Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

win 98 og xp. kan jeg lage lan med disse??? med telenor adsl


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-08-16 19:34, Supreme skrev:

kan jeg d???? med hub eller switch???





Supreme**


 

Hadde du hatt NGT hadde det vært mye lettere. Med Telenor ADSL må du drive å dele internett gjennom en annen maskin, mens du med NGT kan ha internett på begge maskinene uavhengig av om den andre maskinen står på eller ikke, eller er koblet på eller ikke.

 

Men svaret er... med litt innsats så er det helt mulig.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-08-16 20:00, Supreme skrev:

jeg klarte og dele telenor adsl med en annem maskin med XP, men jeg veit ikke hvordan jeg gjør det med win 98.......


 

Du kan lage en diskett med nettverksveiviseren i XP som kan brukes på eldre Windows versjoner. Jeg har satt opp nettverk mellom min maskin, som har XP, og en kamerats maskin med Windows 98 gjennom en HUB med en slik diskett. Det fungerte fint. I tillegg deler vi NextGenTel som kommer direkte inn på HUB'en.

Lenke til kommentar

Du kan bruke en cable/DSL Gateway, for. eks. 3Com sin modell i OfficeConect serien. Du får en IP adresse ut på nett. Den har HUB med fire porter og mulighet for utbygging. Videre har den innebygget FireWall. Veldig lett og sette opp, bare legg inn brukernavn og passord så er den i gang.

Koster ca. Kr 1200.-

 

[ Denne Melding var redigert av: Finnsen på 2002-08-16 20:14 ]

Lenke til kommentar

Ettersom du har telenor adsl er den beste løsningen å bruke en router. Den fungerer som en dhcp som deler ut iper. Da er det routeren som har tilgangen ut og ikke en maskin. Har forsøkt å dele internett forbindelsen gjennom en 2000 og xp maskin men dette var ikke så veldig stabilt.... Anbefaller deg derfor å gå til innkjøp av en router tror du skal kunne få en brukbaren for 1200 på komplett. NB! bytt til nextgentel og får bedere hastighet til en lavere pris + at det er lettere å sette opp flere pcer og "dele" internett forbindelsen.

Lenke til kommentar

Prøvde dette du snakker om her. Det gikk skikkelig til *******. Men det var pga win98 maskinen og XP ikke klarte å komunisere... (windows er jammen bra)

Uansett, brukte en gammel p-133 og satte opp smoothwall, det gjorde susen.

Hadde XP-maskinen og den med 98 funnet hverandre i nettverket er det bare å sette opp deling av tilkoblingen i XP. Men du er avhengig av to nettverkskort på en maskin. (den som deler så klart).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...