Gå til innhold

Marihuana, hasj, cannabis - farlig eller ikke?


Har du prøvd hasj?  

2 342 stemmer

  1. 1. Har du prøvd hasj?

    • - Ja.
      875
    • - Ja, men jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.
      157
    • - Nei.
      890
    • - Nei, men jeg kunne tenke meg å prøve det.
      449


Anbefalte innlegg

Hva er det egentlig med deg kkt1986? Du mener da at det ikke finnes en negativ side ved å røyke cannabis?? Psykotisk er ikke noe en nødvendigvis trenger en lege til å fortelle oss at vi er. Han ene kompisen min som ble virkelig psykotisk, det er ikke tvil om at det var cannabis som utløste det. Helt utrolig forandring på personligheten før og etter han fyrte... da er det snakk om bare en 15 min etter. Total angst og paranoia fikk han... han la påsprang ut i skogen og kom ikke tilbake på mange timer.. nå har han akkurat sluppet ut fra psykose avd ved oppdøl psyk.sjukehus i molde.. han er helt fjern i hodet enda,, og da mener jeg helt fjern, så nå sitter han i en leilighet , helt isolert fra verden.

 

Det finnes sikkert mange fler negative sider ved bruk av cannabis, og videre forskning vil sikkert bekrefte dette. Dette sier jeg fordi at overdreven bruk av rusmiddel ALLTID får konsekvenser. Hjelper ikke at cannabis er mildere og alt det der, det blir liksom en helt feil når man ikke er villig til å akseptere at det er både pos. og neg. sider ved en sak... samma faen hvilken sak det er.

 

MEN, det er jo sånn at det store flertallet av alle som drikker alkohol ikke tar skade av det, jeg er blandt de få som blir unntaket..ikke en god nok grunn til å forby det sant.. Og cannabis er det sikkert enda færre som blir skada av, omtrent ikke prosent vi snakker om, mn promille. Men selv om det så er bare en eller to i verden, må vi regne de med.... og faktisk akseptere at det kommer til å skje igjen.

 

Som jeg sa over: er 100% enig i det du skriver om legalisering kkt1986, men å si at å røyke cannabis ikke kan føre til alvorlig psykiske lidelser blir litt for .....barnslig....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Tror ikke det hersker mye tvil om at cannabis kan utløse psykose.

...Men det finnes tvil. Dette er i og for seg ikke noe særlig saklig; for hundre år siden hersket det heller ikke mye tvil om at det er hensiktsmessig å rangere mennesker etter rase, men "flertallet" har ikke alltid rett. Jeg avviser ikke at cannabis kan utløse psykoser, men jeg misliker at det brukes i debatten når så få aner hva det egentlig er snakk om og hvor uklart fenomenet er. Det gir svært mange misvisende eller feilaktige konnotasjoner og alle har sine egne oppfatninger av det.

 

Du må selvsagt få lov til å mene at folks uvitenhet om emnet gjør at det ikke bør diskuteres. Jeg på den andre siden synes dette virker litt paradoksalt. Beklager hvis min opplevelse av hasj ødelegger for legaliseringsargumentene dine. Som tidligere nevnt, så mener jeg at de fleste ikke tar skade av å røyke litt i ny og ne. Allikevel mener jeg at dette hører hjemme i en tråd om hasj er farlig eller ei, spesielt en som er på nesten 200 sider.

 

Du har nok rett i at folk flest ikke vet nøyaktig hva det innebærer. Jeg kan imidlertid helt klart se likhetstrekk mellom å bli gæren i fylla og psykose. Begge deler handler om å la ting som ligger latent i deg ta kontrollen og får deg til å gjøre og si ting, du ellers ikke ville ha gjort. I tillegg får psykose deg gjerne til å endre virkelighetsoppfatning, slik at man kan innbille seg mye forskjellig, for eksempel at alle/myndighetene er ute etter deg eller at man får overlevert oppdrag fra Gud.

Noen skiller mellom "psykoser" og "psykotiske trekk." Da sier man at f.eks. forelskede viser "psykotiske trekk," men at de ikke er psykotiske. Hva en lege ville sagt om forskjellen vet jeg ikke. Når man snakker om alternative virkeligheter á la filmen "A beautiful mind," kalles det gjerne schizofreni.

