Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Trenger kritikk av begynnelsen på novellen min!


Anbefalte innlegg

Det er merkelig hvor raskt et rykte kan spre seg. Nesten som vinden sprer løvet som faller fra trærne om høsten. Virvlende rundt i store og små mengder blandes de sammen. Og som sannheten, finner man aldri det ene bladet man så i begynnelsen, men man vet at det er der. Så man fortsetter å se, å lytte ... å lete.

 

På samme måte lette mange etter sannheten i et rykte som nå herjet skolen min. Ingen hadde sagt det direkte til meg. Det gjorde de aldri. Jeg var ikke en person som ble lagt merke til, det var som om jeg var usynlig noen ganger. Noe som passet meg utmerket.

 

Nei, det var i løpet av et nødvendig ærend til toalettet at jeg overhørte en gjeng med jenter som sto og kaklet om årets store sensasjon. "Det er en gravid jente her på fana, har dere hørt det?" hadde en av dem ropt høyt i sin ukontrollerte iver over å være den første til å komme med en slik nyhet. Kort etter kom de forventede sjokkerte og sensjasjonshungrige utbruddene. "En gravid jente! Jeg kan ikke tro det." "Å joda det er helt sant. Jeg hørte det fra Susanna. Hun vet jo alltd hva som har skjedd før noen andre. Hun fortalte meg at det var blitt funnet en graviditetstest og at..." Akkurat da hysjet de andre på henne. De hadde oppdaget meg.

 

I et brøkdels sekund så de ut som noen saltsøtter, stive i både kroppen og ansiktet. Jeg kjente en begynnedne hysterisk latter presse i brystet og skyndtet meg derfor raskt forbi dem og ut i skolegården.

 

I den frie luften slo jeg armene ut og slapp latteren løs. Detføles herlig og grusomt på en og samme tid. Varme tårer sildret nedover kinnene mine, men eg gjorde ingen forsøk på å hindre dem eller å tørke dem vekk. Det var uansett for seint å tenke på fasaden nå. På et øyeblikk var alt blitt revet brutalt vekk, og jeg sto nå hudløs igjen. Jeg har alltid visst at øyeblikk er viktige, men til hvilken grad hadde jeg aldri innsett før opptil akkurat dette tidspunktet. Jeg har nemlig alltid likt å tenke at tid er mer enn bare sekunder og minutter som tikker seg avgårde. Tid er noe man definerer selv. Og for meg hadde nettopp en epoke gitt fra seg sitt siste sukk og en ny var såvidt i gang. Ironisk nok ringte skoleklokken da, og jeg var tvunget til å ta meg sammen og gå tilbake til klasserommet.

 

 

 

Trenger hjelp med kritkk av det eg har skrevet så langt, og forslag til fortsettelse?! Sitter helt fast nå... *rive seg i håret*

 

Stor takk til alle som kommer med råd :)

Endret av Coke lovin chick
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

liker begynnelsen, gode sammenligner. få flere sånne.

vis at hun "jeg" føler seg veldig mobbet, utestengt/alene. Beskriv følelser og miljø. Hvor fåregår det? i Fana, men hvor snakker jentene? på kafee toaletet? skolen?

alt jeg kan komme med :shrug:

*dobbel*

Endret av mR_cRaZy
Lenke til kommentar
Det er merkelig hvor raskt et rykte kan spre seg. Nesten som vinden sprer løvet som faller fra trærne om høsten. Virvlende rundt i store og små mengder blandes de sammen. Og som sannheten, finner man aldri det ene bladet man så i begynnelsen, men man vet at det er der. Så man fortsetter å se, å lytte ... å lete. (Heller: å se, lytte og lete)

 

På samme måte lette jeg etter sannheten i et rykte som nå herjet skolen min. Ingen hadde sagt det direkte til meg. Det gjorde de aldri. Jeg var ikke en person som ble lagt merke til, det var som om jeg var usynlig noen ganger. Noe som passet meg utmerket.

 

Nei, det var i løpet av et nødvendig ærend til toalettet at jeg overhørte en gjeng med jenter som sto og kaklet om årets store sensasjon. "Et mord her på Fana i helgen, har dokkar hørt det?" hadde en av dem ropt høyt i sin ukontrollerte iver over å være den første til å komme med en slik nyhet. Kort etter kom de forventede sjokkerte og sensjasjonshungrige utbruddene. "Et mord! Jeg kan ikke tro det!" "Å joda, det er helt sant! Jeg hørte det fra Susanna. Hun vet jo alltid hva som har skjedd før noen andre. Hun fortalte meg at det var blitt funnet masse blod og at..." Akkurat da hysjet de andre på henne. De hadde oppdaget meg.

 

 

 

Trenger hjelp med kritkk av det eg har skrevet så langt, og forslag til fortsettelse?! Sitter helt fast nå... *rive seg i håret*

 

Stor takk til alle som kommer med råd  :)

5057935[/snapback]

 

 

Ganske bra det her! :thumbup:

Lenke til kommentar

Takk :) Det skal foregå på Fana Gymnas stortsett da. Oppgaven er å skrive en novelle utifra denne overskriften: Mordet på fana gymnas

 

Men jeg har da valgt å tolke den oppgaven slik at jeg skriver om en jente som er veldig pen og ordentlig, men har blitt gravid og står overfor abort bla.bla.. det skal lissom være mordet..ungen som blir drept..dårlig samvittighet og alt det der. Skal legge inn fortsettelsen på novellen i morgen. Håper på mer tilbakemelding

Lenke til kommentar

Her har du en solid begynnelse på en novelle, både stilmessig og språkmessig. Du uttrykker deg korrekt og konsist, og bortsett fra et par småfeil, er det ingenting å sette fingeren på.

 

Pass likevel på å holde deg til de sjangertrekkene som finnes. I korthet kan få personer og kort tidsrom nevnes som noe som kan skille en god karakter fra en toppkarakter. Sekseren er definitivt innen rekkevidde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...