Gå til innhold

Sony forteller at next-gen. starter med PS3


Dinsdale

Anbefalte innlegg

PS2 er en ufattelig dårlig dvd-spiller som gir et bilde det er til å grine av, hvis blue ray spilleren er like dårlig så synes jeg synd på de som har tenkt å bruke PS3 til film.

5294536[/snapback]

 

 

Nå må du ikke glemme at PS2 sin DVD spiller er nesten 5 år gammel. Mye har skjedd siden den tid. :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kan godt hende det skjer ja, PS2 kom jo ut ett år eller noe før Xbox og alikevel så ble 360 sluppet ca ett år før PS3. Personlig så innbiller jeg meg at MS ikke vil slippe en oppfølger like raskt denne gangen men.

5296474[/snapback]

 

Enig der, så kanskje de kan gi ut noe som er ferdig og grundig testet..

5296596[/snapback]

 

ja de kunne nok med fordel hatt bedre QC og testing.

Lenke til kommentar
Så... hva er så fantastisk med PS3? Cell-CPU'en som kan vise flere HD-filmer samtidig? Hva skal vi med det i spill?

 

Folk er overraskende lite kreativ til hva som er mulig med twinview på en konsoll. Coop på to skjermer anyone? Noen som har både prosjektør og TV i stua, og vil ha en kabel til begge uten å måtte gå igjennom en splitter som forringer signalet? PS3 kan muligens vise film på en skjerm, mens noen andre spiller på en annen skjerm i et annet rom osv. TvinView er en suksess for PCer, så ser ingen grunn til at det ikke skulle fungere på en konsoll.

 

At man MÅ ha MS WinXP eller MCE for å få streamet musikk eller film til XBox360 er faktisk grunn nok til ikke å kjøpe konsollen for min del. Dette synes jeg er en råtten løsning fra MS side.

 

I hele tråden sitter du og avfeier det ene argumentet etter det andre, fordi DU ikke har bruk for det. Kanskje på tide å innse at verden ikke snurrer rundt deg og ditt, og at noen andre kanskje har mer og flere behov enn det du kanskje har?

Lenke til kommentar

MS eller Sony skal tjene penger på sine produkter, enkelt og greit. Hadde jeg kunnet hadde jeg bygd den perfekte mobil med "alt". Jeg hadde bygd den perfekte konsoll som kunne "alt".

 

Poenget er at det kommer ikke til å skje før Sourceforge og andre begynner å "lage" konsoller og operativsystem. Dugnad er tingen da.

 

Jeg syntes ovehodet ikke det er merkelig at MS ikke lar deg kjøre f.eks Linux på 360. Det er overhodet ikke merkelig at MS beskytter sin interesser, de driver ikke veldedighet. Sony kommer også til å verne om sine interesser med de begrensninger det måtte føre med seg.

 

De som tror at Sony kommer til å ha et komplett åpent system vil bli skuffet. Operativsystem kan Sony sjonglere med siden de ikke lager et selv, men de har eierinteresser i ganske mye annet, og der vil man merke det. Hvilke musikk man kan laste ned, hvilke filmer man kan se osv...

Lenke til kommentar

 

I hele tråden sitter du og avfeier det ene argumentet etter det andre, fordi DU ikke har bruk for det. Kanskje på tide å innse at verden ikke snurrer rundt deg og ditt, og at noen andre kanskje har mer og flere behov enn det du kanskje har?

5296663[/snapback]

 

Har ikke kommet så mange gode argumenter som tilbakeviser det jeg sier, og det er det jeg ser etter. Selvfølgelig vil jeg ta utgangspunkt i mine behov når jeg argumenterer, det er jo helt naturlig, så kan folk komme med gode argumenter andre veien som kanskje endrer måten jeg ser PS3 på?

