Gå til innhold

Lykke til med ny regjering!


Anbefalte innlegg

[rant]

Det verste er at økonomien var i ferd med å snu til det bedre. Det tar tid å gjøre dette, og nå var landet på bedringens vei. Skatteinntektene var i ferd med å øke tross lavere skattetrykk, pga. økt produktivitet og at økninge i BNP var på vei opp igjen. Men så kommer LO og AP med sin negative propaganda og halvsannheter og sprer frykt. Og folk biter på ...

 

Så nå får vi rødgrønn regjering. Den positivt utviklingen vil mest sansynlig snu. Nye arbeidsplasser vil bli opprettet i offentlig sektor, i stedet for at de blir skapt i privat sektor. Dette betyr nye utgifter, og mindre produktivitet, noe som vil bety nye innstramminger senere. Med resulterende oppsigelser i det private. Velferdsbudsjettet vil nå nye svimlende høyder. Og renta kommer til å stige, slik den historisk sett alltid gjør med AP i regjering.

 

De rødgrønne kan ha så mye positive forsetter de bare vil. Men så lenge de ikke legger til rette for det private næringsliv, som skal skape verdiene som betaler for omsorgen, så vil det på sikt gå på dunken. Oljen varer ikke evig. Oljefondet er sårbart for økonomiske svigninger i utlandet. Og i dagens terror-verden så er det langt fra utenkelig at økonomien vil få både en og flere knekker. Og investering i veier, bygningsmasser, sykehusutstyr og andre faste verdier, det ønsker ikke de rødgrønne.

 

Vi kan også se frem mot fortsatt bomringer. Få eller ingen utbedringer av veiene våre. Få eller ingen nye midtrabatter for å hindre møteulykker. Fortsatt høye dødstall på E18, og rundt ellers. Og jeg ville ikke bli overrasket om bensinprisen steg heller, til 'glede' for småbarnsfamilier med stram økonomi og alle som bor i utkantstrøk.

 

SV må man regne med vil kjempe for sine kjernesaker. Mot gasskraftverk, for det forurenser. Mot utbygging av vassdrag, for det griper inn i naturen. Mot søking etter olje, for det griper inn i naturen. Men energibehovet forsvinner ikke selv om SV ikke vil produsere mer energi. Dermed kan vi forvente høyere strømpriser. Noe som vil ramme de med dårligst råd, i tillegg til den kraftkrevende industrien.

 

Også må man bare ønske ulven lykke til, nå som SP kommer i regjering. Da blir det ikke greit å være firbeint ute i naturen. Med mindre man har ull på kroppen. Og tillmurene kommer selvsagt til å bli opprettholdt for å beskytte bøndene, slik at handel med uland som trenger det blir uaktulet. Og den norske befolkningen vil fortsette å kjøpe avlat gjennom uhjelpen, slik at kjøpmenn i uland må fortsatt kjempe en tapende priskrig mot uhjelps-gaver.

 

Hvordan det vil gå med innvandringspolitikken er jeg veldig usikker. Hvor mye snillismen fortsatt herjer er vanskelig å si. Det samme gjelder kriminalpolitikken, har vet jeg at snillismen herjer. Og det blir ikke strengere straffer, snarere motsatt. Nå skal det snille lokkes frem i alle kriminelle. For alle slemme menn er egentlig snille på bunnen, bare man gir dem en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til.....

 

Jeg vil ikke påstå jeg er spesielt optimistisk på Norges vegne akkurat i dag.

[/rant]

 

Se også min nye avatar for mer innsikt i hvordan jeg føler meg akkurat nå.

Endret av JBlack
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for det.

 

Glemte forresten å nevne at det nå snart blir påbudt å være fagorganisert. Kommunisten(!) Valla er jo i ferd med å bli en av Norges desidert mektigste personer, men sin kontroll over AP. Og hun har som uttalt mål å gjøre det ulovlig å ikke være fagorganisert.

 

Så dette blir mer penger til LO i fremtiden, noe som betyr mer penger til AP's valgkamp neste gang.

