Gå til innhold

Brukertest: Acer Travelmate 3212WXMi


gixer

Anbefalte innlegg

Som noen av dere kanskje har fått med dere så har jeg nylig gått til innkjøp av en ny laptop, nemlig Acer Travelmate 3212WXMi. Det sterke kortet til denne maskinen er at den leverer ytelse som man finner i 15"+ klassen i en liten og lett innpakning.

 

Spesifikasjoner

 

Prosessor: Intel Pentium M 740 1.73 GHz

Brikkesett: Intel i915GM

Minne: 512 MB DDR2-533

Harddisk: Seagate Momentus 80 GB 4200 RPM ATA

Grafikkontroller: ATI Radeon X700 (64MB)

Skjerm: 14,1" WXGA (1280x800)

Batteri: 6-cellers litiumion

Nettverk: Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-45, Intel PRO/Wireless 2100BG og blåtann

Lydbrikke:AC '97, Sound Blaster Pro

Tilkoplingsmuligheter:

3 x Hi-Speed USB - 4 pin USB Type A

1 x infrarød - IrDA

1 x skjerm/video - VGA - 15-pin HD D-Sub (HD-15)

1 x IEEE 1394 (FireWire)

1 x modem - telefonlinje - RJ-11

1 x nettverk - Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-45

1 x lyd - SPDIF utgang/utlinje

1 x lyd - innlinje/mikrofon - minijack 3,5 mm

1 x skjerm/video - S-videoutgang

Optisk enhet: DVD±RW (+R dobbeltlag)

Dimensjoner: 33.5 cm (B) x 24 cm (D) x 3.4 cm (H)

Vekt: 2.36 kg

Operativsystem: Win XP Pro

Annet: 1 års garanti

 

Førsteinntrykk

Da pakken ble åpnet var inntrykket veldig positivt. Maskinen er veldig stilren og fri for glorete designelementer og overflødige knapper. Byggekvaliteten er sammenlignbar med storebroren, nemlig TM8100-serien. Skjermen er godt avstivet og man skal presse ganske hardt før det dukker opp forstyrrelser på skjermen (det får da være grenser for hvordan man skal behandle en laptop).

DSC00275(thumb).JPG

Tasturet er godt nok avstivet, men oppsettet er veldig uvant i begynnelsen. En av grunnene til uvanen er pga. den "ergonomiske dreiningen" som Acer er veldig flinke til å bruke på deres maskiner. Selv om det kan være plagsomt i begynnelsen så begynner fordelene å skinne ganske fort. Tastaturet føles ikke så veldig trangt, og vridningen av håndleddene minker faren for å komme bort i museplata ved et uhell.

Museplata er riktig utformet i forhold til skjermen (widescreen) og man finner også en scrolleknapp mellom høyre og venstre museknapp.

DSC00266(thumb).JPG

 

DSC00277(thumb).JPG

14" Acer VS 15.4" HP Pavilion

 

Tilkoblinger

DSC00272(thumb).JPG

På venstre side finner man porter for VGA, S-Video, LAN, modem, 2stk USB 2.0-porter, en IEEE1394 4-pin port (FireWire), PCMCIA og plass til minnekort.

 

DSC00270(thumb).JPG

På høyre siden har acer valgt å droppe porter og nøyd seg med DVD-brenneren, hull for Kensington-lås og utblås for varmluft (bra på kalde vinterkvelder;)

 

DSC00271(thumb).JPG

Fremsiden har tilkoblinger for mic og lyd. Om dette er positivt eller ikke kommer ann på bruksområdet. Har du maskinen mye med deg og bruker hodetelefoner så kan denne plasseringen ha en fordel. Hvis man har maskinen tilkoblet høytalere på et skrivebord kan det bli veldig irriterende. Heldigvis har de flyttet portene litt til siden hvor på storebror 8100 så er de i midten.

Knapper for W-lan og BT er også i front og jeg har enda ikke kommet bort i dem ved et uhell når jeg har maskinen på fanget.

 

DSC00273(thumb).JPG

På baksiden finner vi tilkobling for strøm og én USB 2.0 port (perfekt for tilkobling av mitt Creative Notebook Webcam)

 

DSC00280(thumb).JPG

Skjermen er et punkt, som for mange, vil avgjøre kjøpet av denne maskinen. Oppløsningen er på 1280x800 (WXGA) og for mange blir dette litt for lavt. Jeg for min del er veldig fornøyd. Jeg har nok av plass og skriften blir ikke alt for liten.

Skjermen er passe lysterk, har gode farger og god kontrast. Jeg har heller ikke lagt merke til noe voldsom etterslep.

