Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan lydisolere et rom! metoder/priser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Bølgeplast og så eggekartonger :D Stikk på en gård som har høner å spør om de har der  :!:

5397373[/snapback]

GÅ inn i din lokale butikk. Der er du så "uheldig" at du klarer å "miste" absolutt alle eggkartongene de har i hyllen. Du tilbyr deg å rydde opp, og stikker av med karongene :!:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ved lydisolering bruker man å lekte ut veggene og legge i lydisolerende matter, i taket festes lektene med lydbøyler før det isoleres og gips skrus på.

Rockwool har bra isolasjonsmatter og som en ekstra bonus så klør det ikke så besett som glava.

For pris så er det bare å ta kontakt med snekkerfirma og elektriker, for elanslegget i rommet må legges om i samme slengen.

Lenke til kommentar

Ettersom det kun er gulvareale er det vel bare gulvet som skallydisolereres.

 

Husk at areale vil bestå av tak og gulv pluss alle vegger (takhøyde ikke oppgitt). Det beste er lydisoleringsmatter (skum/bly i varierende lag for å stoppe forskjellige lydfrekvenser). Lydisoleringsmatter blir ofte benyttet i båter (motorrom). For priser, se i rekvistakataloger for båter. Søk evt. med "lydisoleringsmatter" på Google. De skal finnes på bl.a. Biltema.

Lenke til kommentar

hmm, om du skal ha det installert en god stund og det er rommet ditt det er snakk om ? (eller er det uthuset ?) så burde man legge det UNDER panelen.. Er liksom ikke så fint med eggekartonger på veggen liksom;P

 

og det er ikke særlig billig med alt som trengs da.. Du må ha matter, for så å ta av panelen og banke det på igjen.. (kan jo hende faren din kan det da :> )

 

Graaatts med trommesett forresten ! Si ifra når du får det.. må komme ned å høre ;D;D;D

Lenke til kommentar

Er jo ikke vits å legge panel utpå eggekartongen. Det som er dealen med eggekartong er at når det kommer lydbølger på den vil den reflektere lydbølgene i en helt anne vinkel enn den lyden kom fra. Så da vil eggekartongn på en måte suge til seg lyden. Tror ivertfall det :hmm: Skyt meg hvis jeg tar feil :dremel:

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...
  • 3 uker senere...

du kunen prøvd med dobble gipsplater på veggene, tak og gulv men jeg ser ikek hlt for meg at det isolerer tilsttrekkelig siden du skal bruke det for å isolere trommespilling. ellers er perpyro sitt forslag klart det beste.

Så lenge de sitter sammen er vitsen borte, lydisolasjonen i gips er intet-eksisterende, selv med 5-6 lag. Det man kan gjøre er å sette opp en ny gipsvegg på separate stendere, med glava/rockwool mellom, men lyden vil da fortsatt unslippe gjennom gulv og tak. Tak er heldigvis rimelig enkelt å isolere, det er "bare" å lage et undertak som du fester i dine nye stendere med myke takplater på.

 

Skal du derimot beskytte de under deg, så bør man heve gulvet, og passe på at støttebjelkene ikke har direkte hardkontakt med noe annet i huset.

 

Og vips så har du et flytende rom (litt spartansk og unøyaktig beskrevet).

 

Essensen er å ikke ha noen direkte hardkontakt mellom dette rommet og resten av huset. Bjelkene som gulvet står på må være festet med relativt tykke gummiplater, veggene må så settes opp med utgangspunkt i dette gulvet, og ikke den eksisterende veggen, og taket må så bygges over veggene, og ikke inn i det gamle taket.

 

Mellomrommet mellom gamle tak/vegger/gulv og det nye må også være fyllt med lydisolerende materialer.

 

Fordelen med denne typen rom er at de demper veldig langt ned i frekvensene, siden bassen ikke kan "ri" gjennom materialene. Noe som fort blir nødvendig med trommer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...