Gå til innhold

Er Olympus E-500 noe å satse på?


Anbefalte innlegg

Vurderer å gå til innkjøp av digitalt speilreflekskamera. Har ikke den store kunnskapen om fotografering, men interessen er absolutt tilstede. Tenkte lenge på D50 fra Nikon, men oppdaget så Olympus E-500. Virker som et like godt kamera, slik jeg ser det, men jeg har som sagt lite kunnskap..

 

E-500 med 17.5-45mm objektiv koster 5500 med frakt fra itbutikken.dk. Er dette en god pris, og er det forskjeller på E-500 kjøpt i danmark og norge?

 

Håper på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har stor tro på Olympus E-500. Alle testene jeg har lest har anbefalt E-500 som et meget godt kamera til den prisen. Hvis du i tillegg kjøper 40-150 mm som du også får i kit sammen med 14-45 mm, så har du dekt et meget stort zoomområde til en lav pris. Huset til e-500 har av flere blitt beskrevet som akkurat passe stort. I tillegg er Olympus per idag den eneste dSLR produsenten som automatisk fjerner støv fra bildebrikken. En meget hendig funksjon. Nå skal det sies at Olympus E-500 muligens er litt dårligere enn enkelte av konkurrentene på høye ISO verdier (800 og høyere), men dette er minimalt på E-500 og vistnok sterkt forbedret fra E-300 (selv om det er samme bildebrikke). På lavere ISO verdier er vistnok bildekvaliteten minst like godt som f.eks Canon 350D.

Endret av Pathduck
Lenke til kommentar
Takker for responsen! Har liksom ikke hørt så mange uttale seg om kameraet ennå, litt trygt å høre andres meninger..

5155188[/snapback]

 

Har selv et E-1, men vurderer en E-500 som backup/ekstrakamera. Som Pathduck sier er det evt lurt å ta med et 40-150-objektiv. Selv om dette er litt enklere i utførelsen enn de dyrere ED-objektivene, er jeg meget fornøyd med dette objektivet. Har flere bilder tatt med 40-150'en på veggen - i A3+ - størrelse. Vakkert!

 

Lykke til med valg av kamera og utstyr!

Lenke til kommentar

Støttar Pathduck her. Ein liten skrivefeil - det skal vere "støv på bildebrikken", ikkje støy. I tillegg kan nemnast at Olympus lager svært gode objektiv til sine digitale speglrefleks, også dei billegaste er gode.

 

To testar her:

- http://www.dpreview.com/reviews/olympuse500/

- http://www.dcresource.com/reviews/olympus/...iew/index.shtml

Ein del nyttig informasjon i Olympus-forumet på dpreview:

- http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1022

Brukarerfaringar:

- http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...rodkey=oly_e500

- https://prisguiden.no/vis_produkt.php?vie...roduct_id=37188

 

Digit.no ved Kai Thon har også på trappene ein omfattande test av E-500, så følg med der - http://www.digit.no

 

(edit: rette opp lenker)

Endret av sarc
Lenke til kommentar

Jeg er veldig fristet av E-500. Har lest pressemeldinger og tester i 2forskjellige blader jeg kjøpte når jeg var i mexico samt alt jeg finner på nettet.

 

Eneste som ligger bak nå er hva slags linse som passer. Er litt usikker på hva som er valgene siden 14-45`en ser ganske grei ut ,men pga stedene jeg fotograferer fra er det greit med et 30-300 ,men har kun litt erfaring fra canon sine dslr kameraer og så kan slike rimelig sigma objektiver brukes på olympus kameraet?

 

Ser også ut at du kan ta så mange bilder du vil med burst sålenge du velger hq og ikke shq i jpeg. meget praktisk når man skal ta bilder av personer og skal ha et bilde hvor de fleste ser relativt presentable ut.

Lenke til kommentar

Det er bare noen få 3djepartsobjektiver som passer til FourThirds,

 

https://prisguiden.no/vis_kategori.php?ca...25&submit=S%F8k

 

Hvis tilgang på god tredjepartsoptikk - altså budsjettobjektiver - er viktig for deg, er ikke Olympus systemet å gå for. Imidlertid er angivelig Olympus sine objektiver av svært god kvalitet, selv om de til dels er forholdsvis kostbare. 14-45-obj. skal være en svært god deal, og 40-150 skal være ok pris tatt i betraktning, så etter min mening er den pakka en god løsning.

 

Her er noen tester av 4/3-objektiver:

http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EkRmMDKFIU

Hei!

