Gå til innhold

Når drar en nytte av Dual core


hamort

Anbefalte innlegg

Hei

 

Er det noen som kan forklare meg når en drar nytte av dobbel kjerne.

Er det slik at en dobbel kjerne på 2Ghz = 2 prosessorer på 2Ghz hver?

 

En Pentium D820 koster 2250kr

 

En Amd Athlon 64 3500+ koster 2350kr

 

Jeg tolker det slik at D820 er et bedre kjøp siden den har 2 kjerner og høy cache.

 

Tar jeg feil, hvilken bør jeg velge?

 

mvh morten

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

2GHz på hver prosessor jo, og den oppgitte cachen er ofte også på hver prosessor (er iallfall meninga at det skal være). Pentium D 820 vil nok gruse 3500+ på de fleste punktene, og er mer fremtidsrettet. Derimot vil nok en X2 4400+ banke hele Pentium D serien.

 

EDIT: Du drar nytte når begge kjernene kan brukes. Dette enten ved at du har et program som klarer å bruke begge kjernene samtidig, eller har flere programmer som da kan hver kjøre på en av kjernene. Du kan tenke deg at et program bruken en kjerne, mens bakgrunnsapplikasjonene bruker den andre (dette vil du ikke få all verdens ytelsesøkning på). Etterhvert som tiden går vil stadig flere programmer kunne utnytte to kjerner, og gevinsten blir dermed større med tiden, selv om den også nå er betydelig.

Endret av gunnard
Lenke til kommentar

Dual coren ville ikke kunne grusekjøre 3500+ fordi, det er bare hvis du kjører flere programmer samtidig at du får bruk for dobbelkjerne. Eks et spill vil ikke dra nytte av dualcore heller ikke hvis du driver med mange andre ting. I superpie eller lignende vil nok 3500+ traveforbi d 840. Men hvis du kjøres 2xsuperpie på en gang vil den d 840 klare det like raskt som den kjørte 1 superpie, mens 3500+ vil nesten bruke dobelt så lang tid. Det lønner seg med dobbelkjerne hvis du driver med et stort program og flere små Eventuelt to store!

Hvis du kjører et stort og flere små programmer vil den ene kjernen kjøre det stor programmet, mens den andre vil kjøre de små. Med en 3500+ vil den gå nærmest frem og tilbake og veksle mellom programmene, noe som offte fører til venting! :whistle:

Lenke til kommentar

Takk

joda jeg regner med at amd x2 knuser pentium D men de koster litt også.

 

Grunnen til at jeg spurte om disse to prosessorene er at de ligger ganske likt i pris og jeg er usikker på hvem jeg skal velge, men skjønner jeg riktig så ville du gått for D820.

 

 

Så ikke at du var før meg andrull

:roll:

Endret av hamort
Lenke til kommentar

Pentium D 820 jobber på 2,8Ghz. En Amd Athlon 64 3500+ skal sånn røfft tilsvare en Pentium 4 3,5Ghz. I spill så vil AMD-prosessoren ha vesentlig bedre ytelse enn D820. Men dersom du ikkje spiller bød du velge D820.

 

På den annen side, dersom du bygger ett godt s939 system med 3500+ i dag, kan du oppgradere det til X2 om ett år eller to når de er blitt billigere. Det er synest eg er en fornuftig vei å gå.

Lenke til kommentar

Da jeg skrev at "Pentium D 820 vil nok gruse 3500+ på de fleste punktene", ment jeg på de punktene der dobbelkjernefunksjonaliteten kommer til sin fulle kraft. Det er enten ved applikasjoner som støtte to (eller flere) kjerner, eller der to "tunge" applikasjoner kjører samtidig. Vanlig er jo at en applikasjon som ikke støtte dobbelkjerner kjører, mens "lette" applikasjoner (bakgrunnsprogrammer som antivirus, nettverksprogram o.l.) kjører i bakgrunnen. I disse tilfellene vil ikke dobbeltkjerne kunne gi mye bedre ytelse, men litt er det fortsatt.

 

Men med tiden vil majoriteten av applikasjonene støtte flere kjerner, og da vil fordelen ved å ha to kjerner være enorm (omtrent dobling). Vil du ha best ytelse i dag og i morgen, kjøper du en socket 939-prosessor som 3700+ San Diego nå, og så senere oppgradere til en X2 da de er billigere og bedre. Men dette blir og samlet dyrere. :hmm:

Lenke til kommentar

IKKE KJØP 820!!

