Gå til innhold

Bruke PC som kabel-dekoder?


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Satt her og lurte på om det var mogleg å nytta PCen, med eit spesielt TV-kort, til å dekode signal frå kabel-TV. Nokon som har prøvd dette? Dette hadde vore svært greit, slik at ein då kan bruke PCen som einaste del i eit underhaldningssystem. Finns det nokre TV-kort som kan gjere dette? Kva vil eit kabelselskap sei til noko slikt som dette?

 

mvh.,

Vegard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er ute etter det samme! Har hørt om et program på bare noen få kb som gjør dette... Men du må ha et tv kort eller et skjermkort med tv-in.

Jeg tror ikke dette er noe som kabelselskapene ser på som "lovlig" :wink:

Venter spent på svar fra flere...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-27 02:39, Arctic skrev:

Moderator på tynn is
:lol:


 

Det er ikkje noko tynn is med i bildet her. Det er fullt lovlig, så vidt eg veit, å nytte PCen som dekoder.

 

Quote:


Du for digitale dekodere til parabol for bruk i PC. Ikke til kabel meg bekjent. PCen kan ikke "dekode" signalene bedre en en tuner du har i stua. Du må bruke et smart kort uansett. Hvordan du lager dette kortet, er en annen historie...


 

Det er snakk om å få dette til kabel-TV, ikkje parabol, og tenkte først og fremst på det eldre analoge systemet (om dette framleis finns? Har ikkje dei fleste tilbydarane gått over til digitalt?). Er det nokon som veit om Telenor/UPC tilbyr kort som kan dekode kabel-signal?

 

Og nei, eg ønskjer ikkje informasjon om pirat-kort. Folk som foreslår slike ting vil bli utestengt umiddelbart, ifølge retningslinjene... :smile:

 

mvh.,

Vegard

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-27 02:46, kilogram skrev:

Quote:


Den 2002-07-27 02:39, Arctic skrev:

Moderator på tynn is
:lol:


 

Det er ikkje noko tynn is med i bildet her. Det er fullt lovlig, så vidt eg veit, å nytte PCen som dekoder.

 

 

Hører du sier det... En vanlig kabel TV dekoder vil jo være mye rimeligere en et slikt PCI kort, og da er det bare og kjøre bildet på PC via TV-inn på et skjermkort. Ta kontakt med den lokale Kabel TV firmaet. Du finner det i gule sider. De hjelper deg med abb.

 

Skjekk PM...

Lenke til kommentar

Telenor Avidi leier ut digitale kabel-TV dekodere slik at man kan dekode digitale TV-signaler som sendes gjennom vanlig TV-kabel. Ved hjelp av dette kan man få kanaler som TV1000 og Canal+ uten parabol. Disse dekoderene leies ut for 89,- kr/mnd, og da kommer kanalavgift i tillegg (avhengig av hvilke kanaler man vil ha tilgang til)

 

Over til poenget i tråden... Om det er mulig at et TV-kort kan dekode kabel-TV signalene, vet jeg ikke. Men det er jo Telenor Avidi som eier TV-kabelen, og det er ikke sikkert at de er villig til å sende ut et programkort (som er nødvendig for å få inn noe som helst) uten å samtidig leie ut en mottager. Men det kan jo hende at det er mulig å leie alt inkl. mottager, men bare bruke kortet i PCen og kaste mottageren. Der er jeg ikke helt sikker...

Lenke til kommentar

Hei

 

Jeg hadde en rekke programmer for dette tidligere

Husker det var en webside med programmer og tips for dette, url er desverre i glemmeboken

 

Du må ha tv-kort seffølgelig for å kunne dekode signalene

 

Skal komme tilbake på denne med navn på programmet jeg fikk til å fungere, dette var med UpC vell og merke!

Lenke til kommentar

Jeg husker godt at en kamerat av meg selv bygde en kabeldekoder som ikke trengte noe kort. Dette var en liten boks han koblet mellom kabelen og tv'n.

