Gå til innhold

Hva er viktig med tanke på HW for videoredigering?


Anbefalte innlegg

Tilbød meg å hjelpe med å sette sammen en PC for en venn. Videoredigering er noe jeg aldri har vert borti, og vedkommende vet ikke forskjell på RAM og CPU.

 

PC'en skal kun bygges med videoredigering/photoshop i tankene, og vi har et "studentbudsjett", så billige løsninger er å foretrekke, uten at det går alt for mye utover ytelse.

 

Søkte og fannt flere tråder om emnet, men da stort sett kun folk som hadde satt sammen system (langt over studentbudsjett) og spurte om det ser bra ut. Det jeg lurer på er hva jeg bør prioritere pengene til. Det eneste jeg er sikker på er at jeg trenger en stor HD. Men om noen kan tipse meg om jeg f.eks bør satse på 1,5GB RAM isteden for en raskere CPU? Vil f.eks et Radeon 9600 duge? Noe som utmerker seg hva hovedkortsokkler, intel/AMD, 64bit anngår?

 

Så i hovedsak tips om hvor pengene bør prioriteres, men gi gjerne konkrete forslag.

 

-tusen takk for hjelpen

Endret av squabbish
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det viktigste er HD (hastighet/størrelse) og RAM.

 

her er et forslag fra komplett:

 

 

 

2x Western Digital Raptor 74GB S-ATA 8MB cache 10000RPM

 

Corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM 1024MB Kit w/two matched CMX512-3200C2

 

PowerColor Radeon 9600PRO 256MB DDR AGP, ATI 9600PRO, DVI-I, TV-Out, Retail

 

Asus K8N Hovedkort for Socket 754 nForce3 250,SATA,LAN,ATX,Raid,Lyd

 

AMD Athlon 64 2800+ 1.8 GHz Socket 754, 512 KB cache, BOXED m/vifte

 

Arctic Cooling Silentium T2 Miditower Kabinett Sølv/Sort m/350W Stømforsyning

 

totalt 8154 ,- (uten frakt og skjerm)

 

to raptorer pga RAID. kan evt. nøyes med en (evt 2) 200 GB disker... (blir ca 500 kr billigere med 2X200GB... en avveining å ta i forhold til ytelse og kapasitet)

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemelding.

 

Har HD hastighet så mye å si at vi bør vurdere Raptor disk? Anngående det 9600 kortet du nevnte, tok du det som eksempel siden jeg nevnte 9600 innledningsvis? Bør jeg ha såpass bra skjermkort, eller kan et Radeon 7000 gjøre jobben? http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=11&PNO=120142

 

Edit: Eller integrert grafikk for den del. Vil redigeringsprogram bruke skjermkortet i det hele tatt?

Endret av squabbish
Lenke til kommentar

Anngående raptor....

 

skulle dette settes i raid?

 

har sett utallige tester at forskjellen mellom 2x raptor i raid og en raptor som "stand alone" ikke har noen forskjell i ytelse....

 

Men hvis du bruker begge raptorene som "stand alone" (slave og master)

så vil jo det være det beste ...ettersom du for 74Gb mer. totalt ca 150Gb.

 

Men mulig du kunne kjøre selve videoredigeringsprogrammet kun på raptoren.

 

Feks. at du har 1xraptor og en maxtor daimond 10(best i test pc-world).

https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=19549

 

Den er på 250Gb s-ata.

 

Så kan enn bare overføre det ferdige resultatet(video etc. ) over fra raptoren til maxtoren.

Lenke til kommentar

Ett par ting til ovenstående...

S-ATA disker har ikke slave og master, de har en kanal hver.

Dersom det settes opp en raidløsning som er rask, behøver ikke dette å gå ut over lagringskapasiteten, (RAID 0)

Noe som derimot Er viktig nå du skal sette opp et slikt RAID, er at det velges en buffersize som stemmer overens med hva RAID'et skal brukes til.

 

Sjekk linken ... http://www.acnc.com/raid.html

 

mvh Nifty :roll:

Lenke til kommentar

harddiskhastighet har endel å si. er vel mer kostnadsøkonomisk (og plassvennlig) med 1x raptor og 1x 200-250GB

 

9600 var med fordi det var det du foreslo i starten ja. til videoredigereing/photoshop er kansje et matrox parhelia å foretrekke. Visstnok suveren 2D-ytelse.. men da er de IKKE særlig aktuelt å spille på PCn, siden 3D-ytelsen ikke er helt på topp.

 

Draugen (AKA sLiVeRr... har ikke giddi å lage ny konto her :))

Lenke til kommentar

Sliver, det er unødvendig å ha to Raptorer i RAID når du "bare" har satt opp en Athlon 64 2800+ på Socket 754 til en videoredigeringsmaskin. Det er da uansett viden kjent at Intel yter bedre i videoredigeringsapplikasjoner enn AMD.