 

Twinview er klart en hit på _PC_, men er det dette konsollgamere vil ha? Er ikke alle tilkoblinger og duppeditter noe av grunnen til at de ikke har en PC? Bruker ofte to skjermer når jeg sitter med PC'en (enten to pcskjermer, eller pc og tv), men siden jeg allerede gjør det så var ikke dette med i beregningen når jeg kjøpte konsoll.

 

At MS bare lar deg bruke deres eget OS for å streame virker helt naturlig sett fra et økonomisk perspektiv og det gjør det lettere å integrere sine egne produkter enn å skaffe støtte fra en haug med andre OSer. De som ikke vil streame bilder/musikk fra windows kan vel koble til mp3spilleren sin og gjøre det den veien.

 

Så lenge ingen gidder å argumentere andre veien (har bare vært en del usakligheter) så skifter i hvert fall ikke jeg mening. Det at produktskapere prøver å skape et behov hos folk som de aldri før har hatt er heller ikke noe nytt. Det finnes sikkert folk som vil at en konsoll skal funke akkurat som en HTPC, bare med håndkontrollere og en mengde spill, men dette er etter min mening noe urealistisk.

 

For å konkludere...

 

Kan ikk DU avfeie mine argumenter på en saklig måte, slik at vi får en debatt gående? Ikke så moro å diskutere når ingen gidder å argumentere tilbake (enten fordi de ikke gidder eller fordi de ikke kan).

Lenke til kommentar

Er nok mange her i tråden som kan ha godt av å lese dette "brevet" til alle fanboys der ute:

 

http://www.gamespot.com/features/6128136/p-18.html

 

Et par utdrag for deg som ikke gidder å lese hele:

 

Adam Buchen:

"The term "exclusive" is tricky. Its definition changes depending upon whether a hot game appears on your platform or not.

 

Your specific needs are shaped around your platform's features. For instance, if your console doesn't feature HDTV support, then it really wasn't that necessary to have, anyway.

 

A game that is scored less than a 9.5 on any platform you don't own is called a flop. If it does achieve that score, it's called overrated. (According to the GameSpot rating system, a game rated 8 or above is "great," but we all know that it really means "flop.")

 

Sales numbers are everything, as long as the numbers are best for your favorite company or console. If that means you have to dig up numbers for sales in New Zealand stores from seven months ago to prove your point, so be it. "

 

"It makes perfect sense to insult a company's lineup one moment and at the same time hope that company will go third party and develop for your console the next.

 

Playing a game on a different console for ten minutes at a friend's house qualifies you as an expert on that game and console.

 

You are obviously the most knowledgeable person about hardware. So when you're talking about the difference between CISC and RISC processors, everyone should stop and listen."

 

So you see, dear readers, the best part about being a fanboy is that you can never be proven wrong. As long as you ignore the rules of logic and sensibility, you will never have to worry about whether or not you made a good investment. That sure helps all the insecurity go away, doesn't it?"

 

 

Jeg har Xbox360 og er stor fornøyd med den, terningkast 6, 11/10 poeng, suberb osvosv...men jeg håper virkelig at at PS3 blir en bedre maskin enn 360, ikke fordi 360 er en dårlig maskin, men fordi jeg som gamer vil ha en best mulig opplevelse. En PS3 som innfrir vil føre til-->Xbox720(?) som igjen vil føre til-->PS4 osvosv...

 

Enda bedre er det visst Nintendo gir oss alle bakoversveis med Revo og gir både MS og Sony hodebry. Jeg liker denne konsollkrigen, men kun mellom MS, Sony og Nintendo, ikke disse tre håpløse fanleirene som av en eller annen merkelig grunn har et slags skrudd kjærlighetsforhold til et selskap som ikke kunne gitt mer F i deg som bruker.

 

Si meg, dersom favorittfilmen din var utgitt på eksemplevis Paramount istedenfor Warner, hadde du da hatet filmen pga av filmstudioet bak? Eller hva med favorittbandet? Nirvana på Sony er dårligere enn Nirvana på Geffen?

