Gå til innhold

Prosjekt SliMAME *tatt inn i stuen for "testing"*


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Miniupdate #6

 

Okay, dette er andre gangen jeg skriver denne updaten. Da det bare gjenstod å trykke "svar", klikket pc'en, så dette blir en litt ordfattig update da jeg ikke orker å skrive alt på nytt (husker rett og slett ikke hva jeg skrev).

 

Fikk en pakke fra dell for noen dager siden, det kunne ikke være noe annet enn skjermen:

PA053292Small.jpg

 

Den måtte først testes for døde pixsler:

PA053295Small.jpg

Ingen døde, heldigvis. Den tar seg svært bra ut på det bordet der:)

 

Så var det baklyset som skulle testes:

PA093341Small.jpg

 

Dette så jo bra ut, men det er mye vi kan gjøre med kameraer, så jeg framprovoserte baklyset litt:

PA093342Small.jpg

Der har vi det ja:) Dette legger du svært lite merke til, til vanlig. I mørke sener i film og spill, vil du likevell kunne se lys fra nedre venstre hjørne.

 

Men ville den passe i boksen? Jeg viste jeg hadde liten plass i høyden, så dette var faktisk litt spennende:

PA093310Small.jpg

 

Joda, det gikk det, akkurat. Her er et nærbilde av hvor mye vi har å gå på:

PA093315Small.jpg

 

Som du ser utifra bildet, vil ikke skjermen tilte like mye som jeg skulle ønske. Dette kan fikses med å ligge noe under foten i forkant, men da øker jeg høyden og må heve hyllen for høytalerene. Jeg lar den være slik den er foreløbig.

 

Som du sikkert allerede har sett, er jeg igang med sparkling og pussing. Alle har vel pusset gjevne, rette flater, og kjenner igjen denne:

PA093335Small.jpg

 

men til buene i fronten krevde det litt fantasi. Her er hva jeg kom opp med:

PA093334Small.jpg

Takrennerør med pussepapir fungerte utmerket! på sidene av røret ser dere buene som lager arbeid for meg. disse må pusses og sparkles noen ganger til før de er ferdig.

 

Her er en av kantene til joystick-platformen. den har blitt pusset, sparklet og pusset igjen. Men det er mye godt arbeid igjen:

PA093307Small.jpg

 

 

for de spessielt interesserte, sparkelutstyr og pussepapir:

PA093336Small.jpg

PA093338Small.jpg

 

Her er jeg midt inne i andre sparkellaget:

PA093317Small.jpg

 

Så er det bare å vente på at sparkelen skal tørke. Dette ble en litt ordfattig update, da jeg ikke orker å skrive alt på nytt, men er det noe jeg ikke har forklart, eller om det er noen dere lurer på, så er det bare å spørre.

Endret av capy
Lenke til kommentar

Planen er å dekke til hele fronten. Det jeg tenkte kanskje ville fungere, var å bruke en kryssfinerplate og lage hull for skjerm, høytalere osv. Hullet til høytalerene tankte jeg å dekke med "høytalerstoff" som fåes på biltema om jeg ikke tar feil. Det hadde kanskje vært smart å ha en glassplate eller noe i fronten, slik at ingenting (øl, fingre) kan komme i kontakt med skjermen. Men jeg er litt rett for at bildet skal bli matt og refleksjoner blir tydelig. uansett var planen å bruke hengsler til fronten slik at den lett kan taes av for bytte av skjerm, servivce, osv. Noen som vil foreslå høytalerstoff eller glass/plexi?

Endret av capy
Lenke til kommentar

*kremt* Grunnet usympatisk fotoboks, spiste jeg idag det som må være verdens dyreste hent-selv-pizza. Heldigvis har jeg litt å jobbe med før neste handletur for prosjektet må inntreffe. Jeg vil forsøke å komme litt videre, men prosjektet er offisielt satt på hold i hele 1 1/2 uke, til penger detter inn igjen:)

Lenke til kommentar
*kremt* Grunnet usympatisk fotoboks, spiste jeg idag det som må være verdens dyreste hent-selv-pizza. Heldigvis har jeg litt å jobbe med før neste handletur for prosjektet må inntreffe. Jeg vil forsøke å komme litt videre, men prosjektet er offisielt satt på hold i hele 1 1/2 uke, til penger detter inn igjen:)

Nooooo! :cry:

Dette er det andre prosjektet som blir hindret av staten :no: (det andre ble rett og slett ikke påbegynt engang)

Håper vi andre brukere ikke merker så mye til forsinkelsene, for hvertfall jeg liker dette prosjektet over gjennomsnittet :thumbup:

Lenke til kommentar

Heisann, et kjempe bra prosjekt du har gående her :thumbup:

 

Ang. ditt spørsmål om plexi.

