Gå til innhold

Ja eller Nei til den Europeiske Union?


Anbefalte innlegg

Burde vi gå inn I den Europeiske Union?

 

Jeg kan ikke stemme, men burde vi egentlig gå inn i EU? Jeg er rett å slett LEI av at Norge skal alltid være i en union. Først Sverige(varte en liten stund), så Danmark(for en ekstrem lang stund) og så Sverige igjen. Burde vi virkelig være noen pyser som må ha hjelp av Tyskland, Frankrike, England osv?

 

 

Jeg føler at de bare vil ha frynsegodene våre. Kanskje det at det er bra med billigere mat og sånt, men vi lider ingen nød! Kjente en som levde for 6 kr dagen. Spiste frø han.

 

 

Jeg føler at hvis vi går i en union, mister vi litt av følelsen av å være en nasjon på egne bein.

 

 

 

Noen som synes det samme? Eller er alle mot meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan f**n kan du være lei av at "Norge alltid skal være i en union", når du ikke en gang levde da Norge-Danmark-unionen eller Norge-Sverige-unionen fantes? Men jeg er enig med deg, Norge vil være en dråpe i havet, vi vil aldri få noen makt, noe å si i EU. Vi har det bra nok som det ern nå, om vi ikke skal bli loppet av EU, fordi landene i øst-Europa skal bygges opp og bli rike etter Sovjet og 2. verdenskrig...

Lenke til kommentar

Det umiddelbare svaret mitt er "gå inn i EU".

 

Men egentlig mener jeg at vi enten må inn i EU eller ut av EØS. Slik som stillingen er nå får vi nesten alle påleggene, men nesten ingen påvirkning.

Vi er underlagt ganske mange av EUs lover og regler gjennom EØS, men vi har lite/ingen påvirkningskraft på de lover og regler som "skader" Norge.

Da må vi enten inn i systemet slik at vi ihvertfall har en sjanse, eller så må vi helt ut og tvinge EU til å handle og samarbeide med oss på våre premisser.

Lenke til kommentar

Enig med olefiver. Enten inn i EU, eller ut av EØS.

 

Har vært sterk ja mann lenge, men tviler mer og mer ettersom det virker som elitene og byråkratiet i EU tar mindre og mindre hensyn til enkeltlandenes meninger og innspill.

 

Er vel med EU byråkratiet som andre - de får et eget liv når de blir store nok.

Lenke til kommentar
Vi har det bra nok som det ern nå, om vi ikke skal bli loppet av EU, fordi landene i øst-Europa skal bygges opp og bli rike etter Sovjet og 2. verdenskrig...

Vis litt solidaritet mann. Selvfølgelig skal vi hjelpe land i nød. Men på et annet grunnlag enn å bygge opp frihandel og privatisering. Av prinsipp er jeg imot EU-medlemskap, men man kan jo heller ikke overse at EU har brakt mye fred INNAD i Europa, f.eks mellom de tidligere erkerivalene Frankrike og Tyskland.

Lenke til kommentar

EU er en meget stor enhet, og med frie tollgrenser innad er den selvforsynt på det aller, aller meste. På denne måten kan de etablere tollmurer mot svake NIC-land eller U-land, og på denne måten motvirke at de klarer å få landene ut av stadiene. På grunn av denne tåpelige politikken mot u-land, støtter jeg ikke EU av prinsipp.

 

Dessverre, som Manuel sier, holder EU kniven på Norges strupe. Om enn ikke riktig så ikke, så er de i hvertfall i ferd med å gjøre det, og derfor kan det hende at vi må se fremover og melde oss inn for å redde vårt eget skinn. Her har jeg ikke enda tatt noen stilling, men det er med i vurderingen når jeg eventuelt må stemme ja/nei.

Lenke til kommentar
Burde vi gå inn I den Europeiske Union?

Vet ikke.

 

Kanskje det at det er bra med billigere mat og sånt, men vi lider ingen nød! Kjente en som levde for 6 kr dagen. Spiste frø han.

Dette er ikke sunt eller særlig smart. Faktisk vil jeg si at det er en stor risiko å holde på slik.

 

Jeg føler at hvis vi går i en union, mister vi litt av følelsen av å være en nasjon på egne bein.