 

Tips til Valla: Hvorfor ikke bare følge modellen med kringkastingsavgiften? Vi innfører en arbeidslivsavgift, der avgiften i sin helhet går rett i Arpeiderpartiets pengekasse, slik kringkastingsavgiften går rett til NRK?

Lenke til kommentar

En ting jeg ikke tåler, så er det den dobbeltmoralen som rår når det gjelder gasskraftverk. "Vi er imot gasskraftverk i Norge, fordi det forrurenser. Men, vi selger det mer enn gjerne gass til andre land." Forurensing kjenner ingen landegrenser var det en lærer som sa til meg engang.

Norge trenger ikke nødvendigvis å få et energiproblem, hvis regjeringen skjønner det at det ikke er det beste for folket at de tapper vannmagasinene og selger strømmen, da slipper vi å kjøpe energi fra andre land når det kniper.

 

Er forøvrig enig i at det er synd på ulven, jeg kan ikke skjønne hvorfor den ikke kan få leve fritt i de uendelige norske skoger.

Lenke til kommentar
Ja, det er trist at nå denne positive trenden i det norske samfunnet går en høyst usikker tid i møte. Men jeg velger å prøve å se positivt fremover inntil denne eventuelle realiteten blir et faktum. Det kommer jo alltids ett nytt valg.

stå samlet til neste gang, kanskje dere klarer det da

Endret av Jonki
Lenke til kommentar

stå samlet til neste gang, kanskje dere klarer det da

Enklere sagt enn gjort. Det er ikke pr. i dag grunnlag for en bred borgerlig koalisjon fra Venstre til FrP. Hva som skjer om 4 år er det ingen som vet ennå, men skal man tolke reaksjonene her i OT så spiller det knapt noen rolle, siden vi sannsynligvis har falt om død alle sammen innen den tid :!:

Lenke til kommentar

"Kjære landsmenn!

 

Det er med stor ydmykhet jeg takker ja til å bli Norges nye statsminister. Tallenes tale er klar, mens det borgerlige mindretall bare fikk 50% av stemmene, har vi med våre 50% nå et klart mandat for å endre kursen for Norge.

 

For å takke hele det norske folk for tilliten, har vi bestemt å innføre en helt ny fridag, Jens-dagen. Denne vil bli finansiert gjennom en ny helligdagsavgift på lønnsinntekt. I solidaritet med alle de som ikke har arbeid og derfor ikke kan få glede seg over den nye fridagen som oss andre, vil helligdagsavgiften gå til å støtte det nye "fridager for trygd" prosjektet.

 

Det er mange viktige saker som står foran oss. Store grupper vil få mere å rutte med, for eksempel norske bønder. Dette vil gjøre maten billigere og komme forbrukerne til gode. Siden det er et prinsipp for oss at de som får mest skal yte mest, vil disse overføringene bli finansiert gjennom en ny avgift på landbruksprodukter.

 

Videre har vi prosjekt gratis skolemat. Siden vi ønsker å oppmuntre til et sunt kosthold blandt fremtidens skattebetalere så de lever lenge og kan betale mye sk... Nåvel, siden kosthold er viktig har vi bestemt at skolematen skal finansieres gjennom en ny avgift på fastfood. Fra idag vil derfor hamburgere, pizza og kebab belegges med en særavgift på 20%. Gratis skolebøker vil bli finansiert gjennom en avgift på fremtidige utgivelser av Harry Potter. Og vår nye satsing på PCer i skolen vil bli finansiert gjennom den nye avgiften på hjemme-PCer.

 

Det store løftet for eldreomsorgen vil finansieres gjennom en ny besøksavgift på våre gamlehjem og institusjoner. Slik kan vi alle bidra til en bedret omsorg ved å besøke våre eldre ofte. Siden vi vet at ikke alle får like mye besøk, vil pengene fra de institusjoner som får mye besøk bli brukt på de institusjoner som ikke er så heldige. Disse tilskuddene vil selvsagt bli utjamnet ved at beboere på de institusjoner som får mest også trekkes mest i skatt av sine sparepenger og trygd, slik at vi får en rettferdig fordeling i eldreomsorgen.