 

Her må jeg nok få arrestere deg. For å si det enkelt, alternative virkeligheter er en av flere tegn på psykose, som igjen er en av symptomene til schizofreni. Enkelte mener at psykose bare er som hjernesykdommenes feber, det viser at noe er galt men ikke hva (Fritt etter engelske Wikipedia). På samme sted finner man omtrent denne definisjonen av psykose: Psykose er et psykiatrisk uttrykk, som beskriver en sinnstilstand ofte forklart som "å miste kontakten med virkeligheten".

 

En som har psykose er psykotisk, verre er det ikke. Det bør imidlertid ikke forveksles med psykopati, som er noe helt annet. :)

Endret av AvieN
Lenke til kommentar

Før jeg sier dette vil jeg si at jeg er for å legalisere.

 

Hos unge jenter kan man femdoble forekomsten av depresjoner\stressreaksjoner ved bruk av cannabis: http://www.bmj.com/cgi/content/abstract/32...ourcetype=HWCIT Imidlertid fant man i dette studiet ikke en sammenheng hos menn.

http://www.cnn.com/2007/HEALTH/07/27/marij...s.ap/index.html risikoen for psykoser hos ikke-disponerte individer øker med ca 40 prosent, hos de som bruker cannabis flittig kan man opptil doble risikoen. Hos de som er disponert mangedobles risikoen. Jeg får dessverre ikke linket til original-artikkelen da lancet krever innlogging, men de som vil kan logge seg inn der å lese den.

 

Når man imidlertid ser på tallene så er det få som får psykoser, cannabis øker bare risikoen litt, men for de det dessverre gjelder kan dette være alvorlig nok. Har jobbet i psykiatrien en periode og har flere bekjente som jobber der og har dessverre vært borti flere tilfeller hvor person har brukt hovedsaklig cannabis og utviklet psykoser uten at de var disponert for det og at debutten i tillegg kom under røyking\like etter røyking. Ift psykoser er det også viktig å si noe om alvorlighetsgraden, de kan være lette med små virkelighetsforstyrrelser og de kan være tunge og i verste fall drive fo til selvmord. Kan ta et praktisk eksempel på en psykose som jeg var vitne til (hun hadde ikke brukt cannabis dog men hadde opplevd mye jævelig som vold i eksteskap etc), ei dame satt i ei terapigruppe, plutselig begynner hun å skjelve å strigråte og til slutt løper hun ut. Etterpå forteller hun at mens hun satt der begynte rommet og ansiktene til alle rundt henne å forandre seg, vi fikk forferdelige ansiktsuttrykk og hun ble livredd og følte alle vente seg mot henne. Hun hadde det utrolig tøft etter denne episoden nettopp fordi hun opplevde det som skjedde som virkelig.

 

Ingen av disse argumentene er imidlertid noe motargument mot legalisering. Legalisering av rusmidler handler ikke om hvor skadelige de er. Det vil imidlertid være på sin plass å opplyse om aktuelle risikoer om man skal legalisere, eks slik man har på røykpakkene idag. Jeg er helt klart for legalisering av flere "lettere" narkotiske stoffer, mens jeg mener en avkriminalisering av av tyngre stoffer som f.eks heroin og en slags reseptordning hadde vært veien å gå.

 

Ift cannabis synes jeg et godt forslag hadde vært å først avkriminalisere og la folk dyrke selv slik at man får bukt med ulovlig omsetning og slipper at folk kommer over på tyngre stoffer grunnet miljøet de må inn i når de egentlig bare skulle ha seg en joint. Jeg synes det er trist at mange legaliseringsforkjempere selv bidrar til å holde liv i et kynisk og jævelig miljø, dyrk hjemme. Det står det mye mer respekt av!

 

Er stort sett hjertens enig i hva kkt1986 skriver, men synes skadevirkningen bagatelliseres.

 

En annen ting man burde åpne mer opp for er medisinsk forskning på cannabis og andre "narkostiske" preparater da disse ofte kan ha en nytte medisinsk. Cannabis er heldigvis delvis legalisert medisinsk i Norge da man f.eks kan få marinol for ms-pasienter ved å søke gjennom sin fastlege\nevrolog. Det skulle imidlertid vært enklere å få tak i alternative medikamenter basert på ulike rusmidler for en rekke pasientgrupper enn det er idag.

 

Dette ble mye løst og fast, men ihvertfall det jeg har kommet frem til etter å ha lest mye om ruspolitikk og en rekke av rusmidlene de siste månedene. Har tidligere vært svært kritisk til eks cannabis da jeg gjennom helsevesenet kun hadde sett skyggesidene, men etter å ha lært mer om det og fått erfaringer fra venner som har positive opplevelser med det så har jeg også fått et mer nyansert syn :)

 

Ellers så vil jeg gi honnør til deg FreeMind, er vell enig i omtrent alt du skriver.

