Gå til innhold

Alderen på brukerne her?


Anbefalte innlegg

18 år her. Lånte med meg pappa's Canon EOS 500, analogt på klassetur til Tyskland/Polen/Tsjekkia i 10. klasse (to-tre år siden). Tok 3 filmer på en uke.

 

Hadde ikke noen spesiell interesse for foto, men dette året har jeg studert i USA, så da jeg ankom the land of the free (cheap og forsåvidt), kjøpte jeg meg Kodak DX-760 (et eller annet) for ta litt bilder her og der. Da jeg en av de første dagene etter jeg fikk kamereaene stod jeg og så på en amerikansk fotball kamp. Det var mørkt ute, med flombelysning. Jeg gikk opp på en ås, for å ta et fint bilde. Plutselig skjedde det noe rart, bilde ble jo helt mørkt, og jeg brukte jo blitz! skjønte ingenting, så da satt jeg meg ned og begynte å lese, og prøvde å lære litt.

 

Jeg presterte faktisk å selge kameraet ikke så lang tid etterpå, til fordel for et Casio Exilim Z50 (ja, jeg skjønner ikke det selv i etterkant). Etter å ha brukt dette i et par måneder fant jeg ut jeg trengte noe nytt, anskaffet meg Sony Cybershot DSC V-3 i februar. Etter hyppig bruk av kamera, og stadig økende interesse kom jeg endelig hjem til avgiftskåte NORGE! Idag slo jeg på stortrommen og kjøpte Nikon D70, og etter et par timers bruk er jeg strålende fornøyd :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har nettopp fylt 28 år og har tatt bilder ganske aktivt i ca. 18 år. Fikk mitt første kamera da jeg var rundt 10 år (kanskje litt før), men selv om det var et kompaktkamera uten zoom, har jeg fra den dag vært interessert i å ta gode bilder, ikke bare snapshots. Har fra det kameraet gått til et Nikon kompakt med zoom og deretter et Nikon F80 speilreflekskamera med litt ordentlig optikk, blits, stativ og litt annet. Dette bruker jeg fortsatt... jeg liker fortsatt filmbasert best, men mulig det er "gammel vane som er vond å vende". Har dog et lite kompakt digitalkamera som er med meg på småturer der Nikon'en ikke får plass.

 

Ellers jobber jeg i fotobutikk, og har gjort det i tre år nå. Der jobber jeg både som selger og med fremkalling. Jobber også nesten daglig med studiofoto på TV 2 på deltid (gjort det ca. i fire år om jeg ikke husker feil).

 

Har gått tv og filmutdanning i fire år, men mye er selvlært.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Hei!

Har blitt 58 år etter hvert. Begynte å fotografere med min fars kamera da jeg var 10 år, altså i 1957. Kjøpte mitt første kamera i 1965, i Yokohama i Japan. Det var et Yashica Minister kamera. Min første speilrefleks kjøpe jeg i Kobe på slutten av 60 – tallet, det var et Canon Pellix. (på den tiden var kameraene fortsatt rimelige i Japan) Etter hvert hadde jeg denne imponerende samlingen av optikk, en 24mm2,8 50mm 1,7 og en 135mm2,8.

Pellixen ble etter hvert byttet ut med et FTb. Så var jeg innom flere merker bl. A Yashica igjen, FR, før jeg på beg. av 80 – tallet valgte Contax RTS II. Dette kameraet har jeg fortsatt, og brukte det senest i vinter. Contaxen ble, i 95 tror jeg det var, supplert med et Minolta Dynax, selv jeg måtte til slutt medgi at autofokusen hadde noe for seg. Nå bruker jeg et Olympus E-1 og et 5050 . C5050Z’en blir fortsatt flittig brukt, med sin lyssterke og skarpe optikk er det utmerket til landskap, bybilder, etc etc, og for blitsbilder er det vel fortsatt et av de beste kompaktene. Men noe aksjon-kamera er det ikke. Jeg fotografer forøvrig bare i RAW – format.

