Gå til innhold

Final Fantasy-religionens tråd - SKJUL SPOILERS!


Hvilket Final Fantasy-spill er din favoritt?  

814 stemmer

  1. 1. Hvilket Final Fantasy-spill er din favoritt?

    • Final Fantasy (1987)
      39
    • Final Fantasy II (1988)
      4
    • Final Fantasy III (1990)
      11
    • Final Fantasy IV (1991)
      9
    • Final Fantasy V (1992)
      10
    • Final Fantasy VI (1994)
      41
    • Final Fantasy VII (1997)
      336
    • Final Fantasy VIII (1999)
      76
    • Final Fantasy IX (2000)
      92
    • Final Fantasy X (2001)
      131
    • Final Fantasy XI (2002/2004)
      19
    • Final Fantasy XII (2006)
      53


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp, men remakes ligger i tiden - dessverre? Jeg vet ikke om man skal klage, for det er nok av fantastiske spill der ute, men akkurat Square har slitt med å vedlikeholde kvaliteten fra gullalderen sin på PS1 og PS2, der det knapt gikk en måned uten at det kom noe magi fra drømmemaskineriet deres. Når man ser på hvor mange klassikere Square lagde bare i løpet av ett enkelt år på slutten av 90-tallet og sammenligner med situasjonen i dag der de kan bruke flere år på å lage spill som knapt er verdt å prøve, så er det åpenbart at S-E mistet noe et sted på veien. Jeg tror nok man må belage seg på å finne de store rollespillopplevelsene andre steder i fremtiden.

 

Det er utrolig å tenke på at samme selskap i løpet av bare to år (1999-2000) laget både FF8, FF9, Chrono Cross, Vagrant Story, Parasite Eve 2, Front Mission 3 og Legend of Mana, mens fra utgivelsen av FF13 og til i dag er det knapt blitt laget en eneste tittel av samme kvalitet.

Lenke til kommentar

Det er lenge siden jeg har gleda meg så mye til et spill som remasteren av FFX, om det noengang har skjedd. Driter i PS4, jeg kommer til å begynne å grine av nostalgi i det øyeblikket jeg hører første tone av soundtracket...

Venter spent på at trophy-liste skal leake (og på å gi Seymour juling!).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sitter med litt samme følelsen, og tenker samtidig at det nesten er litt uhørt at jeg faktisk gleder meg mer til remaken av et 11 år gammelt PS2-spill enn jeg gjør til de fleste nye PS3 og PS4-spill. Klart, det er jo mange gode kommende spill på trappene, Final Fantasy XV blir sikkert et utrolig bra spill, og samme med Kingdom Hearts 3. Lightning Returns i februar gleder jeg meg også til, jeg vet at det ikke blir noe banebrytende, men det vil helt sikkert være en okei underholdningsopplevelse, akkurat som både XIII og XIII-2 var. Men det slår likevel ikke følelsen av å endelig kunne kjøre igang igjen med en nyoppusset versjon av et fantastisk spillklassiker som jeg allerede har hundrevis av timer med, men som jeg ikke har spillt på mange år, mye grunnet at PS3 ikke kjører PS2-spill og PS2'en min har blitt overtatt av lillesøster :p

Sist jeg i det hele tatt rørte Final Fantasy X var vel tilbake i 2006 sånn ca.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

http://www.gametrailers.com/reviews/l06w3t/lightning-returns--final-fantasy-xiii-review

 

Denne nærmest totale slakten bekrefter de fleste mistankene mine angående Lightning Returns - at kampsystemet sitter holder ikke. Etter å ha bli skuffet av XIII-2 hadde jeg tenkt å kjøpe dette spillet først når det ble billig, men nå prioriterer jeg heller noe annet og dropper det helt. Det er i så fall første gang jeg dropper en ny FF-tittel på ca. 15 år. Det er bare å innse at denne en gang så høyt elskede serien er langt forbi sin gullalder og på vei mot slutten.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke så overrasket over det egentlig. Håper FFXV ikke går dårlig også, for DA ser det ihvertfall dårlig ut for denne serien.

 

Ellers kjøpte jeg meg FFVI på iPaden i forgårs. Tror det kostet 115,- elns.

For min del er problemet med FFXIII at jeg likte noen av karakterene i det første, men verden var gørrkjedelig, historien alt for lineær og gameplayet bare middels bra. FFXIII-2 fjernet alt som var bra i det første, og Lightning Returns ser ikke ut til å forbedre noe. Men når det er sagt er FFXV et helt annet spill i en helt annen verden med helt andre folk, så jeg tror ikke vi skal dømme det nord og ned ennå. Det blir som å slakte FFIX bare fordi man ikke likte FFVIII. ;)

 

Heh, møtte Lightning i FFXIV. :p

Endret av Schreiber
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er ikke så overrasket over det egentlig. Håper FFXV ikke går dårlig også, for DA ser det ihvertfall dårlig ut for denne serien.

 

Ellers kjøpte jeg meg FFVI på iPaden i forgårs. Tror det kostet 115,- elns.

 

Det er helt åpenbart noe som ikke fungerer hos S-E for tiden. Det eneste de får til er å gi ut gamle klassikere på nytt. Selv tviler jeg på at noen vil bry seg med å laste ned FFXIII-3 om tyve år - hva skal de da gjøre?

 

Det blir spennende å se hvordan XV blir. Jeg håper virkelig at det ikke blir en fullstendig lanseringskatastrofe som XIV var, ellers frykter jeg både for FF-merket og for JRPG-sjangeren i vest, som FF nærmest egenhendig gjorde populær.

Lenke til kommentar

FFXV var en hovedgrunnene til at jeg skaffet meg PS3, så det gleder jeg meg til og har stor tro på det. XIII er jo et flott spill og XIII-2 er nesten litt som X-2; et elsk/hat-spill. Når det gjelder remakes eller remastering av eldre titler, så tror jeg vi får se flere med tiden. Tror det var noe snakk om en HD-remaster av FFXII også.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En remaster av FFXII hadde vært digg ja. Det havner vel på PS4 tenker jeg. Jeg bestilte FFX fra Gamezone her forleden uke, så det skal bli en nydelig opplevelse. :love:

Begynte å tenke litt i dag. FFX var det første spillet som fikk en ekte oppfølger, med FFX-2. FFXIII har fått to oppfølgere, og FFXV vil få flere spill i samme univers. Aner ikke om det er snakk om ekte oppfølger eller spin-offs, men det er ikke viktig her. Det jeg lurer på er hvorfor FFXII aldri fikk en oppfølger eller spin-off? Noen som vet?

Lenke til kommentar

Det svenske spillselskapet Grin skulle lage en spin-off av FFXII med tittelen "Fortress", men Square-Enix mistet troen på selskapet etter at de ga ut flere spill som floppet, så de avlyste prosjektet. Det var en del skriverier om det da det skjedde, og Grin var bitre på S-E og mente de hadde blitt urettferdig behandlet.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Fortress_(Grin)

 

Per i dag har kanskje ikke S-E så mye de skulle sagt når det kommer til å lage dårlige spill. :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...