 

Støynivå:Under vanlig bruk er maskinen veldig stillegående. Det går faktisk ann å ha maskinen på en dyne i senga under surfing uten at viften slår seg på. Viften har flere trinn og under spill så freser den kjapt opp på høyeste hastighet. Har lager den merkbart mer lyd, men det er langt ifra sjenerende. Strømsparingsfunskjonen til Acer lar deg stille maskinen ned til 800MHz (noe som holder i massevis til kontorapplikasjoner). Dette gjør at maskinen blir så godt som lydløs.

 

Ytelse:

 

Super PI:

44sek

 

3DMark 2003

3dmark03.JPG

 

Stress test CS Source:

78.91FPS (1280x800, alt på high, ingen AA)

 

Batteritid:

Nå har jeg enda ikke testet maskinen med en benchmark (skal kjøre batteryeater så fort jeg får tid), men jeg kan bekrefte at maskinen varer i 3-3.5t med vanlig surfing og w-lan påslått.

 

Jeg kommer til å oppdatere med flere tester etterhvert.

 

Oppgraderinger

Da har jeg foretatt to litt mindre oppgraderinger på maskinen. Minnebrikkene som var i maskinen (2stk 256MB DDR-SO DIMM 4200 brikker) ble byttet ut med to tilsvarende (Apacer DDR2 so-dimm) brikker på 512MB hver. Det eneste som måtte til var å skru løs én skrue for å få opp lokket. Resten var plain sailing.

Harddisken slapp heller ikke unna en oppgradering og den ble byttet ut med en Hitachi Travelstar ATA/100 80GB 5400RPM. Økningen i ytelse ble ikke så veldig merkbar i Windows, men under loading i Hl2 så kom den raskere disken til sitt rette.

 

Konklusjon:

Acer Travelmate 3212WXMi er en veldig gjennomført maskin. Den er perfekt for de som synes at 15.4" blir for stort, mens 12.1" tilbyr for lav spillytelse. Prisen er heller ikke dum (11394kr hos CSHOP og 12370kr hos PSData). Alt i alt anbefaler jeg denne maskinen på det varmeste for de som har bruksområder som passer denne maskinen.

 

 

Billigste pris på Acer Travelmate 3212WXMi i prisguiden.

 

 

Setter pris på at dere ikke kommenterer skrivefeil osv. Har ikke tid til å sjekke over. Må rekke ølsalget. Tjo-hei

Endret av gixer
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har du spilt noe særlig med denne? Har falt veldig for denne maskinen, i forbindelse med "emigrering" til Japan. Kommer til å være min eneste maskin i såfall, så jeg må ha noe som går an å spille litt på. Har du f.eks. kjørt BF2 på denne? Leste noe om Half Life 2 her - hvilke specs. spiller du det med og hvordan går det?

 

Ser 3D-mark-summen, men er så lenge siden jeg testet min egen maskin at jeg ikke har noe sammenligningsgrunnlag.

Lenke til kommentar

Kjørte en 3D-mark 03-test her nå og fikk drøye 5700 poeng. Dette er da på Radeon 9800 Pro, 768 MB DDR RAM og AMD Barton XP 2500+ @ 3200. Ser ikke ut som jeg vil ha problemer med spillopplevelsen når jeg er vant med BF2 på den maskinen jeg har nå. Eneste er jo harddisken som er tregere, men det kan evt. byttes ut på et senere tidspunkt.

 

Et spørsmål som kommer frem (og som stilles en del steder) er ATi X700 mot nVidia 6600 Go. Denne maskinen hos MPX har et kort av sistnevnte typen, med 128MB. Den har også mer RAM, men ikke Bluetooth. Spørsmålet da er hvilken av disse maskinene (Aceren fra denne tråden og MPX-maskinen) som vil trekke spill best, om det er mulig å si noe generelt om det? Vet jo at det er 64MB minne på X700 på denne Aceren, så det er et lite ankepunkt for meg.. Har på følelsen av at det lønner seg å gå for 128MB når jeg først kjøper meg en maskin nå.

Lenke til kommentar

Jeg stod mellom Asus a6v og en Fujitsu amilo M1437 (begge med x700, men fujitsu med 128 mb).

 

Har hørt at det ikke skal ha så mye å si på ramen, men ytelsen mellom 6600 og x700 vet jeg ikke noe om. Hver gang noen tar opp temaet virker det bare som om at alle har sine subjektive meninger om hvilket som er best, mens ingen faktisk har testet det teoretisk. Mange sammenligner pcer med de to kortene, men det blir jo også feil ettersom det da ikke er like hw specs.

