Gå til innhold

Det absolutt dyreste skjerm kortet


paroa

Anbefalte innlegg

Jeg skal få tak i absolutt det aller dyreste/mest esklusive skjermkortet som finnes fra Asus, det dyreste på komplett.no var ASUS V9999 GeForce 6800 Ultra Deluxe 256MB til 4549kr. Jeg mener og ha sett langt dyrere kort en dette levert i aluminiums koffert osv... kan dere hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

de som kom i alu koffert var limited edition om jeg ikke husker feil. disse er kjøpt opp for lenge siden da de sees på som samleobjekter og må kjøpes privat om du fremdeles er interessert. for bare noen uker siden gikk det fremdeles an å få tak i "backpack edition", men disse er nok utgått de også.

Lenke til kommentar

husker jeg så på komplett.no for 2 år siden jeg ... da var det liksom heeeelt sykt og ufattelig å se ett skjermkort til 24 tusen ... og nå ser jeg ett til 67 for steike i verden. hva er det egentlig som gjør dem så dyre? og hvem i all verden er det som kjøper disse kortene?

Lenke til kommentar

Hva gjør kortene så dyre?

Det som gjør de så dyre er hovedsaklig veldig små opplag. Det er hakket før bestilling av spesialdesignet skjermkort. Disse skjermkortene har komponenter som er dyrere enn normalt, blandt annet for å takle de høye oppløsningene, de kan ha 4 eller flere høyoppløselige DVI-I utganger og kan ofte kjøres mange kort sammen. (ikke SLI, men for å få flere utganger). De har drivere som ofte er spesialtilpasset Open GL, og har mye høyere krav til stabilitet og gjennomtesting enn det vanlige spillkort har.

Hvem kjøper slike kort?

De som kjøper slike kort er som regel firmaer som har helt spesielle behov. Jeg vet at en del firmaer som driver med geologiske 3D-simuleringer (f.eks oljeselskaper og seismikkselskaper) kan bruke slike kort i arbeidsstasjonene sine. Frimaer som driver med simulatorer f.eks SAS sin flysimulator i Stockholm. De maritime høyskolene rundt om i landet har gjerne også slike kort i de store skipssimulatorene sine. Slike simulatorer tar gjerne et lokale på over 100m^2, har 5-9 prosjektører som dekker hele utsikten fra broa, kontroller som brukes i ekte båter, og mye spesiell maskinvare og programvare. Profesjonell CAD/CAM-tegnere kan også finne på å bestille slike kort til sin arbeidsstasjon. Slike sitter ofte med 2-6 stk 20-30" høyoppløselige LCD skjermer og arbeider også.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...