 

Vi i den nye regjeringen tar kriminaliteten på alvor. Altfor lite gjøres for å få kriminelle på rett kjøl. For å finansiere en innsats mot kriminalitet har vi idag blitt enige om å innføre en ny voldsofferavgift. Det betyr at 40% av alle erstantninger og forsikringer som utbetales til voldsoffere vil bli trukket og brukt til å styrke kriminalomsorgen og det nye prosjektet "trygd for vold" slik at de krimielle ikke behøver å begå nye lovbrudd og ofrene kan leve trygt.

 

Vi må ikke glemme den uvurderlige innstats fagbevegelsen har gjort for oss i denne valgkampen. Siden de 13 millioner som LO har bevilget har kommet hele folket til gode gjennom valgresultatet, er det rimelig at vi alle er med å bidra. Det skal lønne seg å være organisert. For å sikre at alle får muligheten til å organisere seg, innfører vi nå organisasjonsplikt for alle arbeidstagere. Videre er vi slvsagt opptatt av at folk bruker sine stemmerett og på den måten sikrer et levende demokrati. Vi har derfor innført en ny stemmerettsavgift som ilegges alle som ikke stemmer ved kommune- eller stortingsvalg. Disse pengene vil brukes til å finansiere vårt nye prosjekt for å inkludere fagorgansisasjonene i den demokratiske prossessen.

 

Våre venner og samarbeidspartnere SV og Sp ønsker å verne naturressursene og vi vil selvsagt respektere dette. Dette vil nødvendigvis føre til begrenset tilgang på kraft, og dermed høyere priser. dette kan vi bare unngå ved å kontrollere forbruket. For å oppnå dette vil vi innføre en ny 50% avgift på elektriske apparater, med færre vaskemaskiner oppnår vi at strømforbruket går ned og strømprisene dermed holdes nede. Siden mange småbarnsfamilier har mye skittentøy og rammes av denne avgiften, vil vi opprette statlige vaskerier med behovsprøvet tilgang etter vurdering av sosialkontorene. For å finansiere denne ordningen vil det bli innført en avgift på alle klær. Dette vil selvsagt medføre en belastning på sosialkontorene. Vi vil defor innføre en avg..."

 

Med påholden penn...

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Det verste er at økonomien var i ferd med å snu til det bedre. Det tar tid å gjøre dette, og nå var landet på bedringens vei. Skatteinntektene var i ferd med å øke tross lavere skattetrykk, pga. økt produktivitet og at økninge i BNP var på vei opp igjen.

I ferd med å snu til det bedre? Økonomien har jo gått som en kule i to-tre år! Du fremstiller det som om dette er regjeringens fortjeneste selv om alle vet at hovedgrunnen er at oljeprisen har dobblet seg, gassprisene har doblet seg, råvareeksporten når nye høyder og flere andre eksportrelaterte bransjer går brukbart. Selvfølgelig har regjeringen bidratt postitivt med lav rente og stabile rammevilkår, men å fremstille alt som fortjeneste av regjeringens politikk er misledende.

 

Men så kommer LO og AP med sin negative propaganda og halvsannheter og sprer frykt. Og folk biter på ...

Og så klager du på LO og AP? Noe propaganda og halvsalvheter vil det ALLTID være i en valgkamp, men å påstå at venstresiden har vært verre en høyresiden her er jo direkte usant. Det er jo faktisk Høyre som har hatt som hovedstrategi i valgkampen å snakke om "Den Røde fare" og om "sosialistiske eksperimenter"

 

Den positivt utviklingen vil mest sansynlig snu.

Sysnsing, men det er jo helt umulig å si. Norske regjeringer har uansett veldig lite de skulle ha sagt.

 

Nye arbeidsplasser vil bli opprettet i offentlig sektor, i stedet for at de blir skapt i privat sektor. Dette betyr nye utgifter, og mindre produktivitet, noe som vil bety nye innstramminger senere. Med resulterende oppsigelser i det private.