Mvh

s-ki

Lenke til kommentar

Drakk min første fremkaller som 4-åring i mørkerommet til fattern. Har fremdeles fremkallertankene og fotoapparatet hans. Gikk på fotokurs på Grünerløkka skole i 1959, da jeg var 8, sammen de "store" gutta fra 6-7 klasse. Kjøpte min første Pentax Spotmatic som 14-åring. På realskolen fikk jeg laget mørkerom på Groruddalen skole og bodde omtrent der.

Ble kjent med de "store" pressefotografene" og fikk sommerjobb som mørkeromsassistent i Associated Press (lå dengang på Fr. Nansens pl.) og begynte der 6. juni 1968. Den dagen ble det laget over 2000 sort/hvitt bilder for hånd (dere kan jo selv finne ut hvorfor). Året etter var jeg vikar på APs Københavnkontor i 2 sommermåneder. I 69 fikk jeg tilbud om fotolæringplass, men militæret kalte. Solgte derfor min Mamaya 645 og et par Pentaxer for å få til bil. Deretter ble det en del år med andre ting (elektronikk og bil), før jeg fikk tilbud av en venn om å bygge opp foto/grafisk avdeling i Allkopi. Mest mørkeromsarbeid - "små" forstørrelser på 30-40 m2, fremkalt for hånd. Det ble mer og mer grafisk og tok fagbrev som typograf og repro. 86 begynte jeg i Reklamesats og var blant de første i Norge som brukte MAC i grafisk.

Siden hadet bare "balla" på seg med G5er og alt tilbehør. Foto har alltid vært en del av arbeidet/fritiden min. Fikk et IXUS av CANON i 2000 og derfra er fotointeressen, på nytt, bare gått en vei - opp.

Savner den analoge fotoverden - det var noe annet enn dagens pixelhysteri!!

300D, så 20D, lånte en 30D og venter på en 5D.

Har også skaffet meg et 3-lampers ELINchrome anlegg (kjekt å ha).

Endret av xST©NE2005
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Eg er 25år. Pleide å låne film speilrefleksen til papa når eg var liten og spilte naturfotograf. Første digitale kamera eg kjøpte var en olympus camedia ettellerannet 1.3mp. Så solgte eg den fordi eg ikke brukte den noe særlig og da lånte eg mye en elendig HP photosmart 320 kamera. Tok steget til å endelig kjøpe meg et skikkelig kamera eg kunne utforskje innstillinger og vokse men og kjøpte meg en panasonic LUMIX FZ20. Dette er altså min første skikkelig kamera eg har kjøpt meg og eg er meget fornøyd med den. :)

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Bumping er gøy! :w00t:

 

For de interesserte kan jeg nevne at jeg er 23 år. Ungkar og selvstendig dagdrivende.

Dette er faktisk den eneste forumdelen der jeg føler meg ung. Fotonerdene modnes kanskje ikke like raskt som CS-nerdene?

 

Har lenge hatt interesse for foto og annen visuell kunst, men det tok ikke av før jeg for 2 år siden skaffet meg min første PC. Ganske snart ble jeg photoshop-frik, og begynte å redigere og leke.

Erfaringen med fotografering var heller laber, prøvde meg på noen smågreier med mammas gamle analoge kamera. Blant annet prøvde jeg å fake UFO-bilder, og lyktes til en viss grad. :!:

 

Først for en uke siden kjøpte jeg mitt første ordentlige kamera (350D), og har siden fotografert og dokumentert hele nabolaget, og mye mer. Moro når det er jeg som er begrensningen, ikke kamera.

Lenke til kommentar

Siden jeg er en av de nye brukerne, får jeg presentere meg.

 

43 år og startet med et kamera i 7-års alderen jeg fortsatt hadde kjent igjen hadde jeg sett det. En klaff til å åpne foran objektivet, med justering av blender på siden av objektivet. Manuell innstilling av alt, inkl avstand som ble ren gjetning. Separat lysmåler. Blitz med løse pærer som måtte byttes etter hvert bilde. :love:

 

Tyvlånte kameraet i flere år og ble nok ikke mye som var severdig. Faren min hadde drevet en del med barneportrett så interressen kom fort.

 

Kjøpte et Pentax SLR for konf. pengene......wow......innebygd lysmåler og mattskive for hjelp til fokus.....en ny verden med utskiftbar optikk og en blitz som bare trengte friske batterier. Kameraet ble borte og erstattet en gang av et nytt Pentax. Blitzen er forøvrig fortsatt i drift, nesten 30 år etter.

