Gå til innhold

Lexmark med enkle skrivere


Anbefalte innlegg

det er bare tilfeldig at alle fargene går tomme samtidig. som oftes skriver man ut i svar og litt farge.

da burde i hverfal den svate patronen være for seg selv.

det er som oftes den som går tom først selv om den har mest blekk

 

patronene og skriverhode kan sikkert lages bligere men det vil jo ikke produsentene.

 

Man burde altid ha noen ekstra farger ligende.

du trenger dem antagelig mitt i en utsrift-det er da man går tom.

 

hvis man ikke vil skite fire patronerpå en skriver ( etter behov) så er man ganske lat

 

 

er det slik at den leksmark skriveren som kommer med en 4-farges patron også kan benytte en ren svart patron

 

jeg husker at en gang ( tror det var Hp) kunne man velge mellom svart eller en 3-arges patron men de kunne ikke brukes samtidig.

 

edit : forsøkt å rette skrivefeil og omformlerte inleget litt.

jeg hadde mye jeg skule si men karte ikke å skrive fortåelig

Endret av elg-elg123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Produsentene ønsker å lage billigst mulig patroner - det de også ønsker og gjør er å selge patronene dyrt.

 

Nå til dags er det veldig liten sammenheng mellom produksjonskostnad og det en betaler for. Databladene har hypet dette med at flere patroner = billigere, så da må skriverprodusentene følge opp ved å la de dyreste skriverne (som også er billigst i drift) ha flere patroner.

Lenke til kommentar
Enig, la det bli enklere å skifte ut patroner. Jeg har ingen som helst problem med å finne korrekte patroner, men syns det er meningsløst å skifte ut 4 patroner hver gang de går tom. Skriveren sluker blekk, og patronene går tom omtrent samtidig. Dessuten må det vel koste en del ekstra å lage 4 seperate patroner med skrivehode og det hele enn å lage 1 patron med 4 forskjellige farger (inkl. svart). Blekket i seg selv er vel ganske billig, så om man sløser litt med det, så burde det ikke har noe å si økonomisk. Grunnen til de høye prisene er som kjent at det er her skriverprodusentene tjener penger, ikke på skriverne.

Det å lage patroner med skrivehode er ikke særlig økonomisk. Det er mye billigere og enklere å lage patroner uten skrivehode og bruke det samme skrivehodet om igjen og om igjen.

 

Jeg tror ikke det er rare prisforskjellen på det å lage flere separate patroner enn å lage en patron med alle fargene i. Sistnevnte på nødvendigvis være mer komplisert utformet enn de separate. For alt jeg vet kan det faktisk være billigere å produsere et sett med separate patroner enn en samlet patron.

 

Prisen på en tom patron (av sorten uten skrivehode) tror jeg er svært lav. Trolig under 1 kr pr stk i produksjonspris. Prisen på blekket er jeg mer usikker på, men vil gjette at det er en god del dyrere. F.eks 10 kr per 50ml med farge. Det som koster penger er produsentenes krysssubsidiering av skrivere. F.eks 10-30 kr per enkelpatron. Resten av prisen på en enkelpatron som koster ca 70kr i butikken går med til transport (~5kr/stk) og selgers avanse.

 

Det er stor variasjon på hva folk skriver ut og deres sammensetning av farger.

Det at du skifter alle patronene omentrent likt er ganske så tilfeldig, og neppe representativt for mer enn en liten gruppe brukere.

Lenke til kommentar
Jeg tror produsentene kan løse problemet med ørten blekkpatroner hvis de bare vil. F.eks ved å lage en felles åpen standard for hvordan patronene skal se ut. Men de bør fortsatt bevare de ulike fargene i hver sin patron så man unngår unødig sløsing med blekket. Slik at alle produsentene kunne brukt de samme patronene i alle skriverene sine. Samtidig kunne de åpnet for fri konkurranse på blekk og innført et uavhengig kvalitetsgodkjenningsorgan (ala JEDEC er for minne).

mest sansynlig missforstår dem svaret med vilje slik at dem kan tjene mer penger ;)

 

og standard patroner er det siste dem vil ha for da går muligheten for monopolprising ut vinduet. helvet heller, bare se på det faktum at med mindre du kjøper en dyr kontorskriver så har hver skriver sitt eget sett med drivere. hadde vært fordømt praktisk om alle skrivere forsto samme "språk" slik som usb hardiskene. plugg den inn, send filene til den og vips så kommer dem spyttende ut så lenge du har blekk og papir.

 

standardisering og forbrukermarkedet er pr def inkompatiblet skal en tro produsentene av forskjellige varer. tør banne på at hjemmeit hadde kommet fordømt mye lengre om dem hadde standardisert alt av protokoller slik at utstyret funka uten å måtte rote rundt med 1001 drivere.

 

en annen ting er vel at med dagens høyhastighetsbusser så blir vel mer og mer av jobben flyttet over til programvare. slik at når en kjøper ett eller annet kort eller en usb plugg så er det minimalt med elektronikk i dem. holder vel produksjonskostnadene nede siden en alltids kan dytte ut ett produkt som er halvtesta men som alltids kan fikses senere med en produktoppdatering...

 

men det var vel det samme når industrialiseringen var i startgropa? mener å ha lest at alle produsenter av skruer hadde sine egne "standarder"når det gjaldt tetthet på gjenger og skruretning. men til slutt klagde produsentene lengre opp i produksjonslagene så mye at dem ble tvunget til å standardisere.

 

problemet nå er vel at forbrukerne som gruppe har alt for lett å ta til takke med det dem får og dermed ender fort opp fragmenterte. er på tide at det blir opprettet en internasjonal forbrukergruppe som krever standardisering på elektroniske forbrukerprodukter når det gjelder protokoller og lagringsformater av alle slag!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...