 

jeg kan på det sterkeste anbefale klar plexi, den er sterk og tåler en støyt.

men vil kanskje anbefale en 5 mm eller noe sånt, tror 3 mm blir litt tynt, ikke for det , tåler en god del det og men man vet aldri med fu..... folk :p

 

Ang. glass vil jeg overhode ikke anbefale forran skjærmen. den er knusbar :) og tåler ikke så mye som plexi.

 

Det eneste negative med plexi er at den får fort riper, men er lett og bytte ut da.

Endret av DJ-Sonic
Lenke til kommentar

miniupdate #7 "Lys til Lyskassen"

 

Av overnevnte grunn har jeg ikke gått til innkjøp av noe nytt denne gangen. Jeg bestemte meg heller for å ta fatt i noe som kunne bygges med det jeg allerede har kjøpt inn: plexiglass og LEDs.

 

Etter en kjapp tur i snekkerboden kom jeg inn igjen med denne saken:

PA153345Small.jpg

 

Den består av to plexiplater limt, og skrudd sammen. Hullene til diodene er 5mm, det samme som diodene. Et par av hullene sprakk under boringen, så jeg bestemte med for å lime alle diodene fast. Jeg gikk fort lei av å vente på at limet skulle tørke og fant frem en hårtørker. Det hjalp ikke noe serlig, men bildet viser i alle fall diodene limt fast til plexiplaten:

PA153352Small.jpg

 

plasseringen på diodene er annenhver fra Dioder.no og Class Ohlson. På denne måten vil lyset forhåpentligvis bli gjevnt.

 

Da limet var tørt, bar det inn på arbeidsrommet mitt (eller min samboers walk-in-closet, om du vil). Diodene skulle loddes sammen, og jeg gikk for paralellkobling. kobberledningen tok jeg fra en gammel strømforsyning:

PA163371Small.jpg

 

Her er jeg halveis. 20 dioder = 40 loddepungt med en 25W loddebolt med spiss laget for finelektronikk... Det tok sin tid for å si det slik:)

 

Endelig ferdig med loddingen:

PA163372Small.jpg

 

Så var det bare å koble til strømforsyningen. Jeg gikk for en trafo fra 70-tallet. Den kunne bare stilles ned til 4,5V mens diodene egentlig ikke skal ha mer enn 3,5V. Men jeg var så spent, at jeg ikke kunne vente på en ny trafo:)

PA163374Small.jpg

 

Jadda! alle diodene virker! Jeg var litt usikker på om de var kraftige nok, så jeg hev en Remapose over noen av diodene:

PA163375Small.jpg

 

Dette var lovende! avstanden mellom diodenen og lyskassefilmen blir på i alle fall 5cm, noe jeg tror vil holde til å spre lysene nok til å få et gjevnt baklys. Om det ikke blir så gjevnt som jeg hadde håpet på, kommer jeg til å bruke et frostet plexiglass mellom diodene og lyskassefilmen (takker for tipset DrSpawn!).

 

Da testen var gjennomført, var det bare å sikre at diodene ikke kortsluttes, enten fra pinne til pinne, eller fra en av kobbertrådene. Så jeg hev på litt fugemasse mellom alle pinnene:

PA163379Small.jpg

 

platen med diodene kommer aldri til å bli sett når kassen er ferdig, så jeg brydde meg ikke så mye om hvordan den ble seende ut.

 

 

Det var alt for denne gangen. kommentarer, spørsmål, ideer og svar mottas med åpne armer:)

Endret av capy
Lenke til kommentar
Det blir nok bra nok baklys! 4,5V blir nok vel mye i lengden.... selv om det ser fint ut det første. Vil sikkert bli noe dritt å skifte ut alle LEDsene fordi de ikke virker lenger??

 

Stå på!

5016574[/snapback]

 

Ja, må se om jeg får tak i en 3.5V trafo litt senere i prosjektet når økonomien har stabilisert seg;)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...