Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Joda, hvet det..... men initrd/ramdisk må lages for hånd med mindre noen poster noen pene tutorials(master kernel tread på buntu forumet var litt brukbar og ubrukelig pga informasjon mangel). Og det er saken at det ikke går ellers uten initrd'n.

Den andre modifikasjonen er å oppgradere for grafik driverne skyld da. Dog det er ikke så viktig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har kompilert kernel selv i 1½ år nå, synes det er totalt overlegent det som følger med distro.

 

Fra lshw så har du lagt ved det som står under *-disk, som er undergruppen til *-storage(evt *-scsi om det er ekstern-disk). Det er i hvert fall her det står hos meg hva produktet heter, og da hvilken tilhørende driver jeg må kompilere med i kjernen. Hos meg ser lshw *-storage slik ut:

*-storage

description: SATA controller

product: 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller

vendor: Intel Corporation

physical id: 1f.2

bus info: pci@0000:00:1f.2

logical name: scsi0

version: 02

width: 32 bits

clock: 66MHz

capabilities: storage msi pm ahci_1.0 bus_master cap_list emulated

configuration: driver=ahci latency=0

resources: irq:29 ioport:18c8(size=8) ioport:18ac(size=4) ioport:18c0(size=8) ioport:18a8(size=4) ioport:18b0(size=16) memory:ee404400-ee4047ff

Som du ser står det driver=ahci over, samtidig står det en beskrivelse av harddisken og dens tilkobling til HK under "product:" Fra dette så enablet jeg SATA_AHCI og ATA_PIIX(under ATA_SFF) og kernel booter uten problemer:) ATA_PIIX da denne inkluderer støtten for ICH7 SATA.

Endret av luser32
Lenke til kommentar
det var det eg trudde, derfor emerald...

men eg trudde compiz ikkje hadde så mongen effekter? also: compiz meiner eg er installert, men korleis styrer eg den?

og korleis får eg vekk den svarte skjermen? :dontgetit:

 

sorry for at eg spør så mykje...

 

Åpne en terminal og skriv følgende:

 

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

 

Denne finner du i System - Preferences menyen etter installasjonen. Slå deg løs.

 

atlef.

takk :)

menne...

for å få vekk svart skjerm re-installerte eg ubuntu, og tenkte så: "Hmm før eg kan bruka compiz må eg installera graphic driver."

så går eg på hardware drivers og aktiverer den eine driveren som er tilgjengeleg der. Så restarte eg for at det skal ta effekt, men tilbake til svart skjerm :(

Kva skjer?

Lenke til kommentar

Du får bruke den kernel du vil, når du vil, uten at distro skal mase om oppgraderinger/slette eldre kernels du evt vil beholde. Det har også en viss læringsverdi, dessuten så synes jeg bygge-fra-bunnen-av-tankegangen er bedre enn legg-ved-alt-mulig-og-slit-med-å-fjerne-det-du-ikke-vil-ha-senere-tankegangen. Altså; mer kontroll, slipper bloat i kernel, læringsverdi, pluss at det ikke tar lang tid om du lager deg et eget compile-script som kan kjøres etter at du har kjørt en make xconfig/menuconfig.

 

Dessuten så har i hvert fall ikke jeg noen som helst bruk for intird.

 

EDIT: Og en ting til; du kan velge om du vil ha visse ting in-kernel eller som moduler. Som igjen gir deg større frihet, samt bedre kontroll over systemet(f.eks med modprobe.conf)

 

EDIT2: Grunnen til at jeg bruker GNU/Linux og ikke Windowns er jo fordi jeg vil ha kontroll, lære, bli mer effektiv og unngå utenforstående kan gjøre endringer på systemet jeg ikke vil ha noe av. Slik sett er en overgang fra Windowns til *buntu-likes lite optimalt.

Endret av luser32
Lenke til kommentar

Jeg sa at grunnen til at jeg valgte å gå over til GNU/Linux var at jeg kunne gjøre oppgaver mer effektivt, det hadde ingenting med kompilering spesielt å gjøre det jeg nevnte i EDIT2. Selv om det inngår i kontroll, lærdom og unngå at andre styrer deler av systemet jeg ikke vil.

 

Det underbygger altså tre av de fire grunnene jeg nevnte for hvorfor jeg ikke kjører Windowns, det er et godt utganspunkt for å prøve det ut.

Endret av luser32
Lenke til kommentar

Gentoo og Arch, men som jeg har nevnt tidligere er jeg ikke heelt fornøyd med arch pga noen av automatiseringene de legger inn som skal gjøre ting "enklere". Spesielt at de var så harde frempå med xorg for en tid tilbake(spes 1.5) gjorde pc-en litt for ustabil for min smak, spesielt med tanke på dock, hibernation og grafikkdrivere. Men det har blitt bedre nå i det siste. Ingen hard kritikk mot arch(ingen distro er perfekt), men liker gentoo bedre på det punktet, men igjen så er jeg blitt litt lat for tiden så pacman er greiere en portmap.

Endret av luser32
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...