Tja, offentlig sektor øker jo mer eller mindre uansett så det er vanskelig å si. Og de arbeidsplassene som blir "skapt" som du snakker om er jo uansett for det meste Statsfinansiert. Tror ikke forskjellen vil bli så store uansett.

 

Velferdsbudsjettet vil nå nye svimlende høyder. Og renta kommer til å stige, slik den historisk sett alltid gjør med AP i regjering.

Velferdbudsjette har allerede nådd svimlede høyder. Antallet i offentlig sektor har øk under Bondevik II. Renta vil stige, men ganske så lite. De fleste tipper 0.25 eller 0.50 prosentpoeng. Det finnes ikke noen god statistikk som viser at det er noen årsak-virkning forhold mellom AP regjering og renteøkning. Til det har det vært for mye endringer i rentepolitikken og andre faktorer fra utlandet som virker inn på renta at det er umulig å konkludere med noe som helst.

 

Men så lenge de ikke legger til rette for det private næringsliv, som skal skape verdiene som betaler for omsorgen, så vil det på sikt gå på dunken. Oljen varer ikke evig.
Delvis enig, men jeg tror ikke forskjellene mellom Høyresiden og Venstresiden sin politikk kommer til å bli så stor i praksis. Så lenge Ap får det som de vil når det gjelder hovedprinsippene i den økonomiske politikken, så kommer vi ikke til å se de store forandringene.

 

Oljefondet er sårbart for økonomiske svigninger i utlandet.

Tull. Oljefondet er forvaltet på en utmerket måte. Det er mange dyktige folk som jobber med dette. De bruker all den kunnskap og viten vi har om forvaltning for å gjøre en god jobb. Så lenge oljefondet får stå i fred fra Frp så går det nok bra. Og i den graden ting kunne vært bedre bør du jo ikke all\kkurat klage på venstresiden i denne saken.

 

Og investering i veier, bygningsmasser, sykehusutstyr og andre faste verdier, det ønsker ikke de rødgrønne.

Så hva er det du fore slår? Å bruke mer penger på å kjøpe inn fra utllandet. Når det gjelder infrastruktur er vesntresiden sin politikk hanske lik høyresiden. Begrepet faste vedrier er jo ganske tvilsomt. Ingenting av verdier er fast, dersom man ser på kostnader til anskaffelse, vedlikehold og reanskaffelse.

 

Vi kan også se frem mot fortsatt bomringer. Få eller ingen utbedringer av veiene våre. Få eller ingen nye midtrabatter for å hindre møteulykker. Fortsatt høye dødstall på E18, og rundt ellers.
Bomringer er for det meste lokale proskekt. Man burde være mer forsiktig med å bruke bomringer, men så lenge man lokalt insisterer på å opprette bomringer for et lokalt prosjekt så er ikke dette noe som er direkte relatert til Stortingsvalget. Veiene blir kontinuerlig utbedret, skulle gjerne sett at vi brukte mer av det vi tar inn på bensinavgifter på veier, men det ville ikke skjedd under en Bondevik III regjering heller. Midrabanter er i de fleste tilfeller samfunnsøkonomisk ulønnsomt. De småprosjektene der det er mest lønnsomt vil det bli gjennomført.

Norge har det laveste antallet drepte i trafikke i verden. Slutt å syt. Det vil alltid være en del som omkommer i trafikken. Og det er få som omkommer nå.

 

Og jeg ville ikke bli overrasket om bensinprisen steg heller, til 'glede' for småbarnsfamilier med stram økonomi og alle som bor i utkantstrøk.

Bensinprisen blir styrt av markedet. Du vet tilbud og etterspørsel og det greiene der? Det er ingenting som tyder på at Ap/SV/Sp vil endre på bensinavgiftene. Småbarnsfamilier har ikke stram økonomi i Norge. Så når du sier "småbarnsfamilier med stram økonomi" er det svært få. Og hvorfor i svarte oljehelvete skal ikke folk i distriktene betale for bensinen sin? Det er faen meg ikke noe kapitalisme og subsidiere bensinen deres dersom det er det du tror.

