Gå til innhold

Tilbake til fremtiden


Anbefalte innlegg

Hva er raskest - morse eller SMS?. Er egentlig det nyeste alltid det raskeste? En usedvanlig tevlig fant nylig sted i Australias Powerhouse Museum i Sydney. Telegrafist-veteranen Gordon Hill og Jack Gibson utfordrett to barn og mobiltelefonene deres i et kappløp om å sende en melding raskest.

 

Konkurransen var enkel: 93 årgamle Hill måtte oversette en melding til morsekoder og sende den til Gibson (82), som så dekodet meldingen og skrev den ned på en manuell skrivemaskin. Samtidig tastet 13 år gamle Brittany Devilin inn den samme meldingen som tekstmelding påmobiltelefonen sin og sendte den til ni år gamle Ben Hutchinsons telefon i nærheten.

 

Og vinneren? Telegrafistene gikk av med seieren. Det tok 90 sekunder for Gibson å få meldingen ned på papiret. Tekstmeldingen kom frem 18 sekunder senere. Seier med andre ord, til en god gammel oppfinnelse fra 1800-tallet.

 

Kilde: Det Beste, Septemberutgaven 2005

 

PS for de som lurer på hva som ble skrevet så skrev telegrafisten “Hey, girlfriend, you can text all your best pals to tell them where you are going and what you are wearing.” 107 tegn

 

Og jenta: “hey gf u can txt ur best pals 2 tel them wot u r doing, where ur going and wot u r wearing.” 91 tegn

Endret av Snillingen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SMS vs. telegrafi dukker stadig opp, men det er kanskje greiest å fortsette på denne enn å bumpe den forrige...

 

@ aklla: SMS er lettere for en nybegynner, men telegrafi er letter for den mer erfarne. I tillegg er det langt færre knapper.

 

@ Bushnell: Opplæring av telegrafister i militæret tok, sammen med resten av tjenesten, 6 måneder. En kan greie det på kortere tid, men dette er uansett avhengig av medfødte evner som bl.a. rytmesans.

 

@ LarsP: Telegrafistene her var raske (langt raskere enn meg, mener å ha hørt de lå på ca. 50 ord pr. minutt), men ikke verdens aller raskeste. Han lå på ca. 75 ord pr. minutt. I tillegg var han et råskinn på mekaniske skrivemaskiner.

 

Edit: typo

Endret av Codename_Paragon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...