Gå til innhold

Progressiv musikk - anbefaling og diskusjon


SnittLeif

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Håper DT får tak i en trommis som, på sikt, kan bidra i musikklagingen. Selv om Mangini sikkert er svært god, så sa Petrucci at han ikke hadde vært med på å skrive sangene. Jeg tror dette kan gjøre DT fattigere, med mindre de skulle slippe løs inspirasjon som de ikke har kunnet spille på før. Håper det nye albumet blir bra ...

 

EDIT: Ny snippet fra A dramatic turn of events:

 

Det der synes jeg hørtes ganske nytt ut. Fikk litt flashback til learning to live, dog. Men likevel våknet håpet litt i meg nå. Jeg vet at det blir et bra album, men jeg bekymrer meg for orginaliteten.

Endret av MækkTævvish
Lenke til kommentar

Ja, mest sansynlig så er det vel de enkleste og mest safe sangene som blir gitt ut som singler først. Får håpe de har mer å by på, synes de nyeste albumene samt det vi har hørt nå egentlig er ganske kjedelig.

 

Av nyere prog jeg har hørt i det siste synes jeg albumet Summereve(2011) fra Höstsonaten er veldig bra! Italiensk prog slår sjeldent feil ;)

 

http://www.youtube.com/watch?v=UORbLTqqKS0&feature=related

Endret av Glutar
Lenke til kommentar

Jeg er uenig med deg der. De presenterer mye variasjon i sangene sine. Men jeg er redd for at du kan ha rett med det siste albumet! Den utgitte låta, og utklippet er begge noe jeg føler jeg har hørt før av DT... Håper bare resten av albumet er mer nyskapende!

 

 

joda,de varierer mellom å spille 3 for ganger for fort,til 4 ganger

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Nettopp hørt igjennom A Dramatic Turn of Events, og kan ikke si jeg er imponert enda. Føler det styrer veldig mye mot det LaBrie har laget som soloartist. Han har veldig tydelig tatt en god del av styringen etter min mening. Trenger å høre igjennom albumet en god del flere ganger før jeg kan komme til en konklusjon derimot.

Albumet har derimot noen sanger som falt i smak umiddelbart, som Breaking All Illusions. Fet sang

Endret av Kim Salabim
Lenke til kommentar

Håper det, fordi dette synes jeg veldig skuffende. Var ikke så mye som fanget interessen min her nei. Blir å høre på det noen ganger til å håpe noe mer biter :p På hver plate siden Octavarium synes jeg bare det er mer og mer av det som gjør DT bra som mangler :( . Men jeg skal ikke dømme alt for tidlig.

Lenke til kommentar

Har hatt en gjennomhøring av DT's A dramatic turn of events. Må bare si at plata nesten sitter som ett skudd. For min del så er dette albumet jeg har ventet på siden Metropolis pt2 og Six degrees.. Platene etter disse falt ikke helt i smak.

Men må si at nå, etter bare en gjenomhøring føler jeg at DT er tilbake i form. Eneste untaket er første låta som også er singel låta. Vil gi den låta 7.5/10. Men resten av plata tror jeg jaggu meg fortjener 10/10. Kreativiteten er tilstede samtidig som det er veldig tydelig DT. Borte er portnoy med sin bakgrunns vox som totalt ødela gode låter tidligere. Mangini er suveren. Stemmen til Labrie klager jeg ikke på. Bedre enn på lenge. Det musikalske ellers er som vanlig suverent. Fint å høre Myung mer i låtene.

Syns også det er bra at de ikke prøver seg med å ta ideer fra Metallica og Muse ol. som har virket malplassert. Men de tar heller utgangspunkt i seg selv på en måte og viderefører det.

 

Har lest noen omtaler av plata der omtaleren virker som i utgangspunktet å ikke like DT eller har gått skikkelig lei, for deretter spy ut alt han ikke liker med plata. Skjønner ikke påenget....Men har en omtale her som jeg føler er passende etter mitt syn: Clicky

Endret av Nerdrage
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om man gir en Dream Theater-plate 10/10 etter en gjennomhøring bør man vurdere sinn egen sinnstilstand spør du meg. Skal ikke dømme noe, ettersom jeg ikke har hørt plata (ennå), men jeg faller vel inn under kategorien "som har gått skikkelig lei" DT (og sjangeren generelt), så jeg skal ikke komme å si hva som er rett og galt når det gjelder bandet. Rent objektivt sett virker det for meg som Dream Theater har blitt mer og mer "lik" alle bandene som prøver å etterligne dem, rett og slett en parodi på seg selv. Låttitlene og coveret er ikke akkurat noe for historiebøkene heller. Men siden jeg en gang var hodestups forelsket i bandet må jeg vel gi albumet en sjanse også. Men før den tid kan jeg sette meg ned med noe virkelig tidløs prog:

 

 

E: Kan vel også nevnes at Opeths nyeste har lekket.

Endret av blade-bunny
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...