Jump to content
Sign in to follow this  
Deathie

Spørsmål angående Jamo Sub

Recommended Posts

Jeg har en Jamo e3sub. Det er ikke en veldig god sub og ikke veldig dyr heller. Uansett har jeg et par småspørsmål angående denne suben:

 

1. Bakpå kan jeg stille suben fra 70Hz til 150Hz. Hva er egentlig forskjellen? Styrken i lyden eller kanskje om lyden skal være "myk" eller "hard"?

 

2. Ledningen jeg fikk med, var bare en enkelt ledning. På suben bak er det derimot to ledningutganger. Kanskje jeg skulle kjøpt ny ledning? Har det noe å si?

 

3. Så kommer det spørsmålet som er viktigst. Når jeg for eksempel ser en film og noe eksploderer for eksempel, begynner å suben å blafre i steden for å lage vanlig, pen basslyd. Hvis jeg da stiller bassen ned, slik at den ikke blafrer når denne eksplosjonen kommer, blir bassen så lav ved alle de andre små basslydene under filmen, at suben nesten ikke kan høres. Håper dere skjønner problemet mitt, og har noen tips. Er nemlig veldig irriterende. :(

Share this post


Link to post

Huff. Hva er dette for et forum da? :dontgetit: Ingen intelligente sjeler her inne som kan hjelpe meg med noen simple problemer?

 

Noen som kan anbefale et annet forum kanskje, som er villig å hjelpe? :ermm:

Share this post


Link to post

www.avforum.no

 

anyway: det at det blafrer er at den er stilt for høyt, da må den stilles ned, hvis den da ikke lager noe lyd kan du prøve å plassere subben anderledes i rommet, jeg har min i et hjørne der elementet vender inn mot veggen. (ikke sett det hlet inntil, 6-7 cm fra kanskje... prøv deg frem)

 

Hz er frekvens, og lyd består av frekvenser. Menneskets øre kan oppfatte å høre lyder fra ca. 20 til 20.000 Hz... 20Hz er en dyp basslyd, og 200Hz er det mer diskant i... Det at du kan velge gjør at du kan stille inn subben mer i forhold til de andre høyttalerene i oppsettet ditt, og kompensere for plassering og andre ting... jeg har min sub på ca 40Hz...

 

hvis du vil høre med mange kompetente folk på området råder jeg deg til å ta en tur innom www.avforum.no

 

edit: det at jeg skriver hva min sub er innstillt på og slikt er bare eksempler, jeg har ikek samme sub som deg (jeg har en bilsub faktisk). Du må prøve deg frem selv, og finne det som er best for din sub i ditt rom...

Lykke til! :w00t:

Edited by jalejale

Share this post


Link to post

Takker for svar. :)

 

Elementet mitt er på undersiden av sub'en, noe som gjør at jeg ikke kan sette elementet x-antall cm fra veggen. Slik jeg har den nå, står den inntil veggen, foran noen hyller. Jeg har mulighet til å flytte sub'en bak hyllene, hvis det kunne hjulpet på effekten?

 

Noen som har noen synspunkter om ledningen også kanskje? :)

Share this post


Link to post

Høres ut som suben din er for liten og dårlig i forhold til resten av høyttalerne dine.

 

70-150Hz er innstilling av delefrekvens.

 

En hjørneplassering gir opp til 6dB heving i bassen.

Share this post


Link to post

jeg vet ikek helt om jeg skjønner hva slags ledning du har... hvis du kunne tatt et bilde av den, sammen med hele den platen på subben der du kan stille inn og sånn...

God Jul!

Share this post


Link to post
Høres ut som suben din er for liten og dårlig i forhold til resten av høyttalerne dine.

 

70-150Hz er innstilling av delefrekvens.

 

En hjørneplassering gir opp til 6dB heving i bassen.

5331635[/snapback]

Høres veldig riktig ut. Så det mulighetene jeg har er enten å beholde den jeg har, eller gå til anskaffelse av ny? :(

 

Jalejale: Skal fikse et bilde av ledningen osv senere, men nå er det julaften, så da gidder jeg ikke løfte en finger. :p God Jul! :)

Share this post


Link to post

Når du sier det med aktiv-sub utgang, kan det være du har et poeng. Da jeg satt suben opp, slengte jeg egentlig bare ledningen inn i det første hullet jeg fant som ga lyd. Godt mulig at jeg har en utgang jeg kan bruke. I'll check it right away!

 

Hmm. Hva mener du med strømforsyningen? Den får strømmen fra en forgrening(?) som deles med flere andre elektriske produkter. :hm:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...