Endret av Delavar
Lenke til kommentar
Hva er det egentlig med deg kkt1986? Du mener da at det ikke finnes en negativ side ved å røyke cannabis??

(...)

Som jeg sa over: er 100% enig i det du skriver om legalisering kkt1986, men å si at å røyke cannabis ikke kan føre til alvorlig psykiske lidelser blir litt for .....barnslig....

Der slo nok hukommelsen litt feil. Jeg har ikke fornektet at det å bruke cannabis kan ha negative bivirkninger eller at cannabisbruk kan føre til "alvorlige psykiske lidelser." Problemet jeg har med dette konkrete argumentet, er at det har blitt så flittig tåkelagt av propagandabruk at det blir brysomt å måtte legge ut alt om. Det kan se ut som en slags allergi på statistikken, med godt under en prosent (hva nå det faktiske tallet er) som faktisk risikerer å bli rammet. Og det er altså bred enighet om at slike hendelser forutsetter at vedkommende er "predisponert."

 

MEN, det er jo sånn at det store flertallet av alle som drikker alkohol ikke tar skade av det, jeg er blandt de få som blir unntaket..ikke en god nok grunn til å forby det sant.. Og cannabis er det sikkert enda færre som blir skada av, omtrent ikke prosent vi snakker om, mn promille. Men selv om det så er bare en eller to i verden, må vi regne de med.... og faktisk akseptere at det kommer til å skje igjen.

Riktig. Skadevirkninger har ikke noe med spørsmålet om forbud vs. regulering. Så AvieN:

Beklager hvis min opplevelse av hasj ødelegger for legaliseringsargumentene dine.

Det gjør den ikke.

Lenke til kommentar
Der slo nok hukommelsen litt feil. Jeg har ikke fornektet at det å bruke cannabis kan ha negative bivirkninger eller at cannabisbruk kan føre til "alvorlige psykiske lidelser." Problemet jeg har med dette konkrete argumentet, er at det har blitt så flittig tåkelagt av propagandabruk at det blir brysomt å måtte legge ut alt om. Det kan se ut som en slags allergi på statistikken, med godt under en prosent (hva nå det faktiske tallet er) som faktisk risikerer å bli rammet. Og det er altså bred enighet om at slike hendelser forutsetter at vedkommende er "predisponert."

 

Men uten cannabis er det ikke sikkert vedkommende hadde fått psykiske problemer selv han er predisponert. Cannabis er i de tilfellene katalysatoren som utløser det hele. Men det er jo ingenting som tilsier at vedkommede hadde ungått problemer ved å ikke røyke heller.

 

Jeg har ingenting imot det legaliseres. Men at folk skriver at det ufarlig er BULLSHIT! Men det er ikke så farlig som enkelte her i tråden vil ha det til heller. Det er kanskje ikke så skadelig for kroppen som f.eks alkohol, men på psyken er det det. Alkoholen forandrer deg ikke når rusen er borte, det kan cannabis og endel andre rusmidler gjøre. Og hvor mange av dere her har virkelig opplevd skikkelig psykotiske rusa personer? Men det største spørsmålet vil i mange tilfeller være hva kom først? Rusen eller sykdommen? Men de fleste som selvmedisinerer seg bruker amfetamin, som faktisk i mange tilfeller "demper" stemmene de hører, men som har endel andre uheldige bivirkninger.

Lenke til kommentar
Men uten cannabis er det ikke sikkert vedkommende hadde fått psykiske problemer selv han er predisponert. Cannabis er i de tilfellene katalysatoren som utløser det hele. Men det er jo ingenting som tilsier at vedkommede hadde ungått problemer ved å ikke røyke heller.

Ikke sant.

Det er jo folk som ikke tåler melk, men vi forbyr det ikke av den grunnen, det er folk som ikke tåler alkohol, men er fremdeles like lovlig, osv...

Lenke til kommentar
Men uten cannabis er det ikke sikkert vedkommende hadde fått psykiske problemer selv han er predisponert. Cannabis er i de tilfellene katalysatoren som utløser det hele. Men det er jo ingenting som tilsier at vedkommede hadde ungått problemer ved å ikke røyke heller.

Ikke sant.