 

 

Fra Komplett

 

Abit AG8-3rd Eye Hovedkort for S775 I915P,SATA,ATX,GbLAN,Dual-DDR,PCI-Ex16

1075,-

 

Corsair Value S PC3200 DDR-DIMM 512MB Unbuffered, Non-parity, 64Megx64, CL2.5

TO Stykk = 1180,-

 

Western Digital Raptor 74GB S-ATA 8MB cache 10000RPM

1490,-

 

Sapphire Radeon X600PRO 256MB DDR PCI Express, VIVO/DVI-I, Lite-Retail

979,-

 

Intel Pentium 4 530J 3.0 GHz Socket LGA775, 1MB cache, BOXED

1550,-

 

Western Digital Caviar 200GB S-ATA 8MB cache 7200RPM

895,-

 

NEC DVD recorder ND-3520A IDE Black Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)

549,-

 

Fortron Strømforsyning ATX 400W 120mm, 20Pin & 24Pin SATA Special Edition

695,-

 

Beantech Igloo 4 Miditower, Sort Aluminium (Uten Strømforsyning)

695,-

 

Totalt: 9108,-

 

En mye bedre videoredigeringsmaskin i mine øyne. En rask OS-harddisk (Raptor) hvor du kjører Windows og alle redigeringsprogrammer. Det ferdigbehandlede materialet legges over på 200GB-disken. Pentium4 på 3GHz, bedre enn AMD i samme klasse når det gjelder videoredigering. 1GB Value-RAM, rett og slett fordi det ikke kan forsvares å bruke 5-700,- mer på RAM som er 2% raskere.

Skjermkort med VIVO (Video-in, Video-out) som kan være ganske kjekt i en videoPC. Og selvfølgelig DVD-brenner for ferdige filmer og backup.

 

Er det fortsatt for dyrt, kan man kutte ut Raptoren, og heller gå for en 300GB-disk. Evt. velge det billigste skjermkortet hvis real-time-redigering og tilkoblingsmuligheter ikke er viktig. CPU og RAM ville jeg ikke kuttet ned på.

Lenke til kommentar

Til dere som absolutt må ha med den raptoren deres alle steder: Det er bare tull! Den var uslåelig før, men nå begynner det å komme konkurenter. Maxtor DiamondMAX 10 er ikke fult så rask som Raptor, men den ligger rett bak og kan kompansere med mye hyggligere pris per GB, mye større som er fint for videoredigering og det er også mulig at støy/varme er en del mindre på denne!

Lenke til kommentar

Uten at jeg personlig skal påstå at jeg er noen ekspert på videoredigering vil jeg si at når du har et stramt budsjett å forholde deg til er det en del ting du må tenke på. Punkt en hvilken kvalitet på videosignalet snakker vi om, i praksis regn deg fram til hvor mange GB med lagring du trenger til ukomprimert video og bruk det til å finne ut hvor mye plass du trenger til å jobbe med data. Ha da også i bakhodet at jobbing ofte ikke betyr at man gjør seg helt ferdig med et prosjekt før man starter på et nytt...

Videre når man skal jobbe med video vil jeg si at 2 skjermer er minimum...du trenger en skjerm til ditt videoredigeringsprogram og et til output....redigere bildet og se resultatet... Derfor finn et skjermkort som støtter på en kompetent måte 2 skjermer evt 3 stk. Samtidig vurderer om dette kan håndteres med et ekstra stand-alone redigeringskort. Jeg personlig liker tankegangen i de billigere Matrox redigeringskortene.

Etter at du har tenkt på det se hvor mye som er igjen til mye ram og rask CPU :)

 

Cobos

 

Mine 2 øre ihvertfall

Lenke til kommentar
P-in-P, har du glemt aksesstid?

Mindre viktig i videoredigering. Da teller sekvensiell lese/skriveytelse mye mer.

 

EDIT: Vil anbefale å kjøpe f.eks. 2 x 200GB disker, slik at man kan legge råfilm på egen disk. Standard ide/sata-disker gir god uttelling både prismessig og ytelsesmessig for videoredigering. Det vil også gi god ytelsesgevinst i Photoshop om man bruker en disk til OS og den andre til scratch. Raptor vil kun tilføre maskinen høyere pris, noe mer lyd og knappest bedre ytelse når vi ser på videoredigering isolert. Faktisk kan det være en fordel å velge 3x200GB disker framfor 1 Raptor og 1 stor standarddisk, f.eks. om man har os på en, råfiler på neste og rendrer til den siste.

 

I og med at videoredigering overhodet ikke bruker 3d-grafikk, kun 2d er det ett fett hvilket skjermkort man velger så lenge den visuelle kvaliteten er god nok. De fleste skjermkort på markedet i dag vil duge. Unntaket vil være om man bruker videoredigeringsprogramvare som utnytter gpu til å rendre diverse ting med. Sjekk ut hvilken programvare som skal brukes, og velg skjermkort deretter.

 

Når det gjelder det evinnelige AMD vs Intel-spørsmålet...så er det lett å starte en liten krig her. I dag er vel alle moderne prosessorer gode nok til videoredigering, men mitt valg til Photoshop og videoredigering (forutsatt program med smp-støtte) vil nok fremdeles være en P4. HT gjør at maskina fremdeles føles ganske responsiv selv om man har en rendring/encoding-jobb gående i bakgrunnen. Noen få tråder som omhandlet bytte tilbake fra splitter nytt A64-system til P4 forekom i fjor etter at eierne ikke var fornøyd med egenskapene ved redigering. Men siden da er det kommet nye hovedkort, brikkesett og ikke minst nye CPU`er fra AMD, så jeg regner egentlig med at du blir fornøyd enten du velger det ene eller det andre pr. i dag.

Endret av Muffinman
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...