøvd hasj?  

2 342 stemmer

  1. 1. Har du prøvd hasj?

    • - Ja.
      875
    • - Ja, men jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.
      157
    • - Nei.
      890
    • - Nei, men jeg kunne tenke meg å prøve det.
      449


Anbefalte innlegg

I Canada kjøper staten cannabis for 1-2 kroner pr. gram fra et kommersielt foretak. Det koster antakeligvis mindre i fattigere land, men er billig nok til å produsere innenlands. De canadiske myndighetene tar rundt 1500% i avgifter før de selger det videre til "medisinske brukere" for litt over 25 kroner. Det tilsvarer omtrent halvparten av "gateprisen" i Canada.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I Canada kjøper staten cannabis for 1-2 kroner pr. gram fra et kommersielt foretak. Det koster antakeligvis mindre i fattigere land, men er billig nok til å produsere innenlands. De canadiske myndighetene tar rundt 1500% i avgifter før de selger det videre til "medisinske brukere" for litt over 25 kroner. Det tilsvarer omtrent halvparten av "gateprisen" i Canada.

9632061[/snapback]

 

De hviser bare at staten i norge kan tjene rått hvis de vil og samtidig gå langt under gatenivå.

Lenke til kommentar

Glass lager sikkelige riper, mer enn det buds gjør skulle man tro. Jeg leste det bare på et forum, og der hadde noen fått med glass i og fikk tipsa om å gjøre det. Jeg har heldigvis ikke fått glass i og kommer heller ikke til å gjør det :)

Og håper at ingen her opplever å få den dritten der heller.

Da bekrefter du ihvertfall at det rådet der er piss :thumbup:

Endret av Fluesopp
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Psykiateren min sier at ca 10% av befolkningen tar skade av å røyke hasj, fordi de har et spesielt gen. De får ofte noya etter å ha røyka hasj og kan over tid utvikle schizofreni, som er en svært alvorlig sinnslidelse. For de øvrige 90% av befolkningen er hasj uskadelig, hvis forbruket ikke tar overhånd. Han mener derfor at i teorien burde hasj vært forbudt for bare 10% av befolkningen, men det går jo ikke. Jeg får noya forresten.

Lenke til kommentar

Noia er jo noe de fleste får når de er *nyrøyka* (ikke røykt på en stund og tar det første trekket), hvilket som er fullstendig normalt. Blodtrykket øker og nervene tar ofte overhånd og man blir litt oppmerksom på alt og alle. Folk bør begynne å forstå hvordan hasjrusen fungerer personlig på folk. Det er ikke sånn at hver gang man røyker så får man noia. Alt er avhengig av hvor mye man røyker og hvor ofte man røyker. Når kroppen ikke har noe spesielt med THC i kroppen, vil nervøsiteten komme, og som mange opplever som noia fordi de tillater eller blir oppslukt i tanken på nervøsiteten og dermed kommer noia. Greia er jo at når denne første rusen begynner å dabbe litt av så har brukeren vent seg til det. Da vil det eventuelle neste trekket ikke gi noia eller nervøsitet. Men igjen så er det dette som er begynnelsen til å bli innrøyka da man faktisk blir det om man røyker flere ganger per dag. Dermed handler det mer om å finne seg en rytme som fungerer. Får man noia eller blir nervøs, røyk mindre om gangen og la kroppen venne seg til det. Rett og slett. Eller ikke røyk i hele tatt. Det er ikke verre enn det i bunn og grunn og vi trenger ingen barnepikestat til å fortelle oss det. Såpass må man klare å finne ut og utføre på egenhånd synes jeg.

Endret av Kenny Bones
Lenke til kommentar

Jeg har lest mange forskjellige erfaringer, advarsler og lignende i forhold til det med cannabis og paranoia (eller "noia" som det heter på slang), og de varierer veldig mye. Jeg har måttet *lese* om dette fenomenet, for jeg tror ikke jeg kjenner noen som ville sagt at de har "noiet" noe særlig på cannabis. Som regel har det i så fall vært i forbindelse med frykt for at foreldre, politi eller andre uvedkommende skal oppdage bruken deres, eventuelt andre faktorer som naturlig ville kunne føles litt ubehagelige når man gjør noe man ikke har lov til, uavhengig av om man er påvirket av noe stoff.

 

Men når man bruker et rusmiddel med en (bevisst eller ubevisst) forventning om at stoffet gjør noe med hjernen, kroppen, bedømmelseskraften eller for den del noe mer abstrakt, kan jeg forstå at denne frykten blir forsterket, eller kan opptre oftere enn ellers. Det er jo en uvant tilstand for kroppen (det er jo noe som kan forklare at noiaen forsvinner ved økt bruk eller lengre tids bruk).

