Gå til innhold

Ny "killer"-maskin til fornuftig pris


ieaarva

Anbefalte innlegg

Jeg er ute etter å sette sammen en skikkelig rask maskin, men til en forholdsvis fornuftig pris. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt meg å gå for en Asus P4T med 2Ghz P4 og Geforce 3, men dette blir jo svært dyrt, og så lenge jeg oppnår en hastighet som er f.eks. 80-90% av samme så får det være bra nok, jeg kan jo sikkert spare mye på dette. Kanskje noen har en kombinasjon som de vet virker (moderat overklokket) som kommer rimeligere ut?

 

Lurer forresten på hvor mye ytelse det i praksis er å hente på å benytte IDE Raid med f.eks. 2xIBM GXP 60GB kontra å kjøre en enkelt disk, og hva som er den gunstigste kontrolleren for å kjøre dette?

 

Hilsen IVer

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt enig... ærlig talt, først sammenligner du prisene; AMD XP 1900+ for litt i overkant av 3000 spenn, P4 2Ghz til litt i underkant av 5000 spenn hmmm? Ja så var det jo ytelsesforskjellen da... Du trenger ikke noe kjappere enn en AMD XP 1800+ for å overgå P4'en i ytelse. Og for pengene du sparer kan du jo eksempelvis kjøpe deg en pen ATA133 160Gb disk.... Nei, gå for AMD du, og vær smart.

Lenke til kommentar

p3power: jeg tror ikke du har skjønnt poenget helt!!

En XP1900+ denger møkka ut av en p4 1.9ghz!!! husk også at XP (palmino) ikke krever like mye kjøling som den "gamle" athlon prossesoren!!

Jeg sluttet med Intel for no år siden når athlon prossesoren kom ut, og jeg kommer sansynligvis ikke til å kjøpe en intel CPU på Leeeeeeeeeeeenge.. :smile:

INTEL ER TREGER OG DYRERE!!!!!!

Lenke til kommentar

http://www.hardinfo.dk/tests/Processor/def...ault.asp?ID=341 <---- kanskje sjekke denna?? en p4 2ghz koster ca. 5000kr! en athlon 1.9ghz ca. 3000kr og den er mere overklokkings vennlig!

Den sida her (overklokking.no) heter faktisk overklokking.no! Vis du har tenkt å betale 5000kr for noe som er tregere og ikke er like overklokkings vennelig så kan du dra deg tilbake til dinside.no/data eller no lingnende hvor dem varner for at kjøleribber kan gå av fra cpu i reviews som er "stjelt" fra tomshardware! :smile: Der finner du i hvert fall noen som taler for P4.. Kanskje dem kan forklare deg hvordan en installerer Windows eller åpner opp et word document samtidelig? :razz:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-03 16:08, Monhart skrev:

Du kan ikke ha mye peiling altså :smile: I følge ALLE tester er AMD bedre enn Intel, så det så!


 

Jeg vet jo at AMD har ligget under i pris i forhold til tilsvarende ytelse som Intel, men når man leser f.eks. amerikanske PC Magazine, som vel er omtrent det største og mest seriøse på slike tester, så er bildet litt mere nyansert. Det er ting som Athlon er bedre på og det er ting som P4 er bedre på. Bildet endrer seg dessuten etterhvert som det kommer støtte for nye funksjoner innebygget i operativsystemene. Jeg kommer forøvrig til å bruke maskinen primært til spill, og da er det mulig at AMD uansett er best. Jeg har også alltid vært skeptisk til 'ikke-Intel' da alle de andre tross alt bare er kopier. Men nå er vel volumene så store og erfaringene så mange etter hvert at det sikkert ikke er noe problem lenger.

 

IVer

Lenke til kommentar

H_Bozz:

Jeg har sett på den testen du refererer til, og ser at denne i stort sett samsvarer med PC Mag's tester som også viser at AMD er raskest på det aller meste (ikke ALT, men mye).

Alle:

Er det noen her som har erfaringer med *MODERAT* overklokking av denne prosessoren (1900+), d.v.s. som er stabilt og kan oppnåes uten store kostnader? Jeg er ikke interessert i å bruke store penger på vannkjøling e.l. på det nåværende tidspunkt, selv om det kunne være interessant å prøve senere. Hadde det bare vært noen billige og ferdige sett man lett kunne sette inn, men det er det vel ikke foreløpig :wink: Hvilket hovedkort skal jeg gå for? Jeg har f.eks. lest positive ting om Soltek SL75DRV2...

 

IVer

Lenke til kommentar

en dual XP 1600+ er også noe å vurdere! koster 2x 1400kr, eller også en singel XP 1500+!

husk at en XP 1600+ er like rask som en p4 i på mange saker, faktisk også raskere på noen operationer!

 

Vis du har tenkt å bruke masse penger, så vil jeg nok heller bruke 5000kr på en 2stk. XP 1800+ en p4 2ghz

Lenke til kommentar

å AMD geeks tenk når p4 får 533mhz bus, da ser nok Athlon XP bare baken av p4. Og det er ikke bare snakk om 2-3 frames det er noen ganger snakk om 50-60 og det er jo litt. Da sitter jeg å spiller glatt på 1600x1200 på min p4 2.0 ghz mens dere sitter foran Athlonen deres å sutrer over at det lagger så j......... kjøp p4 dere!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...