Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

EDGE istedet for bredbånd?


Anbefalte innlegg

Siden det fortsatt i norge som ikke har tilgang til bredbånd pga manglende utbygning er det vel naturlig å se etter andre løsninger..

 

Såvidt jeg kan se er det vel ingen forbehold at man ikke kan bruke det nye EDGE nettet for dette. Ifølge netcom sider så koster et datakort ca 2000 kroner og regningen vil aldri overstige 500 kr pr måned uannsett hvor mye du laster ned. Vel hva med hastigheten? Maks er vel 200 kbps, ikke noe å skryte av, men alt er bedre enn ISDN. Dette er ihvertfall mitt i blinken for laptop brukere, siden man da alltid er påkoblet, helt uavhengig av at man har kontakt med nærmeste WLAN.

 

Hva mener dere? Er dette en løsning man burde vurdere?

 

Link til Netcom's EDGE side

Endret av aurstad
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
tvilar på at UMTS blir bygd ut der det kun er ISDN med det første....

Beklager, gikk vel litt surr i betegnelsene. Det var EDGE jeg mente, ikke UMTS. EDGE er ganske bra utbygd, jeg kan se de har god dekning der jeg kommer ifra, dvs en grisgrendt lita bygd utenfor Steinkjer i Nord-Trønderlag. Sjekk dekningskartet så skjønner du hva jeg mener.

 

EDIT:

 

Ser at selv enda mer "fjerne" bygder i nord-norge er utbygd, selv Garnisorn Sør Varanger har dekning! Virker som om at de fleste større veier er utbygd!

Endret av aurstad
Lenke til kommentar

UMTS har ifølge dekningskartet til NetCom full dekning i Steinkjer.. Dekningskart Og jeg ser ikke vitsen i å velge EDGE når begge alternativene koster like mye. Om jeg skulle valgt en av pakkene til netcom, så ville jeg valgt Connect fri bruk. 20 MB er jo ikke mye, og 5kr pr MB er urimelig dyrt.

 

Edit: så ikke posten din før nå, så da er det vel best å velge EDGE

Endret av kjaks
Lenke til kommentar

Jeg har et Sony Ericsson GC85 EDGE-kort som jeg bruker på en IBM T30. Jeg bor i Steinkjer, og har enda tilgode å oppnå Edge-hastighet på kortet. Jeg får ikke særlig mer enn ca. 40kbps, hverken på Sørsileiret hvor jeg jobber, eller på Guldbergaunet der jeg bor. I følge vår IT-avdeling er ikke EDGE prioritert i nettet (Telenor), selv om det begynner å bli rimelig bra utbygd. Jeg kommer kun til å bruke kortet på reise, på steder hvor jeg ikke har tilgang til Ethernet eller WLan. Ut i fra mine erfaringer vil jeg ikke anbefale noen å basere seg på kun EDGE-oppkobling i dette området, da 40kbps er fryktelig tregt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har brukt denne løsningen på jobb , og er ikke så imponert over hastigheten ennå. Enste fordelen er at man har en fastpris.

 

Sliter litt med ustabilitet, at kortet kobler seg ned fra netcom og prøver å koble seg opp mot telenor istedet.

Må da restarte laptopen for å klare å få kontakte med Netcom igjen.

 

Er det noen som vet om det går ann å bruke en ekstern antenne til SONY ERICSSON GC85 kortet ??

 

Tenker hvis jeg setter utvendig antenne vil muligens oppkobligen bli mer stabil.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Heisann..

 

Hjemme kjører jeg ett SEGC85 kort med edge fra netcom (netcom har best dekning på edge i norge). Kortet står i ett såkalt PCI2PCMCIA i en stasjonær pc. Har koblet til en hjemmelaget ekstern antenne da pcn står i kjelleren.

Dette fungerer utmerket.. Er jo litt ustabilt avogtil, men det anbefales LAAAAANGT forran isdn linje pga kostnadene.

 

Du som vil ha en ekstern antenne, snakk med en eller annen antenne sjappe, så kan de helt sikkert hjelpe deg. PS ta kortet med så de ser hvilken plugg de må ha på kabeln ;)

 

Jeg har også kjøpt ett SE GC89 kort som jeg har i en laptop, og her har jeg edge fra Telenor.. Dette fungerer også bra, men på grunn av utbygging og dekningsområde, ville jeg ha sett på netcom sitt først..

 

Til slutt vil jeg bare si, om du skal ha edge og bruke det som meg (stasjonært hjemme), så få deg ett netcom mobil abb med data tjenesten, og få butikken til å lage ett tvilling kort som du kan bruke til datadelen hjemme.. Sånn har jeg det, og det funker bra.. ;) Ett abb. Penger spart er penger tjent... hehe...

Lenke til kommentar

Hvis du tenker på en slik løsning, foreslår jeg at du venter til i høst. Da kommer

Sony Ericsson GC95 - med både EDGE, UMTS og WLAN i ett og samme kort.

 

http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=no&...pp5_1&pid=10237

 

Så har du dekning uansett hva du får inn.

 

Ekstern antenne vil bedre hastigheten/stabiliteten. Her finns det et vell av varianter.

For min egen del har jeg snakket litt med et firma som heter Carant. De forhandler bl.a..

UMTS-antenner fra Smarteq ((AGY12) som yter opp til 12dbi... Nå er jeg ikke noen ekspert, men det er vel som WLAN....jo lenger unna og dårligere signal - desto lavere hastighet/ustabilitet.

 

http://www.carant.no/

Lenke til kommentar
Ser ut for meg som at det koster 499 om du går for fri bruk... det er jo billig i forhold til dialup... :) eneste er at pingen muligens er høy om du spiller, men det vet jeg ikke noe om! Ser suverent ut om du har en laptop f.eks...og ikke har ADSL/WLAN

Er helt håpløst å spille over da pingen ligger utrolig høyt, men surfing er i allefall utrolig mye bedre enn GPRS. Bruker selv EDGE på pc`en via en Palm Treo 650 og får gjenomsnittlig rundt 100 kbit, med en del høyere en gang i blandt. EDGE kan etter min mening ikke erstatte bredbånd. Det kan heller ikke UMTS.

Endret av TheBoz
Lenke til kommentar

Nei, det er helt riktig. Det er ikke noe erstatning for bredbånd i forstand ADSL etc.

Men det er/kan være en erstatning for internett aksess via ISDN eller ennå værre analogt modem,

spesielt når du kan være "online 24-7" for 499,- (netcom). Prøv det med dialup...

 

:thumbdown:

Endret av steveak
Lenke til kommentar
Poenget vel at for 1000 kr måneden får man tilsvarende 4 ISDN linjer konstant pålogget.. Dette må da være interessangt for flere enn meg??

 

Ingen som har testet dette og kan bekrefte at det fungerer bra i praksis?

www.dinside.no testet trådløst fra Netcom. Husker ikke om det var EDGE eller UMTS, men uansett fikk de heller varierende dekning. Tror de tok toget eller noe. Søk på www.dinside.no/data for

detaljer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...