 

Så er det også et faktum at cannabis gjør noe med oss. Det kan være vanskelig, eller ta tid, å finne ut hva det er stoffet gjør med oss, eller hvordan vi eventuelt kan kontrollere opplevelsen mens vi er påvirket. Even Ganja ynder å si at "cannabis er hva du vil det skal være," og det kan saktens være en tiltalende beskrivelse. Leger, organisasjoner som jobber med "rusmisbruk" og liknende sier det på en litt annen måte: Opplevelsen av rusmiddelet fungerer forskjellig for forskjellige personer og er avhengig av både erfaring, omgivelser og styrkegrad/type rusmiddel. Jeg tror nok at noen overvurderer og andre undervurderer mulighetene for å "styre" rusopplevelsen i ulik grad, men likevel tror jeg det er trygt å konstatere at våre forventninger til rusopplevelsen spiller inn på hva som faktisk vil skje, enten disse forventningene tar form av håp eller frykt, eller om de er basert på historier fra andre, eller tidligere erfaringer.

 

For å være direkte, tror jeg faktisk det at vennegrupper og andre sosiale grupper der cannabis brukes og er noe man snakker om, bygger opp forventninger til bestemte opplevelser av rusen, spesielt opplevelser som kan oppsummeres i ett eller få velkjente ord, og som skaper assosiasjoner. Dersom vennene dine forteller at du får "noia" når du bruker cannabis, vil du kanskje oppleve det slik. Kanskje er det faktisk paranoia, kanskje forveksler man det med noe annet, som for eksempel en nervøsitet for noe uventet, at man sitter og kjenner på blodtrykket eller opplever noe nytt og intenst. En bekjent av meg, som hadde et noe selvdestruktivt atferdsmønster og måte å tenke på, ble veldig urolig til sinns den første gangen hun brukte så mye cannabis at hun gikk i bakken og ikke klarte å røre seg. Den gangen kom det uforberedt og var nok betraktelig mer intenst enn det hun hadde opplevd før, men senere var det til det stadiet hun ønsket seg. Da røyket hun en solid porsjon, la seg tilbake i lenestolen, og sa at hun var på vei til helvete og ikke ville forstyrres. Våken hele tiden, men helt for seg selv. Om det var en positiv opplevelse for henne kan jeg umulig sette meg inn i, men hun ønsket seg dit i alle fall, og det betyr jo at hun klarte å kanalisere en svært intens cannabisopplevelse på en annen måte enn en som ikke ville ønsket seg dit - som ville angret på at han/hun røykte så masse og som ble engstelig fordi vedkommende ikke kunne gjøre noe med situasjonen.

 

Derfor forholder jeg meg ikke til paranoia eller "noia" som en slags diagnose eller tilstand som kan settes i bås. Jeg føler aldri noen sterkere frykt for noe rundt meg som følge av at jeg røyker, og jeg antar det har sammenheng med at jeg har hatt en interesse for og bevissthet rundt cannabisbruk siden før jeg begynte, samt at jeg begynte relativt sent (18 år gammel, så jeg var nok modnere enn mange andre er når de debuterer). Men det betyr ikke at jeg ikke har opplevd mer og mindre intense følelser og saker og ting under påvirkning, som kanskje kan virke skremmende for noen og tiltalende for andre.

Lenke til kommentar
Hva har jeg i vente? :p

Gode minner! ;)

 

edit: nå ja... jeg selv har brukt cannabis i mindre enn 4 år, og ikke daglig, annet enn i perioder på kanskje opptil en måned eller to. Og pausene har også ofte vart i mer enn to uker. Mine erfaringer etter lengre pauser er gode minner fra noen av de første erfaringene mine på cannabis, men det kan selvsagt godt tenkes at det oppleves annerledes for deg :) Gi oss en rapport da! Om det ikke kan flettes inn på en saklig måte etter forumets regelverk, slik at posten din evt. blir slettet, får du ta kontakt på PM :p

 

Jeg er i grunnen interessert i å lese om alle erfaringer, om jeg ikke får erfart det selv.

 

-hilsen fra Jerusalem.

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar
Noia, noia, noia .. Følelser eksaleres, det er jo derfor rusen er så deilig. Har forresten tatt meg et avbrekk på over to uker etter ti år med daglig røyking. Har hatt tilsvarende avbrekk tidligere pga. reiser, men aldri noe særlig lenger enn rundt to uker. Hva har jeg i vente? :p

Jeg har hatt noen pauser på 2 uker og sånn, men da merka jeg det ikke så mye. Når jeg slutta i 2 måneder derimot, etter noen år med daglig røyking begynte ting å skje. Man slipper f.eks å se på klokka 5 ganger før man husker hvor mye den er. Det holder å lese en side en gang og du husker hva du har lest dagen etterpå. Ble generelt mindre apatisk. Ble kvitt et trykk som jeg hadde foran i hodet. Hjernen blir mer fleksibel og du kan konsentrere deg lenger enn 2 sekunder. Du kan abstrahere og manipulere flere ideer samtidig igjen, noe jeg merket veldig godt da jeg begynte å jobbe litt med matte igjen. I tillegg forsvant helt behovet for å være fjern hele tida, noe det ikke gjorde da jeg slutta i 2 uker. Nå røyker jeg bare en gang i blandt for å sette ting i litt perspektiv og filosofere litt og trives med det. Pluss at du blir nesten så fjern som du ble da du begynte å røyke :) Så hold deg en måned til du, så blir du sånn som du var før du røyka hver dag. Det er en stor forskjell selv om det ikke virker sånn fordi det går så gradvis eller du har glemt det.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Alle som seier hasj ikke er farlig har ikke peiling, eller så holder dem på med det selv og er for dopa til og forstå hva som skjer.

