Gå til innhold

Ytelse IDE og SCSI?


dao

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ytelsen på scsi er mye bedre enn IDE/SATA (med mulig untak av WD sine WD Raptor Disker som roterer på 10.000rpm)

 

SCSI disker ligger gjerne på 15.000 eller 10.000 rpm og har således bedre søketid og overall ytelse enn IDE disker. De er også bygget for å kjøre 24/7 og støtter diverse hotswap funksjoner.

 

Men for den jevne forbruker (også gamere) er det ikke vits å investere i dyre SCSI disker imho. Evt. bare kjøpe en Raptor som systemdisk for å få litt fortgang på saker. Raptor kan tross alt måle seg med 10.000rpm SCSI disker..

Lenke til kommentar

Scsi er ikkje verd pengene synes jeg. Har selv 2 scsi hardisker. Den ene er en Seagate 15000 rpm 36 gb. Denne har jeg windows og de spilla jeg spiller online på. Det som veldig bra med scsi er som sagt søketiden på disken.

 

Det som jeg synes er gøyest med disken, er at jeg nesten alltid kommer først inn i Battlefield 2 når den loader til et nytt brett. Dette kan man ha en liten fordel med, pga da kan man velge og vrake i all hardwaren :p

Lenke til kommentar
Hvordan er ytelsen til SCSI i forhold til IDE? Er det verdt pengene?

5271926[/snapback]

 

Forskjellene er etter hvert veldig små.

SCSI har nok en mer avansert onboard controller som gir bedre mulighet for effektiv håndtering av mange oppgaver på flere disker.

 

SCSI har bedre garantier men jeg misstenker at de bruker de samme diskene og hodene, det er mao bare elektronikken som er forskjellig.

Største forskjell er hastigheten men den er svjv ikke bestemmt av typen interface men utfra en vurdering om at kontor/hjemme brukere ikke ønsker et 15k rpm monster hylende i boksen. De som likevel ønsker det kjøper SCSI, evt de få 19k ide/s-ATA diskene som tibys.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...