Det er jo folk som ikke tåler melk, men vi forbyr det ikke av den grunnen, det er folk som ikke tåler alkohol, men er fremdeles like lovlig, osv...

 

Hva er ikke sant med det utsagnet? Og det er litt forskjell på bli litt uggen i magen av melk enn å gå inn i en psykose. Noe man forøvrig ikke gjør av alkohol heller.

Lenke til kommentar
Men uten cannabis er det ikke sikkert vedkommende hadde fått psykiske problemer selv han er predisponert. Cannabis er i de tilfellene katalysatoren som utløser det hele. Men det er jo ingenting som tilsier at vedkommede hadde ungått problemer ved å ikke røyke heller.

Ikke sant.

Det er jo folk som ikke tåler melk, men vi forbyr det ikke av den grunnen, det er folk som ikke tåler alkohol, men er fremdeles like lovlig, osv...

 

Det er vesentlig forskjell mellom alkohol, melk og cannabis da, v-by, og det vet du.

 

Men hva vet jeg, jeg er jo bare en "sånn en" som ikke skjønner noe fordi han ikke røyker selv. :thumbdown:

Lenke til kommentar
Det er vesentlig forskjell mellom alkohol, melk og cannabis da, v-by, og det vet du.

 

Men hva vet jeg, jeg er jo bare en "sånn en" som ikke skjønner noe fordi han ikke røyker selv. :thumbdown:

Nei jøss er det det?

 

Folk vil alltid være allergiske/ikke tåle ting. Men hvorfor skal noe være ulovlig når bare noen er allergiske?

 

Hvis noen har en familie med en historie av psykiske problemer, elns så er det bare å holde seg unna å røyke, værre er det ikke. Det er akkurat det samme som at noen ikke tåler alkohol, melk, ditten og datten.

Man kan ikke forby en ting, bare fordi noen ikke tåler det.

 

Tenk litt lenger enn nesa neste gang, så kanskje du skjønner det.

Lenke til kommentar
...

Er du sikker på at ikke alkohol også kan trigge psykiske lidelser eller problemer hos predisponerte?

 

Det er jo folk som ikke tåler melk, men vi forbyr det ikke av den grunnen, det er folk som ikke tåler alkohol, men er fremdeles like lovlig, osv...

 

Hva er ikke sant med det utsagnet? Og det er litt forskjell på bli litt uggen i magen av melk enn å gå inn i en psykose. Noe man forøvrig ikke gjør av alkohol heller.

Javel, så peanøtter da!

 

edit: Til de uinnvidde: Folk med peanøttallergi kan dø av mikroskopiske mengder.

Endret av kkt1986
Lenke til kommentar
Er du sikker på at ikke alkohol også kan trigge psykiske lidelser eller problemer hos predisponerte?

Depresjon kan trigges eller forsterkes av alkohol, man trenger ikke være predisponert for det, men sjansen øker jo om man er det. Det samme gjelder cannabis og en rekke andre rusmidler. Høyt alkoholkonsum over lengre tid med plutselig stopp kan føre til delirium tremens som kan virke psykoselignende\akutt sinnsforvirring: http://www.pasienthandboka.no/default.asp?...documentid=2423

Lenke til kommentar

De som er utsatt av depresjon, vil forsterke sin depresjon ved bruk av alkohol og bli ganske irrasjonelle i sin tankegang, dette har jeg opplevd med en i familien min og det går fort utover andre når den depressive personen drikker alkohol og flytter sine irrasjonelle og negative tanker over på andre for å få de til føle en skyldfølelse.

Lenke til kommentar
skal du ta livet av deg selv kan du like så godt gå og henge deg istedet.

røyk skader de i rundt deg også.

 

Beste argumentet jeg har sett her i tråden. Stående ovasjoner.

 

Kan du kort oppsummere dine meninger her, jeg har litt vansker med å forstå hva du vil frem til.

 

Er det slik å forstå at:

Man dør av hasj, eller det vil i alle fall føre til depresjoner og selvmord og tvangsavrusning?

Hasj er verre enn vanlig røyk, og hvis ja, hvorfor?

Hasj er verre enn alkohol, og hvis ja, hvorfor?

HÆHÆHÆ, du har kalt deg opp etter flein om har rett.

 

Hasj er verre enn vanlig røyk fordi det legger seg rundt hjernen og fucker opp hue. Røyk bare fucker opp lungene, det gjør hasjen og.

 

Hasj verre en alkohol, som sagt hasjen sitter mye lengre en alkoholen. Alkoholen derimot kan kille deg lett.