 

Et mørkerom ble innredet, og bildene var nesten utelukkende s/hv eller dias.

 

Når dykkelappen var på plass kom behovet for autofokus og motortrekk, og Pentaxen fikk hvile når et nytt Nikon F80 med UW-hus og to blitzer var i hus. Jobbet noen år som dykkerinstruktør på Gran Canaria og kjøpte der mitt første digitalkamera, også dette med UW-hus. Et Sony et-eller-annet som var mye lettere å ta med under vann. Solgte en del bilder tatt med dette kamera under vann.

 

Flyttet tilbake til Norge i 2005 og savner GC hvert minutt. Alt for kaldt her...... :no:

 

Så på sommeren kom det et D70 i hus, og nok en gang var det en ny verden. Har nok mye å lære i PS men hjelper på etterhvert.

 

Står i startgropa for utforskning av makro-verdenen, da det tidligere har vært for dyrt med all prøving og feiling. Les: pris på film.............venter i spenning på den bestilte reverseringsringen som skal brukes sammen med en 50/1,8 og en 28/2,8.

Lenke til kommentar

Ja, jeg får hilse pent jeg også da.

33 til sommeren ( gulp ) jobber med salg, har alt for mange hobbies, men har alltid likt å knipse litt bilder. Lånte kamera i mine unge dager av onkel ( Yashika speilrefleks, var ingen dritt det, midt på 80 tallet ) så ble det kompakt, frem til kjæresten min ( idag: kona ) kjøpte en pent brukt Pentax P30, omlag i 1995. Jeg ønsket med autofokus, så et år eller to seinere ble det en CANON EOS500N, det ble etterhvert utstyrt med batterigrep, og 100-300 linse.

Så ble vi innhentet av den digitale verden, og anskaffet oss en Powershot fra Canon for 2 år siden. Alt for pixelfattig, men OK ellers, men har siklet og siklet på speilrefleks siden. Tok mot til meg for 3 uker siden, bestillte meg en Nikon D50, som vi er i gang med å lære oss nå.

 

Har kjøpt en 50mm F1,8 i tillegg, samt det ligger an til en 80-200 F2,8.

 

Stativ og fjernkontroll skal kjøpes innen kort tid, da har jeg trolig det jeg trenger for mange år fremover.

 

Nicket mitt, er forøvrig navnet på seilbåten, der store deler av sommeren tilbringes.

 

Initium

Lenke til kommentar

Blir plutselig 25 år. Fotointeressen har nok vært der i mange år, men det har ikke

tilgjengelig utstyr vært. Men løp rundt med et sikkert stusselig kompaktkamera og

tok altfor mange bilder på klasseturer osv i tidlig tenårene. Deltok på noen fotokurs her

og der. Fikk meg et APS-kamera til en bursdag. Kanskje ikke så smart, for nå klarte

jeg å bytte film selv (prøvde aldri med gamle kamera), og fremkallingsutgiftene føyk i

været. Kvaliteten var det vel så som så med, hehe. Det hjalp vel kanskje ikke på mengden at en kar bak disken på Japan Photo gav meg gratis klippekort på fremkalling

siden jeg alltid kom med så mange filmruller samtidig.

Begynte å låne litt digitalkamera her og der inntil jeg fikk mitt eget (canon A75) til jul

for et par år sida. Litt skuffa, hadde jo ønska meg Powershot S60. Men fant fort ut at jeg

hadde mye av de samme mulighetene med manuelle innstillinger. Tok bare bilder på hel

manuell til slutt. Så kom det en gylden mulighet til å få seg ett 350D til en utrolig

latterlig pris. Så det er da det jeg drasser med meg overalt og skyter fortsatt altfor

mange bilder med. Runda 10.000 bilder før 5 mnd var gått. Kvaliteten har nok økt

kraftig, samt kunnskapsnivået :) Driver om dagen å lager fotokurs for ungdom som skal

gå over tre kvelder + en utflukt eller to. Og sitter nå å lurer på om jeg skal begynne på

fotofagskolen i Trondheim.

