Gå til innhold

NorthQ 4001 PSU, sikring går i sikringskap!


div_

Anbefalte innlegg

Av og til når jeg skruer på min Norrthq 4001a PSU på selve psu, så går sikringen i sikrings skapet, hvorfor?

Det er ikke feilkoblinger, og etter sikring er reaktivert, så kan jeg skru på strømforsyning og alt virker, maskien står ofte på i flere dager uten problem

Den er 400watt

 

Hva kan være problemet, har ikke mer i nå enn da jeg kjørte alt på 300watt, uten noe sikringsbrudd (skifta til Stacker kabinett, så det er 2 store vifter extra, og

3 standard vifter som er fjerna, så det utgjevner seg

Vil ikke prøve å fjerne npen av disse viftene, for det er jo utsugingsvifta i bak kant av kabinett, en vifte alle kabinett har

 

Dette skjer jo KUN ved påskruing av strømforsyning, ikke under drift, og ikke hver gang, men kansje 3 ganger i mnd

 

Er det fare for brann eller noe kanskje?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel trafoen i forsyninga som trekker litt ekstra i oppstarten - ikke maskina. Er ute for noe lignende med et 160A MIG sveiseapparat - står på 16A kurs med "treg automatsikring", men det hender endel ganger når eg slår på apparatet at sikringen kobler ut. Etter at aparatet er påslått uten svidd sikring kan det brukes det en makter - er vel normalt stilt under 100A for tynnplate sveis (bil..) - "oppstarten" bryr seg visst ikke om det.

 

Eg er ingen elektriker, kanskje kunne en av de gitt noen mer "gyldige" grunner til at PSU "svir" sikringen når den blir slått på.

Lenke til kommentar

Størrelsen på Sikringa..hmm skal se: 10a eller 16a

Husker dessverre ikke hvilken det var:-(

 

Skal det summe fra sikringskapet?

 

tror det sto 380w på sikringene, den liket jeg ikke helt

(forklarer vel hvorfor 300w aldri har vært slem)

Endret av div_
Lenke til kommentar

Skal jo helst ikke skade harddiskene om strømmen går, men skjer det veldig ofte så er det nok ille.

 

Du kan jo gjøre et lite eksperiment for å teste om det er problemer med sikringsboksen eller ikke :

 

Ta 5X100W pærer og seriekoble de på et vis (så alle står på on) gjennom en forlenger som du kan slå av / på strømtilførelsen på. Når du er klar så plugger du inn forlengeren i kontakten hvor du bruker pcen og slår på.

 

Ryker sikringa så vet du at det er for lav ampere inn til rommet ditt (eller at det går til flere rom), gjør den ikke det så er det nok noe problemer enten med PSU'en eller noen kabler som ligger og slenger inne i pcen.

Lenke til kommentar

Kabler som slenger? Hmmm de strømledningene som ikke brukes ligger fint langs

Psu'en sitt område, men det er slik alle legger overskudds kablene..

 

Redd det kan være den 10A sikring som går til gjeldene rom. Alle står det 380w når jeg ser i sikringsskapet. (litt redd den lyspære testen men den er notert)

Endret av div_
Lenke til kommentar

Hehe.. mye halvtvilsom info her :D

 

Here goes:

 

En 10A kurs gir P = UI = 230V*10A = 2300W

 

Det betyr at du kan belaste en 10A kurs med MAKS 2300W over tid. Det som skjer når du skrur på PSU'en er at spolen i trafoen generer en reaktans-puls for å motvirke spenningsforskjellene (sånn kort forklart). Dette blir en slags spenningstopp som kan flippe over en allerede høyt belastet kurs og sikringen ryker. En annen ting er at likestrømmotstanden i primærspolen i en PSU er så liten at den vil trekke veldig mye strøm i et veldig kort tidsintervall i starten...

Lenke til kommentar

Viss folk er plaga med at sikringane ryk når ein slår på duppeditter; f.eks. ein pc, men den heldt når ting er slått på så kan det hjelpe å byte til sikringar med ein ein treigare karakteristikk; f.eks. D-kar. Det pleier hjelpe på sånne problem.. .. men få ein elektrikar til å byte..

Lenke til kommentar
  Hehe.. mye halvtvilsom info her

 

hmmm.

 

En switchet PSU (som alle PC'er har) har ikke noen trafo direkte koblet til nettet.

 

Det som skjer i en PC PSU er at nettspenningen likerettes, deretter kjøres en puls in på en(flere) transistor(er) som slår av og på en trafo, dette drives da av denne likerettede spenningen.

 

Likerettingen som jeg nevnte skjer med dioder og kondensatorer. Med en gang man setter spenning på en kondensator så virker det som det er en kortsluttning, det vil derfor gå en meget stor strøm et kort øyeblikk. For å unngå dette benytter alle switchede PSUer en spole før denne likeretteren for å motvirke denne kortslutningen i kondensatoren. Om PSUen ikke har så allt for store spoler her kan det lett gå en sikring, så det er ikke noe uvanlig problem. Grunnen til at sikringen ikke alltid går er at stpenningen på nettet er sinusformet, dette vil si at nettspenngen konstatnt går fra 0 til maks (2pi*230) til 0 til -maks så til 0. (dette gjentas 50 ganger per sekkund). Så om man slår på akkurat i maks (eller i nærheten) så går sikkringen mens slår man på i et annet tidspunkt nært 0 går det bra.

 

Så dette er nok ikke en feil med din PSU eller PC, men bare sånnt som skjer om man ikke har nok kraftige sikkringer. Men det kan være en del forskjeller på forskjellige merker her.

 

Ehh å det med å teste med lyspærer og ovner er bare tull. Da PSUen trekker langt langt mer enn 400 W i la oss so 1ms (kanskje 4000W) .

Endret av jogamaster
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...