Sa selv for noen år siden at hasj ikke var farlig. Gjør berre at du får en "gji faen" instilling, sitter heller hjemme og røyker. Det som er mest farlig er at du ikke forstår hvordan du kaster bort livet for det er forsent.

Ser fort at folk sitter hjemme og røyker. Alle gardine trekkt for, og døra lås. Alle blir livredde med en gang det ringer på. Når de har kommt seg ut på butikken blir de livredde nå de hører sirener. Er ikke det noia så hvet ikke jeg. Dette henger igjen selv om de ikke har røkt også..

Lenke til kommentar
Alle som seier hasj ikke er farlig har ikke peiling, eller så holder dem på med det selv og er for dopa til og forstå hva som skjer.

Sa selv for noen år siden at hasj ikke var farlig. Gjør berre at du får en "gji faen" instilling, sitter heller hjemme og røyker. Det som er mest farlig er at du ikke forstår hvordan du kaster bort livet for det er forsent.

Ser fort at folk sitter hjemme og røyker. Alle gardine trekkt for, og døra lås. Alle blir livredde med en gang det ringer på. Når de har kommt seg ut på butikken blir de livredde nå de hører sirener. Er ikke det noia så hvet ikke jeg. Dette henger igjen selv om de ikke har røkt også..

At "alle" som sier det "ikke har peiling" er nok å ta litt sterkt i, men du har selvsagt rett i at cannabis har sine skadevirkninger, og at mange (særlig unge brukere) faller under et slikt atferdsmønster som du beskriver.

 

Rusmidler er ikke noe for barn, og det er en av grunnene til at stadig flere nå begynner å innse at det er nødvendig å få rusmidler inn under regulert utsalg, slik at en blant annet kan innføre aldersgrenser og fjerne inntektsgrunnlaget for kynikerne som tjener på at ungdom starter med ulovlig rusmiddelbruk.

Lenke til kommentar
En ting er vanlig noia, en annen ting er psykoser (som jeg har hatt to ganger i hasjrus).

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/o...=n&renset=j

psyko`se m1 (se II* -ose)

1 alvorlig psykisk forstyrrelse med gjennomgripende forandring av personligheten

2 opprørt sinnstilstand som gjør en sterkt mottakelig for suggesjon massep-, krigsp-

 

http://www.webster.com/dictionary/psychosis

fundamental derangement of the mind (as in schizophrenia) characterized by defective or lost contact with reality especially as evidenced by delusions, hallucinations, and disorganized speech and behavior

 

Passer det til disse beskrivelsene? Min erfaring med folk som forteller om "psykoser" er at de oppfatter ordet svært forskjellig, og av og til forveksler det med paranoia eller andre "forstyrrelser" som cannabisrusen naturlig forårsaker, spesielt i store mengder.

 

I de tilfellene jeg har hatt "dypere" samtaler med folk om "psykosene" de har hatt, kan det ligne på noen elementer i websters beskrivelse, men i svak grad. De to beskrivelsene som språkrådet gir er fremmede for meg. Personlig har jeg aldri opplevd noe slikt, men har hatt opplevelser som jeg kan forstå at enkelte (særlig "entusiastiske" personer som ofte leser litt mye inn i opplevelsene) kan gi slike beskrivelser.

 

Jeg kjenner imidlertid ikke til noen som har fått "gjennomgripende forandringer av personligheten" som følge av cannabisbruk. Atferd, ja, i ekstreme tilfeller, men ikke personligheten.

Lenke til kommentar
Alle som seier hasj ikke er farlig har ikke peiling, eller så holder dem på med det selv og er for dopa til og forstå hva som skjer.

Sa selv for noen år siden at hasj ikke var farlig. Gjør berre at du får en "gji faen" instilling, sitter heller hjemme og røyker. Det som er mest farlig er at du ikke forstår hvordan du kaster bort livet for det er forsent.

Ser fort at folk sitter hjemme og røyker. Alle gardine trekkt for, og døra lås. Alle blir livredde med en gang det ringer på. Når de har kommt seg ut på butikken blir de livredde nå de hører sirener. Er ikke det noia så hvet ikke jeg. Dette henger igjen selv om de ikke har røkt også..

Hvis det er dette som gjør det farlig, så vil det ikke være det lenger hvis det blir lovlig. Da dette er blitt slik pga at det er ulovlig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...