Gå til innhold

Laptop til jente


Gjest Slettet+4524

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+4524

Jeg har fått i oppdrag av ei venninne :love: å finne en laptop for henne.

Så for at aksjene mine skal stige der, må jeg henvende meg til proffene her. :yes:

Nå er ikke jenter generelt, like opptatt av poeng i 3dmark som gutter er. Så jeg leiter vel etter en "billig pc", -men med 60 Gb, 512 ram og cd brenner. kan vel ikke leve med mindre!? :p det skal nok ikke være noe stress tenkte jeg.. Men jeg blir aldri fornøyd med de jeg finner.. det må vel være noen der ute som er på tilbud eller koster under 7000,-?

fant denne suseren til 8000 da, Amilo A1640 men den blir kanskje litt dyrere enn planlagt.. kanskje jeg burde senke kravene litt? :hmm: neeei.

men det virker som bruktmarkedet må vurderes.. bug.

Hadde det kommet noen knallforslag hadde jeg vært een happy kar.

Moore :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne burde jo kanskje være helt okey da? (den har ikke wlan som standard, men det kan legges til mot et tillegg i pris selvsagt)

 

Det er en ting som er viktig å huske, og det er at man kan ikke forvente noe av en laptop til under 7 tusen. Jeg ville sterkt anbefalt å legge til 2-3 tusen og få en laptop av helt andre dimensjoner i forhold til prisklassen på rundt 7 tusen. :)

 

Men til å surfe/chatte/se film(til en viss grad) så fungerer det greit nok :)

Endret av Naits
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+4524

syns fortsatt den jeg fant er best. men batteritiden har jo litt og si da. og 80 gig er vel nesten overflødig for henne også. men hun ville ha en rask en. sikkert greit å investere litt når man først kjøper.

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for en av de billigste elitegroup maskinene og oppgradert minnet på den.

 

Amiliomaskinen som trådstarter refererer til veier 3kg! noe som plasserer den i slepbarklassen, dessuten kan jeg ikke gå god for støynivået på denne maskinen. (har ikke vært borti semperon notebooks)

 

En celeron-m maskin er midt i blinken for skolearbeid osv, generelt pleier støynivået på disse å være lavt, samt de finnes i notebooks som er litt lettere enn typiske skrivebordserstattere.

 

Ta jenta di med på elkjøp, kikk på noen maskiner, hør hva hun sier. (da får du jo en date også ;) ) Hør med henne om hun er villig til å ofre portabilitet for vekt og støy. Hør også med henne om hva hun liker av design på maskinene. Så kan du se på nettet om du finner lignende maskiner som hun ønsket billigere.

 

For den daglige bruker er det gjerne ikke innmaten som teller, det er hvordan maskinen er å løfte, høre på, ta på og ikke minst se på som teller mest.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg foreslår Hp DV 1045 fra www.siba.no til 7995,-

 

-Centrino 710 (1,4 GhZ)

-256 DDR Ram, 40 GB harddisk 4200 rpm

-CDbrenner og DVD-leser, 14,1" wide XGA skjerm-perfekt for film, 64 MB grafik, 10/100 LAN/WLan 54 Mbps(802.11G)

-56 K v92 Modem, fjernkontroll/6-in 1 minne kortleser, WIN XP Home/Worksuite.

 

-Hytteturen er reddet med denne laptop!

-Perfekt til arbeid på dagen og underholdning på kveld, helg og ferien.

-Speler DVD-film uten att datorn er på!

 

 

Dette er kanskje ikke noe spillmaskin, men fjernkontroll og det å spille DVD uten å skru på windows er sikkert noe jenter liker. Ser ganske bra ut også. Ikke så dumt å få med noen programmer også.

 

Ligg langt unna guttas typiske spillmaskiner med rått skjermkort og dårlig byggekvalitet (1557 etc)(med mindre hun synes det er skikkelig spennende med spill).

Lenke til kommentar

Hmmm.... Som alltid når noen spør etter PC til en jente sitter gutta og spekulerer i at ytelse ikke er viktig, men ender allikevel opp med å diskutere tekniske spesifikasjoner kontra pris... ;)

 

Kanskje det var lurere å starte i andre enden: Hva skal maskinen brukes til? Jobb, skolearbeid, spill, ...? Noen spesielle programmer hun er avhengig av å kjøre? Stor skjerm, liten skjerm, batteritid?

 

Om hun skal bruke den til surfing og epost går det neppe galt med en iBook. 8790 kroner splitter ny. Det går sikkert an å finne en brukt en rimelig.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

jenter er ofte opptatt av slike ting som støynivå og utseende mer en innhold.. jada vet at man ikke skal skjære alle under en kam, men det er nå engang slik at de fleste jenter tenker på denne måten. (da tenker jeg ikke på de jentene som er faste lesere her på forumet selvsagt..)

