Gå til innhold

Hva er egentlig forskjellen på disse to hovedkortene(Abit og


Clintern

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-09-10 00:07, FooKer skrev:

Hovedforskjellen er at Abit kortet ikke har ps2 og seriel porter!

I tillegg bruker Abit Highpoint raid kontroller mens Asus bruker Promise.


Abit kortet har også færre pci slotter, om du skal bruke et pci lydkorte osv. har du mer plass på Asus sitt.



Vel, dette Abit kortet har ps/2 porter.. Men forgjengeren AT7-MAX var uten ps/2. De har tatt det med igjen i MAX2 utgaven.

Men seriell port er borte som du sier(jeg så ikke så nøye på bildene).

 

Men er det noe vesentlig forskjell på raid kontrollerne? Eller blir det sånn hva er best, intel eller amd, sony eller philips osv osv... hvis dere skjønner hva jeg mener?

 

Er det verd å kjøpe Abit sitt 250-300 kr dyrere kort? Hva ville dere gjort? Jeg personlig betaler ikke så mye bare fordi Abit kortet ser "kulere" ut f.eks.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Abit er jo stabile og overklokkingsvennlige kort. De har en fantastisk Softmenu-bios. Nå er jeg innbitt Abit-fan, men det er ikke tvil om at det er kongene på markedet du sammenligner.

Så det er vel hva du har best erfaring med som til sist bestemmer..sånn er det for de fleste. Ellers er kortene ganske like.

 

Abit Rules!

Lenke til kommentar

Vel, - spørsmålet; Hva er forskjellen mellom Abit og Asus kan tilkes på flere måter. Du har selvfølgelig de forskjellene som er kommentert ovenfor, - uten at jeg tar stilling til de.

 

Men du må huske på at den forskjellen er som å vurdere forskjellen på Opel og Ford, ut fra hvilket utstyr som finns med. Det er også en klar forskjell mellom Asus og Abit som merke, som kan slå ut på stabilitet og forskjellige ulikheter. Asus er blandt de 4 mest annerkjente kvalitatsproduktene, - mens Abit er eller var i alle fall for litt siden regnet som et prisgunstig alternativ.

 

Så er det smaken og baken, mange sverger til Asus, og mange foretrekker Abit.

Lenke til kommentar

Dette er ikke noe jeg vet...(correct me if I'm wrong):

 

Hvis du er ute etter et hk med mulighet for tilkobling av mange ide-hardisker, tror jeg ikke du burde gå for Asus a7v8x. Det ser ihvertfall ut som om man kun kan kjøre 5 ide-disker på Asus, mens på Abit-kortet kan man kjøre et totalt antall disker på 8(hvis man ikke bruker SATA).

 

Ellers bør jo nevnes "ASUS C.O.P (CPU Overheating Protection)", den kan jo være en livredder...

 

---

Peder Schmedling

Lenke til kommentar

Jeg gikk for Asus kortet pga prisen. Og jeg er veldig fornøyd.

Det med at det er 1 IDE port mindre enn normalt er det eneste minuset men foreløpig så klarer jeg meg fint med 2x80GB og skulle jeg trenge mer plass så kan jeg jo bare slenge inn 2x120GB ekstra på den ene ledige IDE porten.

Å kjøre diskene i RAID har jeg ikke tenkt å gjøre pga faren for at man mister all data hvis en disk ryker( RAID 0). Og man får bare 50% av diskplassen ved bruk av RAID 1 hvis jeg har forstått det riktig.

Da vil jeg heller ha mer kontroll og kjøre diskene på vanlig måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...