 

SV må man regne med vil kjempe for sine kjernesaker. Mot gasskraftverk, for det forurenser. Mot utbygging av vassdrag, for det griper inn i naturen. Mot søking etter olje, for det griper inn i naturen. Men energibehovet forsvinner ikke selv om SV ikke vil produsere mer energi. Dermed kan vi forvente høyere strømpriser. Noe som vil ramme de med dårligst råd, i tillegg til den kraftkrevende industrien.

Enig. Vi bør bygge både gasskraftverk, mer vannkraft, mer vindkraft og atomkraftverk.

 

Også må man bare ønske ulven lykke til, nå som SP kommer i regjering. Da blir det ikke greit å være firbeint ute i naturen. Med mindre man har ull på kroppen.

Ulven er en fillesak. Jeg bryr meg egentlig ikke. Men viss de i distriktene absolutt vil skyte noen ulver så velbekomme. Det kommer uansett til å være noen ulver her og der og masse ulv i Sverige.

 

Og tillmurene kommer selvsagt til å bli opprettholdt for å beskytte bøndene, slik at handel med uland som trenger det blir uaktulet. Og den norske befolkningen vil fortsette å kjøpe avlat gjennom uhjelpen, slik at kjøpmenn i uland må fortsatt kjempe en tapende priskrig mot uhjelps-gaver.

Delvis enig, men jeg klarer ikke helt å engasjere meg. Så lenge antallet bønder synker så kommer det til å løse seg på sikt.

 

Hvordan det vil gå med innvandringspolitikken er jeg veldig usikker. Hvor mye snillismen fortsatt herjer er vanskelig å si.
Syns invandringspolitikken er sånn passe grei, Det vil ikke endre seg så mye heller. Man burde stille strengere karv til integrering og gi opp tankegangen om det multikulturelle samfunn, Men tviler på at det kommer til å skje så mye. Norge trenger uansett en del innvandring så da må vi akseptere en del uheldige bivirkninger også.

Når det gjelder asyl og flyktningepolitikken så må man bare akseptere at de som kommer hit vil være mer kriminelle en hva vi ideellt set hadde ønsket. Det betyr at som en del av asylinstituttet bør man leve med at det blir en del kriminalitet som følge av at folk kommer fra krigsområder og annen faenskap. Så satt på spissen må vi tåle noen voldtekter. Man trenger ikeå like det, men verden er brutal. Man får ike di positive sidene ved en slik politikk uten at man samtidiig får noen bieffekter.

 

Det samme gjelder kriminalpolitikken, har vet jeg at snillismen herjer. Og det blir ikke strengere straffer, snarere motsatt. Nå skal det snille lokkes frem i alle kriminelle. For alle slemme menn er egentlig snille på bunnen, bare man gir dem en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til. Og en sjanse til.....

Synes kriminalpolitikken er helt grei. Den gir svært gode resultater. Norge har lite kriminalitet. Strengere straffer hjelper ikke, og det vet alle soom har giddet å sette seg inn i det. Det burde du også gjøre. Det beste ville også være dersom man kunne fått legalisert alt av narkotika slik at vi slapp å kaste bort så mye penger på en totalt mislykket politikk, men det er det jo ingen som vil. Sukk.

Lenke til kommentar

Er misfornøyd med resultatet (som mange andre her), men det største lyspunktet er faktisk Marit Nybakk som potensiell forsvarsminister. Det tror jeg er rett person på rett sted; hun har kompetanse fra forsvarskomiteèn og den politiske tyngden som behøvs for en slik stilling.

 

Ellers håper jeg Karius og Baktus klarer å navigere tilbake til Norge og inn i munnen til Jens....

 

:hrm:

Endret av skinner
Lenke til kommentar
Det verste er at økonomien var i ferd med å snu til det bedre. Det tar tid å gjøre dette, og nå var landet på bedringens vei. Skatteinntektene var i ferd med å øke tross lavere skattetrykk, pga. økt produktivitet og at økninge i BNP var på vei opp igjen.