 

Vil på det sterkeste anbefale deg å gå for et E-1 hvis du har en tusenlapp og to ekstra å spytte inn.... Går for under 7500.- per dags dato...

 

Kan også si at 14-54 er et bedre alternativ enn 14-45, da førstnevnte er sprut- og støvsikkert etter følgende standard: "IEC Standard publication 529 IPX1"... Noe som forøvrig også E-1 er....

 

Så mine råd er:

Kjøp en 14-54mm til å begynne med, deretter 50-200mm... Da dekker du med to objektiver 28-400mm... Senere kan du slå på stortromma med en 11-22mm, eller 150mm f.2.0 :drool:

 

Fotografi sa forøvrig at sistnevnte objekticv alene var god nok grunn til å skifte til Olys 4/3-system ^^

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-EkRmMDKFIU
Hvorfor E-1 og ikke E-500? er ikke E-500 nyere og bedre?

Hva gjør E-1 mere unikt en f.eks 500'n da?

 

Kommer det noen nye E serier ifra Olympus snart?

5191443[/snapback]

 

E-1 er et bedre alternativ til E-500 av flere årsaker. Bl.a er det vann- og støvresistent etter "IEC Standard publication 529 IPX1", som ellers er en standard som vanligvis bare blir brukt på meget kostbare kamerahus. Videre er E-1 produsert i magnesium, mens E-500 er laget i plastikk.

 

Quote fra dp-review:

...the E-1 would be my camera of choice. The E-1 is built like a tank, and its' splash and weatherproof, whereas the E-500 is not even moisture proof, Olympus does not recommend getting it wet even. You will not have as many features as the E-500, and the 8mp vs the 5mp isnt going to mean a whole lot in what you can print...

 

Nestegenerasjons proffkamera fra Oly (etterfølgeren til E-1) regner man med blir lansert i første kvartal 06`, men vil sannsynligvis ha en lanseringspris på +- 30.000.

 

Linker til noen bilder tatt med E-1 ;)

Bird of Prey

Burn!

 

Uansett hva du velger; lykke til med ditt kamerakjøp!

Lenke til kommentar
E-1 er et bedre alternativ til E-500 av flere årsaker. Bl.a er det vann- og støvresistent etter "IEC Standard publication 529 IPX1", som ellers er en standard som vanligvis bare blir brukt på meget kostbare kamerahus. Videre er E-1 produsert i magnesium, mens E-500 er laget i plastikk.

Uansett hva du velger; lykke til med ditt kamerakjøp!

5192067[/snapback]

 

Jeg er helt enig i hva Nor_Beret skriver her, bortsett fra en ting som er litt ufullstendig. Det er selvsagt riktig at E-1 er laget i magnesium mens E-500 er plast. Men poenget er at det er billig plast. (Det går utmerket an å lage gode plasthus i karbon/boronforsterket og UV-bestandig plastmateriale, så plast kontra metall er ikke i seg selv noen kvalitetsfaktor)

 

Om mulig enda viktigere er /innmaten/. Speilmekanisme, lukker, brytere, samtlige komponenter inne i kameraene er helt forskjellige. Det er her du finner de viktigste ulikhetene. Et kamera eller et objektiv med komponenter som er laget etter "profesjonelle" spesifikasjoner er mer pålitelig, holdbart og gir sin eier større tilfredsstillelse under bruk. E-1 er meget godt konstruert, og er som natt og dag i forhold til billigmodeller. Det er klart, er man typen som bare bruker kameraet en sjelden gang kan det være motivert å kjøpe billigst mulig. Men fotograferer man mye, er solide og gode saker med på å øke fotogleden og inspirere fotografen til å ta bedre bilder.

Lenke til kommentar

Angående E-500´s byggekvalitet - citat fra anmeldelse på dpreview.com:

 

"The camera itself appears to be constructed from very heavy duty plastic with a metal sub- structure, it in now way feels any less robust than the E-300, if anything I'd say it feels better put together than Canon's EOS 350D (Digital Rebel XT)."

 

I tillæg får Olympus E-500 en virkelig god anmeldelse på www.dpreview.com og nu senest også en meget fin anmeldelse på www.digit.no.

 

Olympus vil helt klart ind og have markedsandele med denne prissætning.

 

:)

Endret av websurfer
Lenke til kommentar
Her er en utfyllende test på digit.no

 

Test av E-500

5198320[/snapback]

Og den testen gjorde ikkje akkurat E-500 mindre aktuell...