 

den moore satte opp har jo klart best specs, men jeg frykter at den bråker litt, samt at batterikapasiteten var jo elendig.

 

siba selger en ganske lekker hp sak til 8000,- nå til dags.. liten maskin med 14" widescreen, nice finish, fjernkontroll og litt slik luksus. men den har ikke de råeste specs'a da.. bare 1,4 pentium-m, 256ddr og 40gb hdd.. så blir jo en 250,- ekstra for 512 minne da..

Lenke til kommentar

Damer må ha noe som funker. Noe de slipper å knote med. For mye knoting så legger de det fra seg og gidder ikke mer. For dem er pc et verktøy. Dersom verktøyet er vanskelig å bruke lar de være.

 

Jeg anbefaler rett og slett en IBM Thinkpad R50e til 8700,-. Den bare funker.

 

IBM ThinkPad R50e 1834

Celeron M 330 1.4 GHz

RAM 256 MB (her kan man evt oppgradere til 512 eller 768 etter en stund)

HD 40 GB

CD-RW- / DVD-ROM-kombinasjon

Mdm - LAN EN, Fast EN, 802.11b, 802.11g

Win XP Pro

15" TFT XGA (1024 x 768)

[uR0BZNO]

 

Her har du en sak som tåler en trøkk. Det er ikke den peneste laptopen, og den gir ikke nødvendigvis mest hardwareytelse for pengene, men det er etter min mening slik en "bærbar datamaskin" skal bygges. Bærbare datamaskiner skal ikke være smykker. De skal kunne være med overalt. Dersom man skal ha en som har begge deler, altså høy ytelse, tåle en trøkk og samtidig se bra ut, så blir det vanligvis alt for dyrt for menigmann. Kompromisset etter min mening er IBM.

 

Celeron M utvikler minimalt med varme, slik at det skal være fult mulig å ta med seg denne på skolen, i forelesninger eller på lesesalen. Det er mulig det finnes laptoper med enda mindre tastaturlyd, dette er jeg litt usikker på hvordan den vil hevde seg i.

 

 

DrE

Lenke til kommentar
maskin til jenter:

1) design

2) funksjonalitet

3) vekt

4) pris

Jenter er riktignok forskjellige, men jeg har en litt annen erfaring med jenters PC-ønsker:

1) Design

2) Design

3) Design

4) Pris

5) vekt

6) funksjonalitet

 

Men kjøp gjerne DVD-brenner og kutt heller ned på CPU og harddsik. (Det merker de ikke uansett) Om du vil gjøre et godt kjøp til rundt 7000kr så vil jeg anbefale ukens tilbud på MPX: http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=45031 Kjøp evt en rambrikke på 256 eller 512MB i tillegg.

Lenke til kommentar

Og batteritid, batteritid, batteritid.

Jeg kjenner mange jenter som driter i om det er 40 eller 60 GB disk, så lenge den funker og den ikke blir full. De driter i om det er 256MB eller 1GB minne, så lenge det funker.

Men dersom batteriet f.eks ikke holder igjennom tre forelesninger, eller de jevnlig reiser en gitt strekning med tog og batteriet ikke holder hele veien, eller det ikke er bra nok batteri til å se film eller høre musikk så lenge som de ønsker, da spiller det ikke noen rolle om det er en centrino eller ikke..

Lenke til kommentar
maskin til jenter:

1) design

2) funksjonalitet

3) vekt

4) pris

Jenter er riktignok forskjellige, men jeg har en litt annen erfaring med jenters PC-ønsker:

1) Design

2) Design

3) Design

4) Pris

5) vekt

6) funksjonalitet

 

Men kjøp gjerne DVD-brenner og kutt heller ned på CPU og harddsik. (Det merker de ikke uansett) Om du vil gjøre et godt kjøp til rundt 7000kr så vil jeg anbefale ukens tilbud på MPX: http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=45031 Kjøp evt en rambrikke på 256 eller 512MB i tillegg.

 

1) Design

2) Design

3) Design

4) Funksjonalitet

5) Støynivå

6) Støynivå

7) Støynivå

8) Størrelse

9) Størrelse

10) Størrelse

11) Vekt

12) Vekt

13) Pris

:tease:

Lenke til kommentar

Jøss, så utrolig mange jenteeksperter det var her.

 

Siden jeg er jente selv, tillater jeg meg å komme med et innspill.

 

1) funksjonalitet

2) vekt

3) støy

3) design

5) pris

 

Selv er jeg strålende fornøyd med min Dell Inspiron 4150 (2,5 år gammel).

Jeg ville nok gått for en centrinoprosessor. CD-brenner (dvd-brenner er bare tøys), passe stor HD (40-60gb), helst ikke delt minne på skjermkortet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...