 

Eneste taperen i denne "konsollkrigen" er fanboyen...

Lenke til kommentar
Så sant BioNor. Skal lese hele artikkelen nå :)

5296888[/snapback]

 

Det jeg ikke skjønner nå er at PS2 fanboys i snart 5 år har klaget over at xbox er nesten en PC. At konsoller bare skal brukes til spilling og at xboxen er kraftigere enne PS2en ikke har noe å si, siden det er spillene som teller.

 

Derimot maser alle PS2 fanboys nå om at det som teller er at PS3 er kraftigere enn 360 og at den kan gjøre mer enn 360. Altså enda likere enn en PC.. Så alle disse argumentene er for meg irrelevante. Det som teller for meg er Onlinespilling. Dermed er 360 en logisk valg. Er derimot PS3 såpass mye kraftigere enn 360 som xbox var over PS2 vil jeg kjøpe meg en PS3.

 

For jeg vil ikke ha det denne genrasjonen slik de hardbarka PS2fanboysene hadde de to siste årene på sin konsoll. Sitte å sture med elendig grafikk og animasjon. Gå glipp av spill som Doom, half life 2 og halo 2 osv... Alle spillene ville aldri kunnet blitt drevet på en PS2. Dermed har de gått glipp av mye bra oppigjennom. Jeg vil ikke sitte å fise på min 360 bare fordi det er en xbox om PS3 klarer å drive Half life 3 og ikke 360. Da kjøper jeg selvsagt begge.

 

Synest dette er helt logisk og naturlig. Derimot er det umulig å skjønne seg på hvordan alle PS2fanboys klarer denne genrasjonen å hoppe over til den forrige xboxens argumenter. Det er jo som å mot si seg selv. Og veldig lett og ikke ta så alt for seriøst. Dermed er denne genrasjonens konsollkrig i gang og Xbox og PS2 fanboys har byttet side. Hehe egentlig litt morsomt. :D

Lenke til kommentar

Vi må ikke glemme det økonomiske oppi dette. Flere kan bare kjøpe en konsoll, og det er ofte fjortisser som forguder PS som kun kan kjøpe en konsoll. Derfor justerer de hele tiden "argumentene" sine slike at de passer der de gjør seg best til enhver tid.

 

Men jeg skjønner ikke at de gidder å bruke tid på å slamme en konsoll, men så er jeg 30 år også da.

Lenke til kommentar
Jeg syntes ovehodet ikke det er merkelig at MS ikke lar deg kjøre f.eks Linux på 360. Det er overhodet ikke merkelig at MS beskytter sin interesser, de driver ikke veldedighet. Sony kommer også til å verne om sine interesser med de begrensninger det måtte føre med seg.

 

Er det for mye forlangt at MS kunne brukt fildelingen de alt har i Windows? Da hadde XBox360 fint kunne vært benyttet sammen med samba f.eks. Microsoft "lærer" aldri, og de kommer påny til å bli saksøkt for å benytte sin monopolsituasjon i ett marked, til å innta ett annet. Her er det helt bevist å pushe WMV og WMA - samt MCE - og det gjør de gjennom salg av XBox360.

 

Dette har forøvrig ingenting med å beskytte sine interesser å gjøre, dette er misbruk av en monopolstillig. Dette har MS gjort MANGE ganger før, og de tar en kalkulert risiko. Bøter får de, men det er som en skramme å regne i MS sitt regnskap. Verdien av å misbruke monopolet er mange ganger større enn hva noen bot kan veie opp for. (Og nei, dette gidder jeg ikke å diskutere - fordi det er fakta. MS har mottatt flere rettskraftige dommer på akkurat slik oppførsel tidligere)

 

Sony må på en eller annen måte tillate streaming av musikk og film til PS3, og siden de ikke har en monopolsituasjon på operativsystemsiden, velger de også en løsning som kan tilfredsstille flest mulig brukere. For Sony er det ingen poeng i å hindre brukere av GNU/Linux og Mac OS å få streamet innhold til PS3. For Microsoft og XBox360 derimot...