 

Edit: Jeg misliker blitz. Bruker nesten aldri blitz, utenom på solfylte dager. Lysstyrke lenge leve.

Endret av Sherekan
Lenke til kommentar

Er 17, snart 18, og begynte sent i 2003 med fotografering, da jeg gikk til anskaffelse av et Nikon Coolpix 4300. Herlig kamera som jeg bruker den dag i dag.

 

I tilleg benytter jeg mamma's Canon AE-1 SLR, med 50mm, 28mm og 70-150mm, en Vivitar blitz, samt en 2x teleconverter. Dette ustyret benyttes mest i forbindelse med valgfag i Foto, på formgivingsavdelingen til Romsdal Videregående, Molde.

 

Som en bonus har jeg også fått bestemor's Olympus Trip 35 og bestefar's Velbon stativ, som er et snertent og morsomt kamera.

 

Ønsker meg selvsagt et digitalt speilrefleks også, gjerne noe Nikon. Det er de jeg har mest tro på:)

Endret av OML
Lenke til kommentar
Første speilrefleks var en Komaflex 4x4 i 1963. 

Hvor mange vet hva det er?

4196293[/snapback]

Oi. Jeg har en Yashica 44. Superslides var en god idè, men det er vanskelig å få tak i film i dag. De selger det i Tyskland.

Er 40, og har hatt/har maaange aparater siden mitt første s/h Polaroid i 1977. Siden Kodak 110 i 1980, og første speilrefleks var en Nikkormat EL i 1982. Det gikk i arv til min bror, og i dag er det vandret heden. Mest brukt gjennom tiden er mitt Nikon FM med MD12, og i dag bruker jeg helst D20 og Rolleiflex. Har for tiden film i Rollei 35B også, og skal bytte batterier i Lomo'en snart. Kameraet i avataren min er mitt Zorky 4 målsøkerkamera. Det trenger smøring etterhvert. Hovedkamera pt er Canon Eos 20D. Høyest elsket (ved siden av FM'en) var et Vivitar 35ES målsøkerkamera.

Samlingen er skåret ned til 12 aparater i dag, men jeg ser ikke bort fra at den vokser etter besøk av loppemarked i Roma snart.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

For å gjøre det kort:

 

Jeg er 31, husker ikke når jeg kjøpte mitt første SLR, men hadde Ricoh XR-7 og Ricoh XR-S, før disse ble byttet ut i en Nikon FE2 med MD12 (i 1990 en gang). I 1992 ble dette byttet ut med en Nikon F90. I perioden 1990 til høsten 1998 jobbet jeg som pressefotograf, og fotoutstyret ble derfor primært brukt i den sammenheng. Når "kameraet ble lagt på hylla" var det vært sjelden at jeg brukte Nikon F90'n, og etterhvert ble det kjøpt ett Canon IXUS 300, som etter ett år ble erstattet av en Fujifilm Finepix S602 (nov 2002). Dette ble i nov 2005 erstattet av ett Nikon D70S. Som nevnt tidligere, jeg har lang erfaring med SLR, men dSLR er ganske nytt for meg.

Endret av kkristi
Lenke til kommentar

28 år og revisor student, med to hobbyer: Motorsport (2 og 4 hjul) og foto. Kjøpte meg mitt første kamera rundt 12 års alderen. Et Olympus kompakt kamera (uten zoom, 35 mm brennvidde). Synes dette var gøy og til konfirmasjonen ble det et Canon Eos1000 med kit linse. Brukte dette noe, men ble ikke utslitt akkrurat. Motorsport var mer gøy etter et par år.

 

Et stykke etter at digital verden gjorde sitt inntog og jeg hadde blitt student. Måtte jeg skille meg av med min kjære løpsbil. Som et substitutt ble det et Panasonic FZ-20. Nå klarer ikke det å gi meg et like godt kick, men alikevel jeg må ha en aktiv hobby.