 

Den MPXen står det en del om her

Lenke til kommentar

Takk for link. :thumbup:

 

Jeg sendte en mail til Komplett for å høre om minnet på Asus A6V-en er 2x256 eller 1x512. Regner egentlig med det er 2x256, men det er et stort pluss hvis det ikke er det. Ser for meg ut som om MPX KN1-en ikke har PCMCIA-slot? Hm, det trekker mye ned.

Lenke til kommentar
512 MB (installert) / 2 GB (maks.) - DDR II SDRAM - 533 MHz

 

Jeg vil anta at det er 1 brikke. SO-dimm er uansett ikke så dyre.

 

Og har glemt en ting: Veldig nice review av Aceren! :D Fikk med det meste som betyr noe. Kunne godt tatt med noe om varmeutvikling (utenpå) og hvordan temperaturen på de forskjellige komponente ligger på :). Og testet litt flere spill :)

 

3Dmark scoren overrasket meg litt egentlig. Ganske bra resultat der. Lover godt ettersom jeg har bestillt en pc med nesten nøyaktig samme specs :D

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Ja, god info om Aceren. Takk, gixer. :)

 

Fikk utrolig nok svar av Komplett nå (søndag kveld). En brikke på 512MB i Asus A6V. Det er ikke så dumt... Den begynner å friste bra nå. Spørsmålet er bare hvor kjapp harddisken er. Mitt spørsmål ble besvart med hvor stor cache den har. O_o

 

Edit: Fikk nytt svar med en gang; man antok at det var 5400 RPM. Litt surt hvis den faktisk har 4200 da (noe _jeg_ antar den har).

 

12020,- med en ekstra minnebrikke på 512MB. Det er ikke verst, det da?

 

Altså denne bærbare det dreier seg om.

 

Edit2: Ser ut som det er 4200, hvis denne siden stemmer.

Endret av Nobu
Lenke til kommentar

Du har denne PCen selv, ikke sant? A6V? Har du sett selv at det er en brikke i maskinen? Hvis Komplett.no tar feil på harddisken kan de jo ta feil på minnet også...

 

Hvis jeg kjøper en harddisk i tillegg er jeg plutselig oppe i nesten 13000, og da går jeg like gjerne for en tilpasset maskin hos Netshop med samme CPU, men 1024MB RAM og 100 GB 7200 disk ( :dribble: ). Det er denne her.

Lenke til kommentar
Billig? Som i "plastikk"-aktig?

Det er det jeg har lest hvertfall, hvis jeg ikke tar feil så har hw.no testet en... her riktignok en 1559X (dyr modell), men fortsatt samme barebone. Ble ikke overbevist av den testen.

 

edit: skal seff sjekke hva som sitter inni asusen når den kommer :)

Endret av Feh
Lenke til kommentar

foresten, ser på sidene til shg.no, at de har to ulike typer 3212. den ene har betegnelsen "ny", men bortsett fra at bildene er ulike, er resten identisk. Kan dette bety at den ene har et gammelt chassis, mens den "nye" har et nytt? link til "ny"

 

Edit: linken fungerte ikke, men bare søk på 3212 så kommer de to alternativene opp

Endret av Pellepirat
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

1. Går viften ALDRI ved vanlig surfebruk?

2. Hvis man har spilt, tar det da lang tid før viften slås av igjen?

 

3. Selger alle netbutikkene nå denne med 512x1? Hvis ikke, hvilke?

4. Går man til at HDen er treig ved vanlig surfebruk, eller er det bare ved tyngre belastning?

 

5. Hvis man den danske versjonen, er det da bare å bytte to taster, og endre tasteoppsettet i Windows, for å få norsk oppsett?

 

På forhånd takk!

Endret av L03VIk
Lenke til kommentar

L03VIk:

1. Ved vanlig surfebruk så starter vifta sjeldent. Hvis jeg hører på musikk, surfer og laster ned så hender det at den starter litt nå og da, men støynivået er relativt lavt. Nå skal det sies at jeg for tiden studerer i varmere strøk så det kan kanskje påvirke støynivået en del.

 

2. Faktisk så ble jeg imponert over hvor fort viften roer seg ned. Det er snakk om noen sekunder.

 

3.Aner ikke, det er det nok andre her som vet mer om. Send mail til de nettbutikkene som selger maskinen!

 

4. Til vanlig surfebruk så er harddisken helt grei. Det er når man skal begynne å laste store brett i spill osv at man merker tregheten.

 

5. Ja, det skal ikke være no større problem enn det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...