Lenke til kommentar

Etter uttalelsen fra Sony foregår det masse diskusjoner på nettet. GameIndustry.biz skriver dette:

 

When Sony's development boss, Phil Harrison, told us this week that he doesn't believe the "HD Era" will start until the PlayStation 3 is on the market, he set tongues wagging across the Internet, and across the industry. It's not the first time that Harrison has directly thrown the gauntlet down at Microsoft over the company's claims regarding Xbox 360, but it's still rare to see Sony executives so openly calling their rivals out over such issues, and Harrison's comment was beyond a doubt deliberately and knowingly controversial.

 

The question is, is his comment also true?

 

That, in fact, is a tougher question than it seems. Harrison claims that the Xbox 360 is not a true High Definition device because it doesn't have a next-gen DVD standard, so it won't be able to play back high definition content. The argument has been sidetracked slightly by his other claim, that the high-end 1080p standard represents "true" high definition, but at the heart of what he was saying was the quite logical argument that unless you have all the parts of the chain - HD content, HD player and HD display - you don't have a real HD system.

 

On the surface of it, Harrison has a point. The Blu-Ray drive in the PS3 will allow it to play back high definition movies which simply won't fit onto a conventional DVD. Ergo, looking at the movies side of the equation rather than the games, you could make an argument that the PS3 is a proper high definition media device, and the Xbox 360 isn't.

 

However, the real argument is more complex than simply deciding that something isn't truly HD because it doesn't have a next-gen DVD drive. After all, there's more than one way to distribute HD content. Even disregarding efforts at fitting HD resolution video onto standard DVDs - which are bearing some fruit, but seem doomed to fall into the same trap of being not noticeably cheap enough to allow for the quality difference, just as VCDs did before them - many commentators and companies, including Microsoft, don't believe that the future of media lies on shiny discs anyway.

 

This, supporters of Microsoft's position would argue, is where Harrison's sweeping statements fall down. There's nothing to stop the Xbox 360 from being able to play HD movies that have been downloaded from an online distribution service onto a host PC - the model for media consumption which Microsoft believes all of us will be using in years to come. In this model, Blu-Ray is irrelevant, and the Xbox 360 is unquestionably a HD device.

 

It's a good comeback, and it's a tantalising vision of what could be possible with the media functionality both of the Xbox 360 and the PlayStation 3. However, there are still tough questions to be asked about the capacity of this system ever to get up to speed on platforms like Xbox 360 - not least the question of whether Microsoft will ever be able to effectively provide a service like this which consumers will actually warm to.

 

Once again, in the online video space as in the online music space, Microsoft has been thoroughly leapfrogged by one of its oldest rivals, Apple. Consumers can download up to date episodes of hugely popular TV series from Apple's iTunes service already, and the amount of content available is expected to grow massively now that this proof of concept has been successful. Sony, too, is progressing with experiments in online video distribution, mostly aimed at the PlayStation Portable but surely with the PS3 in the back of its mind at all times.

 

In other words, while the potential certainly exists for Microsoft to turn the Xbox 360 into a true HD media device and prove Harrison's comments incorrect, the company has yet to prove its ability to exert that kind of leadership in the media space. Digital media has been a frustrating game for Microsoft so far; the iPod and iTunes have demolished its efforts in digital music, it appears to be backing a loser in the next-gen DVD standard wars, and Apple (and to a lesser extent, Sony and Google) are taking the lead once more in digital video. The firm has a lot of ground to make up if it's to make the Xbox 360 into a truly convincing HD media terminal, and properly silence criticism like Harrison's.

 

Mange interessanter poenger der. Bl.a annet annet MS ikke tror at fremtiden ligger på en disc. Enig i det, men linjehastigheten på verdensbasis må betraktelig opp. Onlinetjenesten til Sony tror jeg også blir spennende.

