Jump to content
Sign in to follow this  
abene

Tastetrykk kan avlyttes

Recommended Posts

Interessant. Hadde aldri tenkt over at dette var mogleg, men det er vel ingen grense for kva enkelte får til. Må vel begynne å spele musikk i bakgrunnen når eg bruker dataen no då.

Share this post


Link to post

Nytt i neste Norton sikkerhetspakke så vil det være et revelusjonerende sikkerhetstiltak som går ut på at Norton hele tiden spiller av lyd, uansett hva du gjør, for å tette dette "sikkerhetshullet". Symantek skal i forbindelse med denne funkskjonen ha inngått samarbeid med Jamba.

 

(Jeg har ingen bekreftene kilder, og kan ikke garantere riktigheten til opplysningene i dette innlegget, foruten det at det er teknisk og teoretisk mulig)

Share this post


Link to post

Hmm, har noen kommentarer til denne artikkelen. 96% gjenkjenning gjelder bare dersom man skriver engelsk tekst (bare bokstaver, ikke tall) og skriver "feilfritt".

Ved gjenkjenning av tilfeldige taster som utgjør et passord (fortsatt bare bokstaver) var gjenkjenningsraten på 90% for 5-bokstavers passord etter 20 forsøk (dvs. taste passordet 20 ganger) og 80 % for 10-bokstavers passord etter 75 forsøk. Videre har de ikke sett på dersom Shift, Alt, Ctrl eller Caps Lock har blitt brukt i passordet. Heller ikke andre tegn som tall og spesialtegn.

Det som likevel er interessant er at dersom man nå går over til passfraser vil denne metoden mye lettere kunne gjenkjenne passfrasen enn tradisjonelle metoder, gitt at frasen er på engelsk. Norsk språk har ikke kommet så veldig langt i gjenkjenning, og nei, man kan ikke bare bytte ordbok. Språket vårt er mer komplisert enn som så.

Algoritmen er avhengig av tastaturet. Måten med å skille tastene fra hverandre er at de lager ulik lyd avhengig av hvor på platen under man treffer. Man har spekulert i å lage tastaturer med lik platelyd fra alle tastene, men dette er vanskelig siden ved slitasje av tastaturet vil tastene høres ulike ut. "Stille" tastaturer ble detektert like godt som de mer bråkete.

Til slutt er det helt riktig at metoden krever mikrofon. Dersom man har en mute-knapp på mikrofonen (en mekanisk en som fysisk kutter forbindelsen mellom mikrofon og lydkort) så stiller man greit bare man husker å slå av mikrofonen. Jeg ville vel heller kjøpt en sånn enn å kjøre med det surret som Norton eventuelt kommer med ved at de skal konstant plage meg med lyd når jeg jobber. Som om ikke folk har nok problemer med støy som forårsaker stress fra før.

Edited by trondiver2

Share this post


Link to post

Helt nytt er jo ikke dette. Tidligere hørte jeg at dette var mulig på gamle skrivemaskiner fra noen, men hvor pålitelige sånne påstander er jo så som så. Hvorfor skulle det ikke også bli mulig å utføre på moderne tastatur !? :roll:

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...