 

Men dette var helt sikkert analoge kodinger slik at den i dag ikke ville fungere. Men jeg har sett programmer som klarer dekodingen i en del land der de bruker en slags standard for kodingen av signalene. Om det brukes i Norge vet jeg ikke.

 

Og om diskusjoen om det er lovlig eller ikke:

Det er flere syn på dette, men at kabelselskapene mener det ikke er lov er klart.

Men de signalene sendes jo til oss uansett så min mening er at de ikke har noe med hva vi gjør med de signalene. Det får være selskapets problem at de sender dem til meg uten at jeg betaler for det.

Lenke til kommentar

Det finnes ingen tvil om dette er ulovlig eller ikke!

Klar det er ulovlig!

 

Å sette i gang dekoding av kanaler på egenhånd er kontraktsbrudd med kabelselskapet

 

But then again, who cares?

 

Det er jo ikke mulig å finne ut :smile:

 

Det å lage sin egen dekoder med mulgheter for å "Thune" er vel kanskje litt for avansert,han ba jo om tips for å benytte pc

Lenke til kommentar

Det spørs jo om du mener digitalt eller analogt kabelnett. For analoge kanaler finnes det piratdekodere som en egen boks.

Digitalt kan du benytte et kort fra f.eks Hauppauge, men vet ikke hvordan kryptering håndteres.

Satelitt er jo noe av det samme, men der har man et smartkort for kryptering, og man kan da sette inn en interface for krypteringsmodulen i PC'en.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-27 03:00, kent-hugo skrev:

Det kan jo ikke være lovlig!! Hvorfor er det mnd.avgift på disse kanalene da???


 

Kvifor ikkje? På ein kabel er det enkelte signal som berre er koda, men ikkje kryptert (dette er standardkanalane, som ein får uansett). Så har ein ein dekoder med smart-kort, som "dekrypterer" dei kanalane ein ikkje får til vanleg, og har betalt for. Dette er då ikkje ulovlig? Når kabelen ligg der, og eg betaler for å få inn desse kanalane, bør eg ikkje då kunne få vist desse på PCen?

 

Eg spør ikkje etter måtar å bruka pirat-kort på!

 

mvh.,

Vegard

Lenke til kommentar

Klart du kan se på kanaler du betaler for på din pc!

Ingen tvil om det vel ?

 

Poenget med dekodingprogrammene er jo nettopp å utnytte resterende kanaler du ikke betaler for

 

Dette er ikke lovlig, men ikke sporbart

 

Har vell misforstått en smule her jeg men slik som du har forklart det kan det tolkes at du ønsker flere kanaler enn de du betaler for

 

Beklager misforståelsen

Lenke til kommentar

Quote:


GodMachine skrev (2002-07-27 16:04):

Har vell misforstått en smule her jeg men slik som du har forklart det kan det tolkes at du ønsker flere kanaler enn de du betaler for


 

Ser ut til at dei fleste har misforstått ein del. Det er snakk om ein leilighet som skal delast på fleire studentar, med innlagt kabel. Her er det upraktisk å gå til innkjøp av 5 dekodarar (ein til kvar student), slik at alle kan sjå på ulike kanalar. Om ein kunne kjørt dette gjennom PCar, ville dette ha vorte svært mykje billigare, enn å investera i dekodarar. Program som kan ta seg av dekoding er svært interessante, om nokon har slike. :smile:

 

mvh.,

Vegard

Lenke til kommentar

Heisann.

 

For å dekode analoge kanaler med pc'n trenger du et tv-kort i maskinen. Kortet bør ha en prosessor av typen BT848, BT849, BT878 eller BT879. Så kan du laste ned dekoderprogramvare på nettet. Søk etter:

"more tv 3.42"

"multidec"

"free tv"

Dette fungere ganske bra. Har prøvd det på flere kabelnett i Norge. Fargene på bildet kan noen ganger variere litt.

 

Birger.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...