 

Microsoft sier at det foreligger ingen planer om å gi ut ut en 360 med HD-DVD. Grunnen er bl.a at spill som blir laget for HD-DVD ikke da kan brukes på "førstegenerasjons"-360 som har vanlig DVD-spiller. Hvis utviklere vil etterlyse mer plass i fremtiden gjenstår å se. Hvis det skjer må jo MS komme med en løsning som tilby mer en 9 gig med plass.

Lenke til kommentar
Sony må på en eller annen måte tillate streaming av musikk og film til PS3, og siden de ikke har en monopolsituasjon på operativsystemsiden, velger de også en løsning som kan tilfredsstille flest mulig brukere. For Sony er det ingen poeng i å hindre brukere av GNU/Linux og Mac OS å få streamet innhold til PS3. For Microsoft og XBox360 derimot...

5299661[/snapback]

Dream on; Sony er jo kongen av proprietære løsninger; de kommer aldri i verden til å tillate at man streamer/kopierer film og musikk til PS3 uten videre. I motsetning til MS så har de jo betydelige eierintresser i film og musikk og dermed ekstrem interesse av å hindre formater som kan flyte fritt på nett.

Endret av Doogle
Lenke til kommentar
Sony må på en eller annen måte tillate streaming av musikk og film til PS3, og siden de ikke har en monopolsituasjon på operativsystemsiden, velger de også en løsning som kan tilfredsstille flest mulig brukere. For Sony er det ingen poeng i å hindre brukere av GNU/Linux og Mac OS å få streamet innhold til PS3. For Microsoft og XBox360 derimot...

5299661[/snapback]

 

Jeg tror at MS etterhvert vil forstå et de ikke kan eksludere brukere av andre OS enn windows når det kommer til streaming. Samtidig tror jeg at dette er vanskelig for MS, de har en fot i hver leir på en måte, de skal lage et OS og de skal egentlig lage en konsoll som er kopmpatibel med "alt". At man kan koble til Apple og Sony-produkter på 360 er et skritt i riktig retning.

Monopolsituasjonen til MS er veldig merkelig og enestående. De har laget et produkt som alle vil ha, hele verden faktisk, og det setter MS i en ekstrem priviligert stilling. At det finnes alternativer til pakken er det ingen tvil om (bruker selv OpenOffice), men ingen kan nekte for at MS er flinke til å lage operativsystem. Og det er en naturlig handling å beskytte sine åndsverk, men grensene er hårfin hele tiden.

Lenke til kommentar

Flott innlegg Bionor :) Den artikkelen du refererte til traff hodet på spikeren. Jeg er helt enig med deg når du sier at 360 er en veldig bra maskin, og at du håper PS3 blir bedre kun av én grunn! Nettopp fordi du alltid ønsker en bedre spillopplevelse. Men teoretisk, matematisk sett altså, basert på de specs som er på 360 i dag og de som ligger ute om PS3, så har faktisk 360 større kraft til å foreta matematiske beregninger. Altså med andre ord lage mer intelligente spill. Foreta større matematiske beregner hva gjelder fysikkmotor og AI. 360`n har 1 MB L2 Cache-minne, mens PS3 har kun 512 KB (fordelt på to kjerner(SPE)). Veldig enkelt og kort fortalt kan fiender på 360-spill være dobbelt så smart som på PS3-spill. Dette er altså i teorien. Hvis jeg ikke tar helt feil så har PS3 kun to kjerner som kan brukes til single thread eller multi thread, mens 360 kan bruke alle tre.

