Gå til innhold

Forklar meg fakta om de nye AMD Athlon 64 X2


Anbefalte innlegg

er litt lost når det gjelder de nye AMD X2 CPUene!

 

Ta f.eks: AMD Athlon 64 X2 4800+ / 2.4 GHz

 

specsa sier 2.4Ghz mener de 2x uavhengie prosessorer på 2.4Ghz vær for seg, eller mener de 2 prosessorer som til sammen yter 2.4 Ghz!?

 

 

 

 

jeg trodde at det ble slik 2.4 + 2.4 = 4.8 Ghz fordelt på 2!?

er ikke det riktig da?

 

Sorry hvis jeg er helt på Jordet og spiser gress..følger ikke med så mye lenger

:blush:

Endret av darapa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I teorien så blir det vel rett som du sier, darapa, men nå til dags klarer ingen program/spill å dra nytte av dualcore, så da blir det litt annerledes. Så det du vil få ut av å ha dualcore er bare å kunne kjøre flere programmer samtidig (multitasking), men vil ikke få flere FPS i spill f.eks. enn en vanlig enkeltkjerne CPU...

Lenke til kommentar

Det blir nesten som å ha to identiske pcer. De to pcene kan ikke samarbeide om èn oppgave for å få den dobbelt så fort ferdig på den ene pcen. På den måten kan man ikke si at man har totalt 4.8 GHz om hver pc har en cpu på 2.4GHz :)

Endret av kjaks
Lenke til kommentar
Det blir nesten som å ha to identiske pcer. De to pcene kan ikke samarbeide om èn oppgave for å få den dobbelt så fort ferdig på den ene pcen. På den måten kan man ikke si at man har totalt 4.8 GHz om hver pc har en cpu på 2.4GHz :)

Finnes programvare som kan få noen få programmer til å samarbeide, enten lokalt på pcen eller over nettverk... ;) Vet 3d studio max kan dra nytte av flere cpuer. ;) Men i spill utnyttes det dårlig..

Lenke til kommentar

Athlon64 X2 er navnet på AMD's dobbelkjerneserie for desktop.

 

Når de gjelder rating og klokkefrekvenser på dobbelkjerner, så er det i mange tilfeller slik at 1 + 1 = 1, fordi det meste av programvare som brukes i dag ikke er beregnet på flere prosessorekjerner.

 

Men hvis man bruker mer profesjonelle programmer som har støtte for flere prosessorer/kjerner eller driver på med mange tunge ting samtidig (f.eks encoder MP3 og rendrer film samtidig), vil ytelsen på en dobbelkjerne bli 1 + 1 ~ 2

Lenke til kommentar
Gratulerer, du er helt på jordet.

Hver kjerne har en klokkehastighet på 2.4 GHz.  Det blir ikke 4.2 GHz tilsammen ! For å ta et lett eksempel, hvis to biler kjører i  1OO Km/h, da er vel ikke farten på disse 2OO Km/H ? ;)

Jo, men hvis bilene bare har plass til 5 personer, vil 10 personer kunne bli forflyttet dobbelt så raskt med to biler enn med én bil. Dette forutsetter at personene er så intelligente at de greier å fordele seg på de to bilene.

Endret av endrebjorsvik89
Lenke til kommentar

Athlon X2 er to CPUer på 2,4 GHz, som har hver sine cacher, og felles minnekontroller og HT-link. To kjerner er fysisk sett to uavhengige CPUer (bortsett fra at de f.eks. kan spise av hverandres båndbredde), og hvor stor gevinsten av dette blir, avhenger først og fremst av operativsystem og programvare. Både Windows 2000 og Windows XP støtter flertrådkjøring, og vil følgelig fordele oppgavene imellom kjernene, selv om man alle involverte programmer er singlethreaded. Alle programmer med optimalisering for HyperThreading vil også dra fordel av dual core. Et singlethread program vil yte temmelig like på en X2 sammenlignet med en singlecore på samme klokke, men X2 vil takle bakgrunnsprogrammer bedre. Den fulle effekten av dualcore vil man riktignok ikke se før programvare blir spesialtilpasset.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...