Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

billig switch med mange porter


Anbefalte innlegg

heisann. jeg og noen kamerater har planer om å spleise på en billig og bra switch som vi skal bruke når vi finner på å ha privLAN.

vi må i hvertfall ha 16 porter.

 

noen forslag?

 

makspris må vel være ca 1000,-

 

 

en ting til. lønner det seg å kjøpe switch, eller er det kanskje noen andre bedre alternativer? jeg er ikke så voldsomt inne i nettverksverdenen nå til dags :blush:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Av hub og switch er jo switch det beste alternativet fordi en switch deler ut en ip til vær tilkoblet pc, altså den "ser forskjell" på hver enkelt maskin. en hub danner bare et nettverk.

 

Edit: du kan jo slå på stortromma med en cisco switch, kommer neppe under tusenlappen for en 16p Ny cisco switch da. ikke under 3000 heller. Brukt isåfall.

Endret av BKB
Lenke til kommentar
Linksys er ikke dårlig. Husk at det er ei datterbedrift av Cisco....

Nåja, det er ikke så at det er en Cicso i billigere innpakning, de har hvertfall ikke imponert med f.eks WRT54G og GS routere hvor de antagelig for og spare penger har sendt ut store mengder som har helt åpenbare konstruksjonsfeil eller er laget av for billige HW, det tragiske er jo at de har fortsatt og selge disse lenge etter at de viste om feilen og de har vel enda ikke fått lagt ut en offisiell firmware som har greid og gjøre disse stabile. driver Cisco på slik også?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-rXRozPkg
Av hub og switch er jo switch det beste alternativet fordi en switch deler ut en ip til vær tilkoblet pc, altså den "ser forskjell" på hver enkelt maskin. en hub danner bare et nettverk.

Dette er ikke korrekt. En vanlig switch danner også bare et nettverk.

 

Det er som regel routere som kan dele ut IPer, fordi de har en innebygd DHCP-server.

Det er DHCP-servere'n som deler ut IP adresser til alle de maskinene som har blitt konfigurert til å automatisk motta en IP.

Mer avanserte, og langt dyrere, switcher enn de som blir nevnt her kan også ha innebygd DHCP-server. Disse switchene er gjerne "managed", eller administrerbare.

 

Her er et eksempel på en switch som har innebygd DHCP-server:

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=115903&cks=PRL

 

Nytten av en DHCP-server er også svært liten (sett i forhold til prisen) på et så lite nettverk som det er snakk om her.

Lenke til kommentar

Hviss ikke jeg husker helt feil så er dette forskjellen på en switch og en hub.:

 

La oss si du skal hente ned en 1 GB stor fil på nettverket. Viss dette gjøres på et nettverk med en hub vil filen bli sent til alle maskinene som er koblet til huben, men det er bare den maskin som skal ha filen som tar imot den, men huben prøver å sende til alle de andre maskinene også så den stjeler enormt med båndbredde.

 

Viss det samme gjøres med en Switch vet switchen akkurat hvor filen skal og sender bare informasjon til den ene maskinen.

 

 

Mener det var sånn det ble forklart på skolen, men det er en del år siden så det kan være jeg husker veldig feil

Lenke til kommentar

en switch vet hvilken pakke skal til hvilken port. Så den sender ikke pakker på porter den ikke skal til. Den går på lag 2 i OSI modellen og henter ut macadressen for å vite hvilken port den skal til. Så switchen vet hvilke mac adresser den skal rute pakker til, og på hvilken port. Vet ikke switchen først så sender den ut på alle porter til den får svar fra mottaker og så slutter den å sende på de andre portene når den vet det. Så mye data er switch best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...