5018338[/snapback]

Som andre har påpekt, er vi allerede svinebundet av EØS-avtalen. Vi kan gå inn i EU for å kanskje få en liten dråpe påvirkningskraft. Men når vi ser på hva EU i dag driver med, så er det i stor grad å trampe på individets rettigheter og adlyde ordre fra sine overordnede i de globale gigantfirmaene som dikterer hvordan lovene skal være.

 

Så lenge EU er en logrende bikkje for globale korporasjoner så er jeg veldig skeptisk.

Lenke til kommentar

Siden de meste landene i Europa er med i EU, kunne vi i Norge lage en union med våre selv? EUN=Europeiske Union for Norge? Bare tuller.

 

Men når vi ser på det er vi jo en dråpe i havet. Den nye regjeringen har sikkert noe på hjernen med dette og.

 

Med grunnloven som ble avvist av Frankrike og Luxemborg, burde vi hekle oss opp i dette? Kan vi ikke være outsiderne som vi har vært i 100 år? De prøver å skvise oss ut ja. Men vi klarer oss for det. Kan jo bare komme inn hos de når oljen slutter.

Lenke til kommentar
Så, når de vil ha penga våre, skal vi for enhver pris holde oss utenfor, mens når vi trenger dem, så er det bare å melde seg inn?

 

Trur nok vi skal slite med å selge den ja  :!:

5025994[/snapback]

 

Tror vist at det blir vanskeligt det ja. Jaja, vi får vel bare se hva fremtiden bringer sier jeg.

Lenke til kommentar
EU kan jeg lite om, men at en ikke kan melde seg ut gjør meg tvilsom til det hele. Jeg ønsker uansett global frihandel, ikke kun innad i EU-landene.

5029229[/snapback]

 

Hvem sier at en ikke kan melde seg ut?

Dersom et land ønsker dette kan selvsagt ikke EU nekte dem det. Saken er at ingenland ønsker seg ut.

Lenke til kommentar

Tja er nå mitt ståsted.

 

Vi har et godt forhold til USA og Russland, dette kan forværres med medlemskap i EU. Vi er i en posisjon hvor vi er avhengig av et godt forhold til både de to overnevnte og EU, en balansegang vi egentlig klarer veldig bra.

 

Kommer vi inn i EU så vil man ihvertfall innad i EU nok få en avklaring når det kommer til Barentshavet/Svalbard, men det kan også fort eskalere konflikt med russiske myndigheter i området.

 

Personlig syntes jeg det er fryktelig mye rot i EU nå, med mye krangling. Kanskje lurt å avvente situasjonen, ihvertfall til grunnloven er på plass. Så vet man litt mer hva man skal forholde seg til.

Lenke til kommentar

Er for EU.

 

Vi bør inn i EU for å få innflytelse over viktige avgjørelser som i aller høyeste grad gjelder oss. Vi er totalt avhengi av handel med EU. EU er faktisk vår viktigste handelspartner, og de lar oss, jgennom EØS, være det fordi vi har mye olje. Det vi ikke får er å være med å bestemme.

 

En annen fordel er at vi kan gi mer effektiv hjelp til øst europa. Der kan vi f.eks. bruke pengene som vi ellers sender til noen diktatorer nedi Afrika.

 

(off topic)

For å hjelpe de i Afrika kan vi f.eks. begynne å handle med dem slik at de blir nødt til å organisere et system for å produsere. Slenger vi penger etter dem blir de bare late, akkurat som vi Nordmen blir av vanvittige sosial og sykelønnsordninger. Og går U-landspengene til en diktator får vi en stikk motsatt effekt enn det vi ønsker.

 

Back on topic:

I øst europa har vi mye mer kontroll over hva pengene brukes til pluss at styrene for det meste er demokratiske.

 

EU kan også etterhvert få en funksjon som en viktig motvekt mot USA, slik at de ikke får herje vildt borti midtøsten.

 

Det jeg ikke liker med EU er at det har utviktlet seg til en rimlig stor papirmølle. Det har vi mer enn nok av her hjemme.

 

Fri innvandring er jeg også litt skeptisk til siden de som kommer ofte er de som er "uønsket" i sitt eget land. Dette er ikke ment som et rasistisk utsagn på noen måte. Det er kriminelle/uønskede i alle land.

 

Alt i alt er EU veldig positivt. Det er nok grupper i Norge som vil tape på å være medlem av EU, blandt annet bønner, men det er da grenser for hvor mye vi skal være egoistiske og beskytte oss selv istede for å hjelpe andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...