5200883[/snapback]

Les for all del Phil Askeys test også. Jeg synes nok at digi-testen er litt evangeliserende, og for de som baserer seg mye på (svakt) naturlig lys, er begrensningene i høy ISO ganske viktige. En kan ikke alltid kompensere med f/2 hvis komposisjonen krever f/4, og lukkertida er mer eller mindre gitt. På meg virker det som om 4/3 fortsatt har litt vei å gå før det er helt bra for allround fotografisk bruk, men til mange formål holder det utmerka allerede. Tilsvarende synes jeg både akam-testen av E-1 og Phil Askeys av E-500 tyder på at Olympus ikke helt har det altomfattende grepet om bildeprosesseringa - nå. Men jeg har liten tvil om at de tingene vil komme på plass, og et meget bra objektivprogram fins allerede, så det bør være ganske trygt å satse 4/3 i dag, f.eks med knalltilbudet på E-500 og to objektiver for 7300 kr. Det er utrolig mye for penga.

 

Jeg har også vurdert E-500, men: Søkeren lite egna for bildekomponering, for mye artifakter og "oppspriting" i kameraets prosessering, stygg korning på høye hastigheter, tidvis begrensa muligheter for å lage utsnitt og litt frynsete tillit til Olympus (har et 2.1 Mpix Camedia UltraZoom som tok kvelden lovlig tidlig, og jeg er ikke sikker på at kvalitetskontrollen umiddelbart har blitt bedre av at de i år har sparka 4000, ca 30% av arbeidsstokken, i bildedivisjonen) er grunnene til at jeg ikke går for dette kameraet nå. Men selskapet har bestemt seg for å lykkes i dette segmentet, og det kan godt hende jeg kommer til å melde overgang seinere. Jeg har veldig sans for 4/3-tankegangen, og jeg tror ikke en skal se bort fra at dette kan bli en standard alle, unntatt Canon og Nikon, må komme seg over på for å være sikre på å overleve i det (for oss brukere) fantastiske pris/ytelsesracet som denne høstens introduksjoner av E-500 og D200 er eksempler på. Lyssterk optikk til massene er framtida, jfr f.eks kompakte Canon S2IS med 12x zoom f/2.7-3.5.

Lenke til kommentar
En kan ikke alltid kompensere med f/2 hvis komposisjonen krever f/4, og lukkertida er mer eller mindre gitt. På meg virker det som om 4/3 fortsatt har litt vei å gå før det er helt bra for allround fotografisk bruk, men til mange formål holder det utmerka allerede.

 

Jeg har også vurdert E-500, men: Søkeren lite egna for bildekomponering

Legg merke til at 4/3-systemet har større dybdeskarphet på godt og vondt enn 1.6x/1.5x (samt enda mer for fullformat 35mm). Hvis jeg har forstått riktig så gir f.eks. blender 2.8 på 4/3 omtrent samme dybdeskarphet som blender 4 på 1.6x/1.5x;

 

Hvis man i tillegg kan bruke kitobjektivet på en blender større enn med tilsvarende objektiver på 1.6x/1.5x, så har man utjevnet mye av (den relativt lille) forskjellen i støy. Jeg har sett enkelte hevde at 4/3-optikken fra Olympus er meget bra, selv fra åpen blender, spesielt 14-54'en. (Jeg vet ikke om det gjelder i like stor grad 14-45'en.)

 

Søkertilbehøret ME-1 forstørrer søkeren, men om/hvor mye bedre den blir vet jeg ikke.

 

Lykke til uansett. Mvh. RKS.

Lenke til kommentar

Vel for min del så blir E-500 mitt første pro kamera! har pr dags dato kun et Hp Photosmart 635 kamera som faktisk tar bra bilder når det funker, men som ingen batteri kan temme! Så det suger, kan ta ca 10-20 bilder med helt nye batterier så er det bye byye :thumbdown: (med eller uten blitz)

 

 

Har lest mye om Olympus E-500 og jeg får hake slepp.

 

For dere som har drevet med fotografi en god stund så er det sikkert ikke så rart at dere har et godt øye for E-1 da dere sikkert vet hva dere vil ha/krever av et pro-kamera.

Endret av darapa
Lenke til kommentar
Uansett hva du går for, så er ikke itbutikken anbefalt å handle av. Leste akkurat om en mindre trivelig historie hva gjelder den butikken med en som kjøpte 350D derifra. JEG har ikke opplevd noe dårlig med disse folka altså, men les denne tråden først iallefall.

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=327028&s=akam.no

5204013[/snapback]

 

 

De tar 500 kr i merverdifrakt. Det går seff til dem selv. Det er idiotisk..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...