Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du ikke har spesielle preferanser på instrument sånn sett, kan det være en idé å se på tilgjengelighet også når du velger. Da mtp. om du kan gå til timer med instruktør, om du kan få låne ditt instrument noe sted eller om du må kjøpe, og da eventuelt prisklasse på instrumentet du velger, hvor det er behov for ditt instrument osv. Har du som mål å være med i et av storbanda til Samfundet velger du instrument accordingly, samme om du vil samle gutta til et band, om du vil spille alene eller være med i et ungdomskorps (Trondheim har mange gode ungdomskorps, btw) Om du bare vil holde på alene er jo gitar/bass gode valg, for de kan du spille på hjemme uten å forstyrre naboene for mye og du kan få tak i instrumenter som ikke koster allverdens.

 

Kjapt søk gav disse skolene for nybegynnere, om du vil ha undervisning:

 

trondheimmusikkskole.no

 

www.trondheimmusikkpark.no

 

http://www.kursagent...2.aspx?kat3=534 (Litt usikker på om du kan spille her, siden det er gjennom kulturskolen?)

 

Når du har kommet forbi nybegynnerstadiet og blitt ok flink er det flere muligheter om du vil spille med andre, bl.a:

Samfundet - ganske høyt nivå for å få spille med storbanda, og de søker etter nykommere etterhvert som de trenger et spesielt instrument for å få god besetning. Må kunne noter.

Samfundet - strindens. Mer løst og ledig, og de er ikke så nøye på ferdigheter innen notelesning etc. Her går det på gefühlen og rytmisk sans. Veldig flinke og veldig artig!

Bispehaugen Ungdomskorps - Må kunne noter. Tar inn alle instrumenter til vår- og høstsemesteret, ikke opptakskrav annet enn at du må kunne instrumentet ditt. (Finnes flere andre ungdomskorps i Trondheim også, blandt annet Nidarvoll, men Bispehaugen jeg personlig kan anbefale videre.)

Endret av Sapientia
Lenke til kommentar

Takk for fint svar=)

Jeg spiller allerede gitar. Dessverre så tilbyr ikke noen av de musikkskolene undervisning i det jeg vil holde på med. Det var jo stort sett bare gitar, bass, trommer, piano og sang der. Er for gammel til kulturskole. Vil egentlig først og fremst spille alene, og muligens melde meg inn i storband eller korps senere, hvis jeg føler jeg er flink nok. Tenker å kjøpe eget instrument.

 

Jeg kan litt noter. Går greit på sanger jeg allerede kan, for da vet jeg hvordan det skal låte og hvor fort jeg skal spille. Klarer ikke se utfra notene hvor fort jeg skal spille. Så det må jeg jo også lære meg.

 

Men det er vel kanskje noen musikkstudenter på NTNU som tilbyr undervisning, for å tjene litt ekstra penger? Problemet er bare at når jeg selv blir student, så kommer jeg jo ikke til å ha råd til å gå i undervisning. Koster jo gjerne 2-300 kroner timen. I hvert fall på private musikkskoler.

 

Derfor lurer jeg egentlig mest på hvor man kan øve alene? Hvordan løser dere som driver med musikk dette her?

 

Kan ikke tenke med at studenter tar så mye i timen. Er i hvert fall verdt å sende mail til instituttet slik at de kan etterlyse villige studenter for deg, så får du sjekke hvor mye de eventuelt vil ta per time om noen er interessert.

 

Jeg øver forøvrig på øvingene jeg er på og de rommene som er tilgjengelige der. Skal jeg øve alene øver jeg i leiligheten på dagen, for da er de fleste naboer på jobb og jeg øver i de tidsrom på dagen hvor litt lyd er lov. Prøver å spille så lavt jeg kan, noe som gjør det litt upraktisk, men sånn er det.

Lenke til kommentar

Hvorfor vil du ha svar fra oss? Her vanker det primært folk som går ved NTNU Gløshaugen, og de fleste ender opp som konsulenter der det er vel så viktig med sosiale antenner som faglig dyktighet. Prosjektarbeid er mye brukt her på haugen, og er det man lærer mest av.

Vil vel tippe at Gløs har høyest konsentrasjon av introverte studenter i hele Norge, så synes ikke akkurat at den forespørselen var så merkelig.

 

Ellers er det noen år mellom nytudannet konsulent og partner, og for førstnevnte er definitivt faglig dyktighet langt viktigere enn sosiale ferdigheter.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vil vel tippe at Gløs har høyest konsentrasjon av introverte studenter i hele Norge, så synes ikke akkurat at den forespørselen var så merkelig.

 

Ellers er det noen år mellom nytudannet konsulent og partner, og for førstnevnte er definitivt faglig dyktighet langt viktigere enn sosiale ferdigheter.

 

Unnskyld meg men har du faen meg vært på gløs? Introverte studenter?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...