Lenke til kommentar
Hasj er verre enn vanlig røyk fordi det legger seg rundt hjernen og fucker opp hue. Røyk bare fucker opp lungene, det gjør hasjen og.

Det som "legger seg rundt hjernen" er metabolitter, det vil si rester etter nedbrytningen av cannabinoidene (de psykoaktive stoffene i cannabis, bl.a. THC). De har ingen psykoaktiv effekt, men enkelte mener de kan gjøre kommunikasjonen mellom hjernecellene svakere. Det er dog bare en teori. Kroppen kvitter seg med andre avfallsstoffer også gjennom fettvevet, så det er ikke en egenskap ved cannabis, men en vanlig kroppslig funksjon.

Man er altså ikke rusa eller påvirket på noen måte av at "rester" av stoffet sitter igjen.

Lenke til kommentar
HÆHÆHÆ, du har kalt deg opp etter flein om har rett.

 

Hasj er verre enn vanlig røyk fordi det legger seg rundt hjernen og fucker opp hue. Røyk bare fucker opp lungene, det gjør hasjen og.

 

Hasj verre en alkohol, som sagt hasjen sitter mye lengre en alkoholen. Alkoholen derimot kan kille deg lett.

kkt1986 har svart på noe.

 

Vanlig sigg føkker opp lungene som du sier. Hvis du røyker rein marijuhana, vil den fucke opp lungene mindre enn vanlige sigaretter. Men det er veldig vanlig å blande hasj med tobakk.

 

Vil nok heller ikke si at hasj er værre enn alkohol. Alkohol er en gift for kroppen, det er avhengighetsskapendes fysisk, du kan fint ta overdose.

På cannabis, kan du bli psykisk avhengig, akkurat som folk er avhengige av f. eks WOW. Og for å ta en overdose, må du røyke rundt 4,7Kilo(?) ca. Og før du har greid å røyke så mye, har du dødd av kullosforgiftning. Men lenge før du har greid det, har du blitt så stein at du har sovna.

Lenke til kommentar
Hasj er verre enn vanlig røyk fordi det legger seg rundt hjernen og fucker opp hue. Røyk bare fucker opp lungene, det gjør hasjen og.

Det som "legger seg rundt hjernen" er metabolitter, det vil si rester etter nedbrytningen av cannabinoidene (de psykoaktive stoffene i cannabis, bl.a. THC). De har ingen psykoaktiv effekt, men enkelte mener de kan gjøre kommunikasjonen mellom hjernecellene svakere. Det er dog bare en teori. Kroppen kvitter seg med andre avfallsstoffer også gjennom fettvevet, så det er ikke en egenskap ved cannabis, men en vanlig kroppslig funksjon.

Man er altså ikke rusa eller påvirket på noen måte av at "rester" av stoffet sitter igjen.

dog bare teori?

Hvordan kan alle jeg kjenner som paffer være fucka og sløve da?

Lenke til kommentar
Hvordan kan alle jeg kjenner som paffer være fucka og sløve da?

Og hvor mange av de som er fucka og sløve hele tiden røyker rundt en gang i måneden, eller sjeldent?

Jeg kjenner utrolig mange som røyker regelmessig, men som har jobber, og ikke merkes en gang at de røyker.

 

Røyker du hver dag, har ikke det mye positivt for seg. Og det er stor forskjell på bruk og missbruk. Kan ikke skjønne hvorfor folk ikke skjønner det.

Lenke til kommentar
Hvordan kan alle jeg kjenner som paffer være fucka og sløve da?

Og hvor mange av de som er fucka og sløve hele tiden røyker rundt en gang i måneden, eller sjeldent?

Jeg kjenner utrolig mange som røyker regelmessig, men som har jobber, og ikke merkes en gang at de røyker.

 

Røyker du hver dag, har ikke det mye positivt for seg. Og det er stor forskjell på bruk og missbruk. Kan ikke skjønne hvorfor folk ikke skjønner det.

Fortsatt så er det skadelig

BTW

So what if I'm smokin' weed? It's not me shooting nobody, stabbing nobody, killing nobody. It's a peaceful gesture, and they have to respect that and appreciate that !

 

Hvorfor skriver du ikke hvem som har sagt det?

Sett det inn navnet på han som sa det, så får utrykket litt mer realistisk syn.

 

Snoop dog røyker weed og han er en skikkelig tulling. Sammenheng? Ikke vet jeg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...