 

Etter 3/4 kvart år med Panasonic, synes jeg dette ble litt tregt når det gjelder auto-fokus og utløserforsinkelse. Som tidliger nevnt, er jeg student og finansiering av et speilrefleks kamera så ut til å bli en tung en vei å gå.... Men ut av skapet ramlet det gammel kjærlighet i form av bilstereo. Ubrukt var det også! Rett ut til salg. FZ20'en ble solgt. Plutselig var de sårt trengte kronene inne og kun valget igjen... Etter litt diskusjon her på dette utmerkete formuet og noen timer med diskusjon med meg selv ble det et Nikon D50 kit. Litt jobbing i jula, og vipps sp ble det brukt Sigma 18-125, Nikon SB600, Tamron 70-300mm og Nikon 50mm F1.8.

 

Edit: glemte "kone kamera", Canon Ixus 40

 

Av fotograf, er jeg nok i den skalaen som ikke tar meg selv så høyt. Er vel en hverdags fotograf egentlig, som liker å dokumenter det vi opplever her hjemme. Ta bilder av familien, hunden og på skogstur. Kommer nok aldri til å bli den som har flest poster i bildekritikken her inne. Kort fortalt, jeg går ikke på tur for å få noen blinkskudd! Alikevel er jeg glad i utstyret og liker å bruke det.

Endret av Msport
Lenke til kommentar

Tja, få vel komme frem som en fersk fisk i forhold til de siste her....

 

Er strax 22år, å interessen for foto har blusset opp veldig...

Jeg gikk tidlig alene på tur i skogen med pappas SLR, ca10år... :) (DA var pappa nervøs da.. :p )

 

Kjøpte mitt første kamera da jeg var 17år, mens pappa fortsatt klamret seg til filmrullen... :p ( han avanserte til den digitale verden først i 2005... )

 

Jeg kan bare drømme om dSLR enda, å sitter her med mitt Canon S2 IS...

Men nekter å holde lav profil bare fordi utstyret ikke holder mål i forhold til resten av dere.... :p

 

Selv lært & pappa lært...

Har akkurat pløyet gjennom Michael Freeman`s "Complete Guide to Photography" ( på engelsk ) å ellers lest utrolig mye på nettet om foto...

 

Men er fortsatt bare en kylling, som forhåpentligvis viser forbedringer... :D

Lenke til kommentar

29 (fortsatt).

 

 

Begynte å ta bilder rundt 1995/1996, men pga dyr fremkalling ble det i rykk og napp (tok 6 filmer på en uke på Roskildefestivalen i 1997 eller 1998). Dårlig hukommelse når man nærmer seg 30....

 

Ble først oppriktig foto-interessert da jeg kjøpte digitalt kamera sommeren 2004, før første barnet kom :-) , et Canon Ixus 500.

 

Investerte i Nikon D70 neste sommer, og siden noen linser. Farlig moro.

 

Har tatt et par bilder, men er svært amatørmessig. Følger interessert med på Akam.no

Lenke til kommentar

Jeg er 31 og har i grunnen alltid vært intr. i foto men pga. av musikkinteresse og dyre musikkinstrumenter har jeg liksom aldri prioritert det før de siste tre årene. Alle penga gikk til gitarer og Digitalpiano. Det holdt liksom ikke med 12 gitarer nei, det kom jo hele tiden en ny som jeg ikke hadde fra før! (nå har jeg bare 7 gitarer og en banjo igjen ;P)

Men så en dag sa det stopp og jeg har den dag idag musikken i halsen og solgt unna alt sammen. Pengene har jeg brukt på data og foto og har ikke angret ett sekund! Først kjøpte jeg meg et Konica minolta Z3 og Sony videokameraet mitt men trangen var der til å ha mer.......(akkurat som med instrumentene.....) og jeg fikk mitt kjære 350D rundt den 20 desember 2005. Har tatt litt over 2000 bilder med det og gleder meg til hver dag jeg kan slå det på å knipse. Ulempen er jo at jeg har lyst på alt ekstrautstyr som kan skaffes, men det skal kjøpes i små porsjoner på ebay. (untatt objektiver da)

Lenke til kommentar

17 år og snart 18.

 

Jeg er en af danskerne på denne side, men jeg kan dog godt forstå alle jer nordmænd. Jeg startede med at fotografere med digitalkamera i 2002 eller 2003, men dette var altså med et beskedent HP Photosmart med 1,3 mp! Jeg har desværre ikke haft råd til et digitalt spejlrefleks endnu, men jeg køber måske et til sommer.

 

MVH Casper

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...