 

Har akkurat skrevet en lang teknisk artikkel om maskinarkitekturen til både Xbox 360 og PlayStation 3 det siste døgnet, så det kan hende det har gått litt i surr når jeg har skrevet dette innlegget, så ikke halshugg meg hvis jeg har skrevet noen feil :) Har sovet to timer i natt :(

 

PS3 knuser 360 på grafikk, mens 360 knuser PS3 på spillbarhet. Hva foretrekker du, spillbarhet eller grafikk? :)

Lenke til kommentar

Syntes ikke noen skal være bombastisk på om hvem som knuser hvem og på hva ettersom det kun er 360 som er ute og de to andre forsatt er papirlanseringer. Akkurat nå forholder jeg meg til at det er 360 som er konge på haugen og det vil den være hvertfall frem til PS3 kommer på markedet. Alle med et noenlunde greit gangsyn ser at grafikken på 360 er next-gen, tenker da primært for spill utviklet kun for 360 og på HD, og jeg registrerer også at mange klager på at dette ikke er next-gen pga et gameplay som er mer eller mindre helt likt dagen konsollgenerasjon. Er det virkelig gameplay som definerer next-gen? Gameplay har etter min mening lite å si for hva som definerer next-gen spill da gameplay forsåvidt ikke har så mye med maskinkraft å gjøre og "next-gen" gameplay kan fint lages til alle dagens konsoller dersom ideene var tilstede . Jeg anser ikke en en bedre AI og en mer manipulerbar verden som next-gen gameplay. Det som endrer måten vi spiller gjør det og akkurat nå ser det ut som at det kun er Nintendo som har klart.

 

Det klages også over at 360 ikke leverer varene på vanlig tv, at grafikken kun er bedre dersom man har HDTV, noe de fleste naturligvis ikke har, og samtidig jubler vilt og hemningsløst og som selling-point for PS3, at PS3 støtter 1080p, en oppløsning de fleste HDTV'er ikke støtter engang.

Minner om:

"Your specific needs are shaped around your platform's features. For instance, if your console doesn't feature HDTV support, then it really wasn't that necessary to have, anyway."

Vil PS3 være bedre grafisk på en vanlig tv enn en 360 på vanlig tv? Jeg tror det ikke, men det kan kun tiden vise. Alt jeg vet er at next-gen grafikk krever next-gen TV.

 

MS kunne gjort en del ting bedre, spesielt dette med Xvid/DivX problematikken, støy fra DVD og manglende mulighet for HD-DVD støtte i fremtiden plager meg, men jeg er uansett fornøyd med tingenes tilstand og håper jeg blir enda mer tilfreds med PS3.

 

Jeg har også problemer med dem som brenner hardt for at eksempelvis Sony og Nintendo skal gå dunken og MS(eller omvendt) sitte igjen i ensom majestet på konsollmarkedet. Se for deg et scenario der Xbox aldri hadde blitt utgitt, tror du PS3 da hadde vært så langt i utviklingen som den faktisk er idag? Alle vet eller burde vite at konkuranse er sunt for oss forbrukere, produktdrivende om du vil, og så lenge det er konkurranse vil aktørene alltid kjempe om å gi oss forbrukere et bedre produkt, og det skal vi være glad for.

Lenke til kommentar
PS3 knuser 360 på grafikk, mens 360 knuser PS3 på spillbarhet. Hva foretrekker du, spillbarhet eller grafikk?

 

det der er vel litt vanskelig å uttale seg om når den ene maskinen ikke er ute enda og den andre kun har vært ute veldig kort tid og ikke har fått vist noe særlig av hva den klarer. ett halvt til ett år etter at PS3 er ute, da kan man diskutere dette nærmere.

 

jeg tror nok begge plattformer kan tilby både meget god grafikk, og meget god spillbarhet.

 

jeg har 360 og den virker allerede lovende, jeg har nå Kameo og PGR3 og synes de er veldig bra sålangt. og jeg er ikke en xbox fanboi bare så dere vet det :p jeg har hatt PS1 omtrent siden den kom og PS2 omtrent siden den kom. har vært knallfornøyd med de og, men falt for 360 gitt.

Endret av 2mass
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...