Gå til innhold

Dell UltraSharp 2001FP (erfaringer!)


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Her vil jeg at alle erfaringer fra denne skjermen samles, det har allerede kommet masse, og det kan bli en god ressurs for de som lurer på om denne skjermen er lur å kjøpe.

 

Linker du burde sjekke ut:

 

 

Hw.no's test av skjermen

 

Bruker test fra vårt forum

 

Håper dette vil være hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen

Steffen

Endret av lancaster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte denne skjemen 2001FP når den var på salg. Den første utgaven jeg fikk (produsert Des 04, Rev00) led av mye lysgjennomskinn/backlight problemer med hadde ingen døde pixler, jeg ringte dell og det ble bestilt en _ny_ skjerm til meg, den fikk jeg i går(produsert Jan 05, Rev00), og den er bare überbra, jevnt fint panel, ingen gjennomlysning, ingen døde pixler og minimalt med etterslep. Dette skal jo være en 16ms panel, og jeg synes ikke den skuffer. :) Så jeg anbefaler denne. Det eneste jeg har å utsettet på Dell er at de brukte 3,5 uke på å skaffe meg en replacement skjerm, siden jeg ikke ønsket in inbytteskjerm som noen tidligere har returnert. Men alt i alt er jeg fornøyd nå :)

Lenke til kommentar

Okei, det høres jo lovende ut. den phillips skjermen ble jo rakka ned på av HW folka på testen så jeg tørr ikke teste ut den, hmm, hvilken farge tok du? sølv eller sort? lurer på hvordan sølv fargen ser ut, sånn hvor mye det ser ut som plastikk liksom.

Lenke til kommentar
Okei, det høres jo lovende ut. den phillips skjermen ble jo rakka ned på av HW folka på testen så jeg tørr ikke teste ut den, hmm, hvilken farge tok du? sølv eller sort? lurer på hvordan sølv fargen ser ut,  sånn hvor mye det ser ut som plastikk liksom.

 

Jeg gikk for den sorte modellen, vi har noen andre dell skjermer i sølv der jeg jobber og jeg personlig synes ikke noe om den fargen.

Lenke til kommentar

Tja, det er pris uten moms....koster 7 lapper...Men har ikke funnet noen andre til 7 lapper....fant en lg som kostet 7900, men jeg er litt skeptisk til skjermer jeg ikke finner mange tester på...

 

Men nå har jeg lest igjennom testen på hw.no 5-6 ganger, og LCD guiden, og kanskje 5 andre tester av den skjermen, og jeg er, (litt synd å si det) men en helt vanlig hjemme bruker... For jeg spiller nesten ikke kjappe FPS spill....HL2 og doom3 regnes ikke som kjappe FPS spill....der går man liksom litt rundt å later seg.... spiller for det meste strategi spill uansett, så jeg føler at denne skjermen må være perfekt for meg. Dessuten passer det bra med så mange innganger, bor på trang hybel, og det kunne faktisk vært fint å bytte ut tv'en og få litt mer plass.

 

Takk til dere som har svart :)

 

Hilsen

Steffen

Lenke til kommentar

Synd du ikke bestilte 1 uke før, ut februar var prisen 5500 for 2001fp skjermen :)

Og etter _MYE_ fram og tilbake mellom 2001 of 2005 gikk jeg for 2001 utgaven, fordi jeg er mest i desktop-verdenen og vil ha 1600x1200, trenger ikke "2 dokumenter ved siden av hverandre". Ikke fått den enda dog. Litt spent! :)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Andre, sant som det er, så har det faktisk noe å si på f.eks. vsync og slikt...de fleste skjermer pleier vil å ligge på 60 hz... denne skjermen like dan.

 

På en CRT skjerm tegnes alt på nytt f.eks. 60 ganger i sekundet (60 hz), mens på en lcd skjerm , er det ingen endring, blir det ingen oppdatering, derfor det blir flimmerfritt...

 

mbarone - beklager misforståelsen

Lenke til kommentar
På en CRT skjerm tegnes alt på nytt f.eks. 60 ganger i sekundet (60 hz), mens på en lcd skjerm , er det ingen endring, blir det ingen oppdatering, derfor det blir flimmerfritt...

 

Jeg har sett at mange kunnskapsrike folk skriver dette.

 

Hvordan dette henger sammen med "dithering" teknikken som brukes på de fleste(?) LCD skjermer?

En TN basert skjerm benytter "dithering" for å vise flere farger enn de 262 144 fargene den i utgangspunktet har. Dette medfører jo at fargene hele tiden skifter (med unntak av de 262 144 native fargene). Hvilken frekvens skjer dette med - har den noe med "oppdateringsfrekvensen" å gjøre ? Denne frekvensen bør jo være raskere enn 60 Hz.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...