Gå til innhold

Startet nytt band


Migr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Begynn med og velge 5 coverlåter dere skal lære dere først. Når dere har lært de inn skal dere være såpass samspilte og vet hva de andre sine grenser at dere kan begynne og finne på ting selv. Ikke lås dere i en sjanger, da kan dere gå glipp av mangen fete riff folk i bandet finner på, men sier ikke til de andre siden dere bare skal spille black metal(eller selfølgelig en annen sjanger.) Lag hjemmeside til bandet der dere hiver inn deres første låt når dere har spilt den inn(hvis dere har planer om det) for å promotere bandet, når dere føler dere er klar for å gå på scene(ikke la det gå for lang tid før dere gjør det, lett for at medlemmene går lei da) leiter dere etter ungdoms arrangementer(hvis dere er ungdommer) der dere sikkert får spille.

 

Viktig:

IKKE velg mer enn 5 coverlåter dere skal begynne med, der skal ikke være Metallica på scenen, dere skal være dere selv.

IKKE lås dere innenfor en bestemt sjanger.

Hvis dere spiller inn en demo så er det viktig at vokalen kommer godt frem, typisk nybegynner feil er at man skrur vokalen ned fordi at vokalisten mener han synger dårlig.

Begynn og lag egetprodusert materiale iløpet av et halvt år.

 

Hadde vært kjekt om du hadde sagt hva dere har planer om å spille? metall? rock? eller noe annet en det igjen?

 

Mvh.

Øyvind

Lenke til kommentar

Hei øyvind , ( fint at du hadde skrevet mye :)

 

Vi har ikkje låst oss til et sjanger og håper vi ikke kommer til og gjøre det heller.

 

Vi har begynnt med Turbonegro.

-Fuck the world

-The age of pamparius

 

 

Men hva trenger vokalisten. Liksom utsytr ?

Hva trenger han får og få han til og synge med oss i god kvalitet ?

 

mikrofon og hva mer ?

Endret av Migr
Lenke til kommentar

Hehe, litt morsomt å se slike innlegg, på et dataforum, der man velger å spørre om hva man skal gjøre når man har dannet seg band... (beklager, no pun intended :whistle: )

 

Vokalisten trenger et PA-anlegg, eller i verste fall en gitarforsterker du kan koble mic på, for at han skal høres (ikke bruk bassforsterker til dette, jeg ville i alle fall heller brukt en gitarforsterker, som bedre kan takle lyse, høye toner). PA-anlegg er som regel nokså dyrt om du kjøper nytt, så vil anbefale å sjekke rundt på bruktmarkeder etter noen eldre og ikke fullt så store. Trenger tross alt ikke all verden om det kun skal være i øvingssammenheng. Selv kjøpte jeg et lite hendig anlegg, Laney (husker ikke modellen nøyaktig) fra www.tabs.no. Kostet vel da 3600 kr sånn ca. Men det er langtfra så kraftig jeg ofte har bruk for når bandet spiller nokså høyt, så noe eldre brukt utstyr ville jeg heller tatt en titt på.

Endret av ZprMario
Lenke til kommentar

trenger ikke legge ut mye penger nei.

Ett lite PA anlegg er mer enn nok. Kan få tak i helt greie til rundt 1500 kr.

 

Hvor lenge har dere spillt instrumentene dere bruker? spillt ilag med folk før?

Anbefaler dere om mulig å skaffe dere en veileder som er med å hjelper dere med å organisere de første øvingene deres. Det vil hjelpe så utrolig mye.

Starter dere på rett måte så er sansynligheten for at ting går bra mye bedre..

 

Lykke til med nytt band! :thumbup:

Lenke til kommentar

Disiplinert øving kreves.

 

Vet ikke hvilken musikk dere spiller, men hvis vokalisten skal growle/skrike, så ikke bruk kunstig vreng, la vokalisten vrenge stemme selv, blir mye bedre med en gang. Vill påstå at metallica og tubonegro har veldig mange passende sanger for nybegynner band, var det vi selv startet med.

Endret av AMD-GNom
Lenke til kommentar

Han ene er syk på tapping kan jeg tenke meg det er han mener, selv om det ikke sier så mye om han er en god gitarist. Kan muligens være han er god på og terpe, altså øve på ting om og om igjen til han klarer det, men blir en ganske rar setning da.

 

Dere kan jo finne 5 sanger og skrive de inn her, så¨kan vi komme med tilbakemeldinger med sangvalgene, men det eneste som gjelder er øving, ikke gå lei og at alle er intresert og øve, vill foreslå 3timer 2 ganger i uken minimum.

 

Mvh.

Øyvind

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...