Gå til innhold

Tips til oppkjøringen på bil.


WebSurf

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Heisann.

 

Har lest igjennom en mengde av innlegg i løpet av den siste måneden, og ville bare si tusen takk for all hjelp. Denne tråden burde definitivt settes opp som teoretisk pensum for førerkortet! :D

 

Som dere kanskje forstår, BESTOD JEG I DAG!!! :D :D :D

 

Hadde oppkjøring kl. 08.00. Hadde en oppvarmingstime kl. 07.05, der alt gikk greit. Fikk siste tips fra kjørelærer og kjørte til Stavanger Trafikkstasjon - Statens Vegvesen. Her skulle jeg bli med på en sensorprogram, det vil si at det satt 3 sensorer i baksetet og 1 foran. Den meget hyggelige damen i forsetet spurte meg et spørsmål om tåkelys og bremsekraftforsterker. Dette ble godkjent, så begynte kjøreturen.

 

Til dere som er kjent og skal ta oppkjøring i Stavanger.

Jeg tok til venstre ut fra trafikkstasjonen og til høyre mot E39. Her fikk jeg beskjed om å kjøre mot Madla - her kjørte jeg feil. Kjørte videre og tenkte på Madlaveien - så til Madla. De sa at det gikk helt greit at jeg kjørte feil, de skulle uansett vurdere hvordan jeg kjørte. Så fikk jeg en omkjøringsrute tilbake til der jeg skulle ha kjørt - dvs over Ullandhaug, venste mot Grannes og til høyre mot Madla. Videre gikk turen til Revheim og mot Tanganger. Jeg fikk beskjed om å parkere (rygge) på Rema 1000 kundeparkeringen, og så kjørte jeg ut videre mot Tanager. I rundkjøring før Hafrsfjord fikk jeg beskjed om å ta til venstre, mot Randaberg. I enden av veien tok jeg til høyre mot riksveien som fører til veien som går til Rennesøy(tror jeg). Videre mot Tasta, igjennom tunnelen og så til Eiganes. Kjørte forbi gamle Viking Stadio, rett frem til Madlaveien og så til venstre. Videre kjørte jeg E39 mot Sandnes som førte til avkjørsel mot Forus Vest, som førte meg tilbake til Trafikkstasjonen. NB: Alle dere som er litt usikre, IKKE kjør første innkjørsel til trafikkstasjonen, innkjøringsforbudt her! (Har hørt om mange som har strøket på dette)

 

Parkerte bilen for og så forlate den i noen minutt. Sensorene måtte diskutere om dagen min skulle bli et rent helvete, eller perfekt. :) Snakka med en annen som kjørte opp på likt med meg, tror ikke de gikk så bra med den karen, dessverre.. Jeg ble vinka inn i bilen igjen - fikk beskjed om 0 feil!! Ikke en eneste 1er feil! Var visst en av de beste oppkjøringene de hadde vært med på - og hvis alle hadde kjørt slik, hadde jobben deres vært kjempelett. Sånt er selvfølgelig utrolig kjekt å høre. Kjørelæreren min var kjempe stolt og glad - og vi begge lo og smilte på vei inn mot registrering.

 

Jeg kan ikke beskrive med ord hvor glad jeg er akkuratt nå. Holder nesten på å grine av lykke... jeg var veldig sikker på at dette skulle gå bra - men tross dette var jeg svært nervøs. Må sies at denne følelsen forsvant da jeg hilste på sensorene. Jeg måtte også ha et intervju på slutten med den siste sensoren, siden jeg hadde vært med på programmet. Da fortalte jeg om inntrykket jeg hadde fått før jeg kom hit i dag - at sensorerne var en egen rase - monsterlignende rase :whistle: .. Han lo og forstod dette - og spurte meg en rekke spørsmål om hvodan jeg syntes det var å kjøre opp med full bil.

 

Da skal jeg ut å kjøre. Driter i skolen i dag, klarer ikke å vente med å sitte bak rattet. Alle vennene mine er overbeviste om jeg skulle kjøre opp neste uke - så det blir morsomt å se deres reaksjon når jeg henter dem etter skolen! :D

 

Igjen - Tusen takk for super tråd! Denne har definitivt hjulpet meg mye.

 

Avslutter med et par tips.

Kjør rolig, men hold fartsgrensen. Oberserv - bruk se teknikken! MYE! Se ofte i speila, planlegg hvor du ska ligge i forhold til hvor du skal kjøre. Bruk blinklys :)

Endret av Woods
Lenke til kommentar
4 sensorer i en bil, deilig :wee:.

 

Det var utrolig deilig. Koseligere gjeng skal du lete lenger etter :)

 

Ps.

LOL - utrolig hvor mange skrivefeil jeg klarte å presse inn i innlegget ovenfor. Tja - kan jo skylde på at jeg er overlykkelig!:)

Jeg fikk også høre av kjørelæreren og sensoren at jeg var en av de beste de hadde hatt :wee:

 

Men dette var ikke i stavanger da...var en "litt" mindre plass...

Lenke til kommentar

Bestod jeg å, på bursdagen min=)

Fikk rute 7, åråsen,skedskmokorset,olvasgaard,haugenstua,kalbakken,statiol på furuset, lillestrøm=)

Fin rute, slapp å parkere underveis. Bare skryt etterpå=)

 

Grattis til de andre som fikk det å=)

Endret av -meg-
Lenke til kommentar
4 sensorer i en bil, deilig :wee: .

 

Det var utrolig deilig. Koseligere gjeng skal du lete lenger etter :)

 

Ps.

LOL - utrolig hvor mange skrivefeil jeg klarte å presse inn i innlegget ovenfor. Tja - kan jo skylde på at jeg er overlykkelig!:)

 

 

4? da hadde eg gått hjem^^

syns det er mer en nok med 1 eg på oppkjøring.

ender nok opp med over 20 oppkjøringer her før eg får lappen -.-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...