I ferd med å snu til det bedre? Økonomien har jo gått som en kule i to-tre år!

Veksten i BNP var svært lav i 02-03. Først i 04 blr den over 3%. Ja, økonomien er i ferd med å snu.

 

Men så kommer LO og AP med sin negative propaganda og halvsannheter og sprer frykt. Og folk biter på ...

Og så klager du på LO og AP? Noe propaganda og halvsalvheter vil det ALLTID være i en valgkamp, men å påstå at venstresiden har vært verre en høyresiden her er jo direkte usant.

LO har hatt en mengde annonser der halvsannheter om dagens politikk er ramset opp på en måte som fremstiller dagens regjering negativt. LOg og AP har langt større budsjett enn de andre partiene.

 

Det er jo faktisk Høyre som har hatt som hovedstrategi i valgkampen å snakke om "Den Røde fare" og om "sosialistiske eksperimenter"

Det er som å høre Valla. "Høyresiden har drevet propaganda. Vi har bare fortalt sannheten om hvordan ting er."

 

 

Nye arbeidsplasser vil bli opprettet i offentlig sektor, i stedet for at de blir skapt i privat sektor. Dette betyr nye utgifter, og mindre produktivitet, noe som vil bety nye innstramminger senere. Med resulterende oppsigelser i det private.

Tja, offentlig sektor øker jo mer eller mindre uansett så det er vanskelig å si. Og de arbeidsplassene som blir "skapt" som du snakker om er jo uansett for det meste Statsfinansiert.

Nei. Arbeidsplasser i privat sektor er ikke statsfinansiert. Arbeidsplasser i offentlig sektor er statsfinansiert. Dvs. finansiert gjennom skatten og dermed finasiert av arbeidsplasser i privat sektor.

 

Velferdsbudsjettet vil nå nye svimlende høyder. Og renta kommer til å stige, slik den historisk sett alltid gjør med AP i regjering.

Velferdbudsjette har allerede nådd svimlede høyder. Antallet i offentlig sektor har øk under Bondevik II.

Som sagt. En utvikling tar tid å snu. Man kan ikke bare si opp folk ansatt i offentlig sektor uten videre heller. Både pga. protestene, og pga. økt arbeidsledighet. Derfor er det så farlig å bare ansette fler og fler. Derfor må man stimulere det private markedet, slik at folk frivillig og over tid selv bytter fra det offentlige til det private.

 

Renta vil stige, men ganske så lite. De fleste tipper 0.25 eller 0.50 prosentpoeng. Det finnes ikke noen god statistikk som viser at det er noen årsak-virkning forhold mellom AP regjering og renteøkning.

Oh yes! :yes:

 

Til det har det vært for mye endringer i rentepolitikken og andre faktorer fra utlandet som virker inn på renta at det er umulig å konkludere med noe som helst.

Politikere som bare skylder på utenforliggende omstendigheter vil vi ikke ha.

 

Men så lenge de ikke legger til rette for det private næringsliv, som skal skape verdiene som betaler for omsorgen, så vil det på sikt gå på dunken. Oljen varer ikke evig.
Delvis enig, men jeg tror ikke forskjellene mellom Høyresiden og Venstresiden sin politikk kommer til å bli så stor i praksis. Så lenge Ap får det som de vil når det gjelder hovedprinsippene i den økonomiske politikken, så kommer vi ikke til å se de store forandringene.

Lev i håpet...

 

Problemet er at vi ser ikke store forskjeller på kort sikt. En utvikling tar mange år å snu. Derfor tror folk at det er ikke så viktig hvem som bestemmer.

 

Og nå hadde vi en utvikling som var i ferd med å snu. :cry:

 

 

Oljefondet er sårbart for økonomiske svigninger i utlandet.

Tull. Oljefondet er forvaltet på en utmerket måte.

Det hjelper ikke det om det blir krise i økonomien i USA, og verdiene på aksjene faller som steiner.

