Gå til innhold

Spinpoint P120 eller DiamondMax 10


Djesligt

Anbefalte innlegg

Min far skulle kjøpe ny HDD (til meg) og bestiller en Maxtor DiamondMax 10 250GB SATA 16MB 7200RPM NCQ på Datakjeden til 850kr.

Han drar dit et par dager senere, skal kjøpe den og spør så litt om disken, om den virkelig er bra osv. og så kommer selgeren med denne anbefalningen:

Samsung SpinPoint P120 250GB IDE ATA/133 8MB 7200RPM til 995kr, begrunnet med bedre ytelse, mindre støy og lavere varmeutvikling. Og det hele ender med at min far kjøper anbefalningen.

 

Jeg har prøvd å finne tester, men bare funnet noen på Tom's Hardware Guide:

Maxtor

Samsung

 

Jeg har ikke noe peiling på harddisken men hvis jeg tolker teksten riktig så har Maxtoren bedre søketid (13,5 mot 14,4ms) og overføringshastighet (124 mot 81MB/s) men tilgjengjeld litt høyere temp (2*C).

 

Og så kommer jeg til spørsmålet:

Hvilke er best, den kommer til å brukes til spilling, surfing, filmtitting, musikkavspilling og lagring (ikke noe særlig viktig). Støy er ikke så viktig da vifter kommer til å overdøve ALT.

 

Selv ville jeg tro 16 MB cache og S-ATA som ordner i kabelrot og Master/Slave/Jumper problemer ville gjøre valget enkelt Men likevel mener selger at det er verdt å betale 150kr mer. Samtidig har jeg hatt god erfaringer med 3 Maxtor disker. Vil jeg eventuelt kunne få Maxtoren til 850kr eller må jeg betale 950kr som nå er dagens pris, men det var jo til 850kr han bestilte (det er mulig å få utskrift av bekreftelsesmailen).

 

Håper noen kan hjelpe en stakkar som ikke vet hva han skal gjøre. :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

MAxtor sine 124MB/s er fra cache til interface, ikke fra disk til interface.... Usannsynlig stor forskjell der... ser man på reelle tall, så blir situasjoenen (og den faktiske ytelsesforskjellen mye mindre)

 

Also, the Maxtor drives still lead the interface bandwidth benchmark chart at 124 MB/s; this is the number that defines how fast data can be read from a drive's cache memory.

 

On the other hand, the Spinpoint P120 does set new standards in the desktop segment: with up to 72 MB/s it offers the highest transfer rates measured thus far for a drive with 7,200 rpm. At the same time, the average transfer rate is better than the competition's. With an access time of just over 14 ms, the P120 takes things more leisurely than the latest drives from Hitachi, Maxtor and WD.

 

jeg kan av egen erfaring si at samsung disken er utrolig stillegående...hører den ikke...MYE bedre enn Seagate Barracuda 7200.7 iallefall.

 

svaret mitt ville være å kjøpe en SP P120 SATA drive...koster 100kr mer, men det er værd det mener nå jeg...neste gang du skal bytte maskin tar du sikkert disken med..da er det fint å ha noe som passer :)

Lenke til kommentar

At SpinPoint diskene er raskere enn DMAX 10en er tull fra ende til annen!! DMAX10 er i toppsjiktet når det gjelder hastighet!

 

Fordeler med DMAX10: Rask, både til å finne fra ting og tang og overføringshastighet

Ulemper med DMAX10: Mange som har hatt problemer med de etter det jeg har hørt (diskkræsj), mer varme ettersom den er såpass rask og den karakteristiske Maxtor knitringen når den arbeider.

 

Fordeler med SpinPoint: Stille og blir ikke spesielt varm.

Ulemper: Ikke den raskeste SATA disken...

 

Hvis det er krevende spill du skal spille, kanskje skal ha den til OS og støy ikke er et problem ville jeg nok annbefalt DMAXen ;)

 

Edit: Så først nå at SpinPoint disken han annbefalte var IDE, det vil si at den er MYE treigere enn DMAXen!

Endret av P-in-P
Lenke til kommentar
Fordeler med SpinPoint: Stille og blir ikke spesielt varm.

Ulemper: Ikke den raskeste SATA disken...

 

Finnes ikke en person i verden som vil legge merke til den marginale ytelsesforskjellen mellom 2 disker med tilsvarende specs. Det er snakk om 1-2% om det i det hele tatt er noen ytelsesforskjell. Støy derimot.. Der er det felles enighet om at Spinpoint-serien er overlegen.

Lenke til kommentar

Takk for alle svar.

 

Det som blir anbefalt meg er altså å bytte P-ATA versjonen i S-ATA versjonen.

Men er det stor forskjell mellom Maxtor og Samsung disken?

Jeg må ut med mer penger for Samsung disken, men hvis jeg får kjøpt Maxtor disken til 850kr (det den egentlig ble bestilt for) får jeg jo igjen ~150kr som kan brukes på mye annet nyttig (bl.a. S-ATA kabel).

 

Hva er forøvrig forskjellen mellom RETAIL og bulk på harddisker?

Får jeg med kabler? Programvare? Den jeg har nå er bulk, og den har kun skruer og den minste "manualen" jeg noensinne har sett (4x6cm e.l.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...