Gå til innhold

800xl eller 6800gt?


fatcamper

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
x800Xl dersom du går etter best ytelse.

 

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20050705/index.html

Det eneste spillet hvor X800XL faktisk yter en del bedre enn 6800GT er HL2 med AF og AA. Ellers er det marginalt bedre, lik eller til og med en del dårligere ytelse på det. Med tanke på at 6800GT som nevnt også varter opp med SM 3.0 og HDR er det etter min mening det naturlige valget.

Lenke til kommentar
x800Xl dersom du går etter best ytelse.

 

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20050705/index.html

Det eneste spillet hvor X800XL faktisk yter en del bedre enn 6800GT er HL2 med AF og AA. Ellers er det marginalt bedre, lik eller til og med en del dårligere ytelse på det. Med tanke på at 6800GT som nevnt også varter opp med SM 3.0 og HDR er det etter min mening det naturlige valget.

:yes:

Lenke til kommentar

Ok. Jeg har hatt begge kortene. Jeg hadde ett Club3D X800XL kort som jeg solgte. Nå har jeg ett XFX 6800GT. Har ikke fått testet det i så alt for mange spill, men nok til at jeg alikevel kan ambefale det fremfor ATI sitt kort. NVidia er også generelt flinkere med drivere, og har som sagt tidligere en god del nyere teknologier X800 XL ikke har. Gå for 6800GT. Du kommer ikke til å angre. Det tror jeg der i mot du gjør hvis du velger det andre. Stalltips. MSI og XFX som jeg har nå er gode kort.

 

PS: Grunnen til at X800 XL slår 6800Gt i enkelte spill forklarer jeg med følgende: Ati er flinke til å lage kort som slår NVidia i typiske benchmark spill, og så godt som ingen andre.

Lenke til kommentar

vel, "typiske benchmarkspill" er jo akkurat "typisk" fordi det er de spilla massen "typisk" spiller og "typisk" er en av grunnene til at folk går til det steget å kjøpe seg et nytt skjermkort for å spille, så jeg vet ikke om den konklusjonen var så god jeg... ? ;)

 

men støtter 68oogt, om du finner et kort som ikke støyer for mye i utgangspunktet, som msi feks

Lenke til kommentar

Personlig gikk jeg for MSI sitt 6800 gt kort, fra ati 9800pro, der i mellom er det jo logisk nok en forskjell på ytelse- naturlig nok.

 

For forklare litt historie bakgrunn, begynte det med ATI sine mach64 brikker på midten/tidlig -90 tall, da de var de beste og kjappeste 2d kortene på markedet den gang, så kastet jeg meg på 3d kortene i -96, da et 3dfx kort, samtidig som jeg testa div løsninger fra ati og nvidia.. som vi jo vet ikke helt var opp til samme ytelse/std/features som 3dfx sine kort, senere ble det Voodoo2 kort, og så Nvidia i 2 generasjoner, for så ati igjen.

 

Mine argument for dette kortet sammenlignet med Ati sine alternativ var dem som de fleste her nevner, nemlig SM 3 støtte, og HDR (når det kommer noe spill som det går kjøre det i), dessuten ser jeg for meg at det bil komme endel spill som er basert på Doom3 engine - som jo nvidia yter best i pr. i dag.

 

Har jo hørt mye om Ati's dårlige drivere sammenlignet med, Nvidia's etc, kan konkludere med at det er tullprat, nvidia sine drivere er like sucky som ati's - *eller* like bra(om man vil se det fra den positive siden) :) med masse bugs i diverse spill, bugfixes i nye rel, og nye bugs i andre spill etc etc.

 

Det mest negative med 6800gt er at den er basert på NV 40 chipsettet som innehar fysiske feil - dvs HW decode av divx,xvid, mpeg2 osv er veldig cpu krevende - men den fungerer til gjengjeld *veldig* bra under mpeg2 og purevideo(beste billedkvaliteten jeg har sett på grafikkort med mpeg2) - men som sagt krever sin cpu ;) og encode delen som alle produsenter fortsatt har på sine bokser/info på hjemmesider osv er ikke-eksisterende - dvs. feil produktinformasjo- da den er den delen som overhode ikke fungerer på nv40 gpu.

 

Mitt neste kort, vil bli et Ati kort til tross for de positive sidene av denne anbefalingen, da det finnes udefinerbare (de delene som gjør at Nvidia 'folk' holder seg til Nvidia og ati 'folk' til Ati) deler ved bruk av et grafikkort, om det være seg hvordan 2d delen oppfører seg, eller hvordan grafikken ser ut i spill(3d).

 

Sto så på en kompis av meg sin pc, og BF2 med radeon 9800pro, må si jeg er imponert på hvordan det egentlig flyter frem, til tross av at det kortet er en gen. eldre enn dette(og joda han kjørte lavere oppløsning enn meg, med litt mindre detaljer), men.. så svinbra ut - på et annerledes sett. ;P

 

Konklusjon om mitt hjerte fikk bestemme ble det ati denne gang også(Selv om jeg var sugen på se hvordan det var ha et Nvidia kort igjen), men fornuften gikk for Nvidia.

 

<3 Ati <3 ;)

Lenke til kommentar

Er ikke bare det, kan være du vil decode evt. bytte codec på filmen, ex. konvertere fra DivX til mpeg av noe slag, da decodes filmen først, for så encodes, denne prosessen vil da være utført av cpu 100% på alle gfx, men se divx film kan jo være divx filmsnutter innbaket i spill o.l. Og sistnevnte vil man at GFX skal ta seg av, samt interpolere bildet i HW, deinterløace osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...