 

Og investering i veier, bygningsmasser, sykehusutstyr og andre faste verdier, det ønsker ikke de rødgrønne.

Så hva er det du fore slår? Å bruke mer penger på å kjøpe inn fra utllandet. Når det gjelder infrastruktur er vesntresiden sin politikk hanske lik høyresiden.

Nånei. Det er ganske stor forskjell her. Mens f.x Frp vil bygge nye og sikrere veier, så er de rødgrønne sterkt imot fordi de mener det vil føre til økt trafikk og forurensning. Mens Frp ville bruke milliarder på oppussing av barneskoler (her trengs det 70 milliarder eller mer) så ville de rødgrønne bruke dette på operabygg.

 

Vi kan også se frem mot fortsatt bomringer. Få eller ingen utbedringer av veiene våre. Få eller ingen nye midtrabatter for å hindre møteulykker. Fortsatt høye dødstall på E18, og rundt ellers.
Bomringer er for det meste lokale proskekt. Man burde være mer forsiktig med å bruke bomringer, men så lenge man lokalt insisterer på å opprette bomringer for et lokalt prosjekt så er ikke dette noe som er direkte relatert til Stortingsvalget.

Selvsagt kan regjeringen legge føringer her. Bomringer er ikke annet enn omfrodeling av midler, og det kan gjøres på helt andre måter. Spesielt 'rettferdig' måte å omfordele på er det heller ikke.

 

Bomringer er sløsing. Det er ikke mangel på kapital. Det er mangel på evne og vilje til å bruke den (ref. press i økonomien), vi sliter med.

 

Midrabanter er i de fleste tilfeller samfunnsøkonomisk ulønnsomt.

Jeg lurer på hvor mange som hadde det som siste tanke i det en motgående bil plutselig skar over og traff en fronten.

 

Skader og langtids uføre er også samfunssøknomisk ulønnsomt.

 

Og jeg ville ikke bli overrasket om bensinprisen steg heller, til 'glede' for småbarnsfamilier med stram økonomi og alle som bor i utkantstrøk.

Bensinprisen blir styrt av markedet. Du vet tilbud og etterspørsel og det greiene der?

Som sagt, vi vil ha politikere som evner å gjøre ting, og som ikke bare skyller på utenforliggende ting. Markedet påvirker, men styrer ikke.

 

Det er ingenting som tyder på at Ap/SV/Sp vil endre på bensinavgiftene.

;)

 

Småbarnsfamilier har ikke stram økonomi i Norge. Så når du sier "småbarnsfamilier med stram økonomi" er det svært få. Og hvorfor i svarte oljehelvete skal ikke folk i distriktene betale for bensinen sin? Det er faen meg ikke noe kapitalisme og subsidiere bensinen deres dersom det er det du tror.

Det er mange småbarnsfamilier som har trang øknomi. Og jeg har for 'svarte oljehelvete faen' ikke sagt noe om subsidiering heller.

 

 

Hvordan det vil gå med innvandringspolitikken er jeg veldig usikker. Hvor mye snillismen fortsatt herjer er vanskelig å si.
Syns invandringspolitikken er sånn passe grei, Det vil ikke endre seg så mye heller. Man burde stille strengere karv til integrering og gi opp tankegangen om det multikulturelle samfunn, Men tviler på at det kommer til å skje så mye.

Du vet det finnes mange som synes at norsk kultur er tull, og at vi bør ha en verdenskultur og ferdig med det. Dem om det, men tro ikke at noe slikt vil skje uten at det blir et helvete i mellomtiden. Hvor mange av disse som havner i regjering, det tør jeg ikke gjette på.

 

 

Nå orker jeg ikke kommentere mer. Skal man diskutere alle punktene jeg var innom, så kan man sitte til dommedag...

 

Poenget mitt er at jeg mener det norske folk har gjort et utrolig idiotisk valg, og at akkurat når ting så lysere ut, så kommer Bulke-Jens og Kommunist-Valla og ødelgger alt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...