Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Saab 9-5 Aero


Anbefalte innlegg

Jeg håper for guds skyld at Saab ikke går over til RWD- da mister de hvertfall pappa som kunde. Det beste ville være om de gjorde som Audi, både FWD og firehjulstrekk.. Akkurat her jeg bor er det ganske bratt, og det er ikke alltid like godt måkt hver dag. Har flere ganger måtte hjulpet til å dyttet opp bakhjulstrekkere her... :no:

Bakhjulstrekkere er ikke noe dårlige på vinter FWD. Grunnen til at folk setter seg fast er rett og slett at de ikke vet å handtere bilen skikkelig på vinterføre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ingen nåja der egentlig. Kjører 30 år gammel RWD uten noe som ligner på hjelpemidlene man finner i dagens biler. Kommer meg opp stort sett overalt uten problemer. Gode dekk er alfa omega. Kom opp en bakke i vinter der audi quattro ikke kom seg opp. :p

Gode dekk, og at kjenner bilen er det som teller mest. Ikke hvilke hjul den trekker på. Men selvfølgelig, en 4WD med en god sjåfør kommer seg jo opp plasser jeg ikke kommer, men på vanlig vei spiller det liten rolle.

FWD ser jeg ingen fordeler med, hverken i forhold til fremkommelighet eller kjøreegenskaper.

Lenke til kommentar
Ingen nåja der egentlig.

Jeg har hatt to Nissan Pickuper med 2WD så jeg vet hvordan det er.

Kjørte selv stort sett uten ballast men må innrømme at jeg til tider måtte bruke piggkjetting for og komme frem. Har i dag en forhjulsdrevetvarebil og disse to er i to helt forskjellige verdener når det gjelder fremkommelighet.

Lenke til kommentar

Bedre til hva? FWD drar seg ikke merkbart bedre frem enn RWD. Har nå 76 Taunus, og 91 Golf II. Og golfen er ikke noe bedre om vinteren. Har også kjørt endel Ford Focus i vinter, og hey, det er ikke noe forskjell. Eller jo, forskjellen var at man måtte rygge mer med FWD.....

 

 

@ agvg: Eldre pickup'er og kassebiler kan ikke sammenlignes med med personbiler. De var jo veldig fremtunge, så er jo ikke rart at de hadde litt problemer på glatt føre.

Lenke til kommentar
@ agvg: Eldre pickup'er og kassebiler kan ikke sammenlignes med med personbiler. De var jo veldig fremtunge, så er jo ikke rart at de hadde litt problemer på glatt føre.

Tja, Taunus har da aldri hvert kjent som en særlig god vinterbil, poenget er at med en slik bil som jeg hadde så er kjøreteknikk helt avgjørende, jeg kom opp mange steder med den som folk med langt bedre vinterbiler ikke hadde en sjangs. fremhjulstrekk er mye snillere med sjåføren enn RWD og ergo opplever velding mange at de er mer overlegne enn de er. Men jeg opplever at min nåværende varebil er langt bedre enn de RWD-bilene jeg har kjørt før. Desverre er ikke piggkjettinger mulig på mange av dagens biler, det er det ultimate hjelpemidder når man har en "halv"-hjulstrekk uansett i hvilken ende dette sitter.

Lenke til kommentar
Skal du først bruke litt penger på 9-5 Aero, smell like godt til med en 3.0T :love:

Jeg tror faktisk vi valgte en mindre motor, salgsdirektøren til Saab mente tre liter bare ble bensinsluk. Har sikkert nevnt motoren over her.

Saab har da ingen 3-liter med mindre vi snakker om 176hk dieselen, da..

 

JoachimR: Trenger dere mer krefter kan dere henvende dere til Hirsch- Saab's offisielle tuner. 305hk på forhjulene? Ikke noe problem.. :dribble:

 

Gromle: Spørs vel kanskje litt på bilen, men jeg mener at fwd er bedre på vinterføre enn RWD. Det blir jo mer vekt på hjulet som trekker også.. Saab 9-5 er hvertfall utrolig god på vinterføre aka; Kong Vinter (VG :p)

Lenke til kommentar
hva er pointet med NOS og 3.0T på framhjula?  :hm:

Det har sine klare begrensninger, ja. Ser frem til når SAAB begynner å lage 4WD. Selv BMW måtte bite i det sure eplet, og lager 4WD i stor skala med 3- og 5-serie.

 

Rettelse: SAAB har begynt med all-wheel drive med 9-2x og 9-7x...

Endret av Zardoz
Lenke til kommentar
Men jeg skal være enig i at det er mange i Asker, Bærum og Oslo vest som godt kunne klart seg uten....Er ikke såå mange kjerreveier her for å si det sånn.

True, titter ut av vinduet nå og ser 1 stk. Cayenne og 2 stk. X5.

Og de kan ikke kjøre utenfor veien engang.

 

Men Joachim, håper du poster noen bilder etc. når bilen kommer. :)

Personlig liker jeg bedre kjørefølelsen i litt større tyske biler, men, men smak og behag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...