 

Flere hovedkort støtter ikke bruk av begge kjerner på denne. Dette gjelder MSI og Asus ihvertfall. Noe med designproblem.

 

Har selv 830.

 

Ikke kjøp denne heller før de #%#%& motherboard produsentene klarer å lage en BIOS som ikke får maskinen til å bråstoppe. Har selv MSI P4N Diamond og den bråstopper. Tenkte jeg skulle levere hovedkortet tilbake og bytte det i et annet.

 

Men så viser det seg at også Asus har problemer her :thumbdown:

Lenke til kommentar

@ ddebono

Har du oppdatert bios eller?

 

Jeg måtte det også for å få HK til å gjenkjenne X2en min, før det sa den bare "authentic AMD, unknown brand model" eller noe lignende.

 

Det der med bråstopping hørest ut som for varm kjerne eller for svak strømforsyning.

 

EDIT: Leif

Endret av Mr.Hamburger
Lenke til kommentar

I følge Toms hardware.

 

At the end of the day, we now know that an Intel Pentium 840 EE must be combined with a board including the Intel 955X chipset. We do not recommend using a board with the nForce4 SLI chipset from NVIDIA.

 

Forstår jeg deg rett DDEBONO at ASUS med 955x også fungerer dårlig med pentium D.

 

Du sier også

1. IKKE kjøp Pentium D 820. Mange hovedkort (kanskje alle) støtter kun bruk av en kjerne i denne.

 

Gjelder dette kun 820 eller alle pentium D

 

:hmm:

Endret av hamort
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
IKKE KJØP 820!!

 

Flere hovedkort støtter ikke bruk av begge kjerner på denne. Dette gjelder MSI og Asus ihvertfall. Noe med designproblem.

 

Har selv 830.

 

Ikke kjøp denne heller før de #%#%& motherboard produsentene klarer å lage en BIOS som ikke får maskinen til å bråstoppe. Har selv MSI P4N Diamond og den bråstopper. Tenkte jeg skulle levere hovedkortet tilbake og bytte det i et annet.

 

Men så viser det seg at også Asus har problemer her  :thumbdown:

Det er ikke særlig ryddig å gå ut med generelle advarsler uten å sette seg litt bedre inn i hva som er årsaken til problemet..

HK med nForce4 er dårlig egnet for 8n0 D serien.. kanskje ikke for Intel CPU'er overhodet.. Sats da heller på A64/X2 dersom det er så om å gjøre å bruke nForce.. :)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Det kan være at Asus med 955X er generelt dårligere enn konkurrentene, det har features som ikke er offisielt støttet av chipsettet, feks støtte for DDR2 800, som Asus likevel kaller "native support". Det virker litt useriøst, må lure på hva mer de har lagt til for egen regning. Når det i tillegg var det første 955-kortet på markedet kan det umulig være fritt for barnesykdommer. Abit AL8-kortet jeg kjøpte har også barnesykdommer, er kanskje vanskelig å komme unna slikt på såpass nye chipset men håper det ordner seg med fremtidige bios.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Det er nForce4 chipsettet som ikke funker tilfredsstillende med Pentium D.

 

955 chipsettet skal fungere bra.

 

Når det gjelder 820 og utnyttelse av tokjerne, så vet jeg at dette er et problem med ihvertfall nForce4 chipsettet, og det kommer heller ikke til å bli rettet på. De sier dette er "by design" :thumbdown:

 

Distributør sier at dette alltid er et problem med ny teknologi og man bare må regne med slikt....

 

Mr. Hamburger:

 

Nei, den er ikke for varm, 60C ved maks belastning. Og har byttet PSU 2 ganger nå har jegy en på 580W som yter 35A på 12V

Lenke til kommentar

Jeg tenkte at jeg skulle kjøpe en AMD64 4000+, men når du kan overklokker kjernene på en X2 4200+@2x 3500+ til bokstavelig talt X2 4200+....@2x4200+ med luft kjøling...

Men det er bare fortsatt en MEN, får håpe min Dual Core er fra den gode delen av waffern :whistle:

Endret av Cell_v14
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...