Gå til innhold

Hva er en god datautdannelse idag?


squabbish

Anbefalte innlegg

Jeg har funnet ut at det kan være like godt å gjøre noe professionellt ut av hobbyen min, og lurer i den anleding på om det er noen som kan gi et tips eller to om hvilke studier det kan være lurt å satse på? det kan nevnes at jeg har en rimelig bred interresse for det meste som er data relatert.

 

Takk for all hjelp.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sats på realfag! Realister er det mangel på, og mangelen ser ut til å vokse. Det finnes mange datautdannelser du kan ta, men min anbefaling vil være å ta en som krever noe mer enn den vanlige "informatikk utdannelsen".. F.eks noe Kyberteknikk eller noe informatikk som går direkte inn på realfag. Finn deg ett eller flere realfag du liker (matte, fysikk, kjemi, biologi) og studér det. Matematiske beregninger eller utvikling av gode algoritmer, fysikalske og kjemiske beregninger eller andre ting. Det er mye spennende!

 

Nå vet ikke jeg hvor langt du har kommet i skolegangen din, så du burde kanskje si det.. Hvis du skal begynne på vgs ville jeg valgt allmenn og i alle fall matematikk og fysikk på vk1. Det er sikkert også noen datafag du kan ta der, men hvis jeg kunne valgt på nytt ville jeg heller tatt kjemi.

Lenke til kommentar

Spørsmålet er meir kva du interesserer deg for.

It og data-utdannelser er frå 1-5 år

Valget du har på høgare utdanning blir

Private kurs 1 år

høgskuleutdanninger 2-3år

universitetet 3-5år

 

Kursene gir kunnskap om spesifikke program/system

Høgskuletudanninger, har ein breiare og tyngre kunnskapsutdanning men meir praktisk retta utdanning iforhold til universiteta

Universitetsstudiene har til hensikt å lære deg generelle metoder og ideer bak systema, ikkje det aktuelle programmeringsspråket eller platformen

http://www.ifi.uio.no kan du lese meir om universitetes informatikkutdanning (det er ganske likt på UiB, NTNU og UiT som på UiO)

Lenke til kommentar

Jeg er forsåvidt ferdig utdannet, men pga tragisk jobbmarked snuser jeg på muligheten til å ta meg en ny utdanning.

 

Takk for linken Jankee, etter det du nevner i hovedtrekk virker det som om høyskole er lurt. En jobb jeg tror jeg kunne ha likt hadde vert systemadministrator eller lignende, men jeg er usikker på jobbmulighetene i en sådann retning.

 

Trives godt med drift og vedlikehold av nettverk og datamskiner, både soft og hardware.

Endret av squabbish
Lenke til kommentar

Slik jobbmarkedet er no er det eit veldig stort behov for programmerer, men dette kan endre seg fort, og på 2-3år kan det skje masse.

 

Sjølv har eg utdanninga mi frå universitetet (hovedfag frå uio), men det eg jobber med spenner no frå drift av linux-servere til javaprogrammering og webutvikling.

 

Men interesserer du deg for drift /adminsitatoroppgåver er nok høgskulane ein god del bedre å gå på ein universitetet

Lenke til kommentar

Om du allerede er ferdig med din "offentlige" utdannelse kan det være lurt å ta en titt på et 1 eller 2 års privat studie hvor du kan spesialisere deg.

 

Liker du å drive med nettverk og/eller sikkerhet kan kanskje Cisco CCNP/CCSP/CCIE R&S eller Security være interessant?

Lenke til kommentar
Om du allerede er ferdig med din "offentlige" utdannelse kan det være lurt å ta en titt på et 1 eller 2 års privat studie hvor du kan spesialisere deg.

 

Liker du å drive med nettverk og/eller sikkerhet kan kanskje Cisco CCNP/CCSP/CCIE R&S eller Security være interessant?

Tror du bør være rimelig tøff for å gå rett på cisco-sertifisering uten IT-utdannelse fra før. Dessuten ser arbeidsgiverne fortsatt etter grunnutdanning når de ansetter, med mindre de trenger en konsulent som kan èn ting og bare den ene tingen (hvor ofte er det aktuelt i dagens marked?).

 

BTW; grattis med jobb! (?)

Lenke til kommentar
Tror du bør være rimelig tøff for å gå rett på cisco-sertifisering uten IT-utdannelse fra før.

 

Stemmer det, men hvilke kunnskaper og utdannelse han har fra før er ikke så godt spesifisert :)

 

BTW; grattis med jobb! (?)

 

Takker for det, men jeg har faktisk vært i jobb ganske lenge selv om signaturen ikke alltid har reflektert det :thumbup:

Lenke til kommentar

Selv har jeg fagbrev innen IKT-Driftsfag (nettverksdrift), og planlegger å gå videre på informatikk og muligens få ordnet med en Master. I mine øyne har man da både en allsidig utdanning, samt mulighet for å vise at jeg faktisk kan jobbben jeg gjør og. (Gode attester er greie å ha)

 

Informatikk er jo såpass generell at da skal man kunne drive med det som Jankee he driver med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...