Gå til innhold

Best ytelse: Athlon64 eller Opteron?


johanhs

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Opteron vil yte pittelitt bedre enn en Venice pga 1mb cache. Men eg tror den bruker litt mere strøm også, uten at det skulle være noe problem, det er først og fremst når du overklokker de at de blir varme.

 

Tror de nkjøleren som følger med Opteron er veldig bra, men du finer nok kjølere som lager mindre bråk dersom det blir ett problem. Opteron er uansett ett godt kjøp :)

Lenke til kommentar

Har ikke sett disse testet mot hverandre, men siden forskjellen er at 144 går med 1,8Ghz klokkefrekvens med 1MB L2 cache, mot 3200+ 2,0Ghz 512KB L2 vil de yte litt forskjellig avhengig av akkurat hva oppgavene er.

Ville tatt en titt på tester av 3700+ mot 3800+, de to yter naturligvis en del bedre, men forskjellen burde gi en grei pekepinn på forskjellen på 3200 og 144 under forskjellige omstendigheter.

(3200+ blir da som 3800+, og 144 som 3700+)

I varmeutviklig er det vel heller ikke store forskjellen, men på lik frekvens vil nok 1MB L2 cache varianter avgi noe mer varme.

 

Uten at jeg vil trekke noen endelige konklusjoner, vil jeg tro at 3200+ ut av boksen vil være den som vinner de fleste slagene. Det som kan gjøre Opteron til et bedre valg er hvis det er snakk om klokking, da vil den yte bedre enn 3200+.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...