Gå til innhold

Hvilket lydkort er absolutt best?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Revo 7.1 anbefales ikke til gaming fordi det bruker relativt mye CPU-kraft. M-Audio har gitt ut Revo 5.1 for gaming, har selv dette kortet, men har litt trøbbel med det; hvis jeg bruker f.eks iTunes sammen med et program som krever litt hakker lyden. Mulig det er jeg som har gjort noe feil, men det er jo nesten ingen instillingsmuligheter i softwaren, så jeg vet ikke. Tror kanskje du bør gå for Audigy 2ZS hvis du vil være sikker. Det har onboard prosessor, sånn at den lar CPU'en være i fred. Koster 499 på komplett og skal være veldig bra, men har ikke prøvd det selv.

Endret av Paragrafrytteren
Lenke til kommentar
Audigy 2 ZS og Audigy 4 er jo veldig bra til en grei pris.

 

Kommer jo an på hvor mye man skal bruke på ett lydkort. men vil si at ett av disse er bra nok. Finnes sikkert bedre.

Disse kortene er helt kurante og gir meget bra lyd til en fornuftig pris. De har god støtte i forskjellige operativsystemer, f.eks. i de fleste distroer av GNU/Linux, samt nyeste utgave av FreeBSD.

Lenke til kommentar

Det kommer an på hvilket høyttaleroppsett du har. Hvis du kobler til et stereoanlegg, er det beste å bruke kort med få kanaler i svært god kvalitet, slik som M-audio Audiophile 192, EMU 1212m, ESI Juli@ osv. Onkyo kommer snart med et enkelt lydkort med kun 2 RCA-utganger, thats it.. Hvis en kun ønsker bra lyd ut av maskinen, vil det være et glimrende valg.

 

Hvis du ønsker å bruke PC-hyttalere i flere enn 2 kanaler vil det være bortkastet å kjøpe de aller dyreste lydkortene, da vil Creative Audigy 2 eller gi deg masse for pengene. M-audio Revolution vil kanskje gi deg ennå litt bedre lydkvalitet, og dessuten en RCA-kontakt for Spdif (så slipper en Creatives minijackløsning).

Lenke til kommentar

Hva med Audiotrak Prodigy 7.1?

Eller Audiotrak Prodigy 7.1 LT som skal være bedre? Støtter bl. a. 3.3v pci porter, samt pcix-porter. Det skal ha en bedre kjerne, og i tillegg er det et low-profile kort (kjekt for htpc'er).

 

EDIT: Jeg tror dog det er litt vanskelig å finne det i Norge..

 

EDIT2:Skrivefeil..

 

EDIT3: Fant det forresten her! :)

Endret av MixMaster
Lenke til kommentar

Finnes jo ikke noe lydkort som er absolutt best til alt.

Noen er kansje best til å høre på musikk, lage musikk osv. Men ingen er absolut best.

 

Blir jo det samme som å si "hvilken bil er best. Det kommer jo ann på hva du skal bruke den til. En ferrari er ikke best til å komme seg fram på fjellet med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...