Gå til innhold

Den store DFI NF4 Tråden!


skyline

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har god erfaring med å bruke tapetkniv etc. og spraye på teflonspray evt. Jeg fant det fordelaktig å presse kniv spissen på skrå forsiktig nedover, og samtidig føle når kniven begynner å skjære gummin så tar du og drar den nedover når den har kommet igjennom der du begynte :)

Lenke til kommentar
Jeg testet her nå og på 2.95Ghz 1.5V så feiler den ene kjernen ved rundt 71-72 grader. Det er varmt det... Feiler også ved 2.9Ghz med samme volt. Men ting booter helt fint osv.

 

-det er fortsatt 10-11 grader i forskjell mellom kjernene.

8502008[/snapback]

He he, ja det er varmt. Selv etter mine mål som syns folk ofte er litt for opphengt i lav temp.

Har selv etter en 32M runde SuperPi (for å varme opp vannet) 30 grader cpu og 37 grader cpu core. Midtveis i en ny runde 32M har jeg 42cpu og 53core og viftene på lydløs fart slik at vannet ligger på 34 grader.

 

Hvis jeg lar det stå lenge nok slik kryper det nok opp til ca 50 cpu og 60 core siden vannet blir enda varmere med så lav viftefart.

 

Men hvis du altså likevel har lyst på vannkjøl ser det jo ut til at du kan få med litt høyere klokk på kjøpet med den cpu'en din :)

 

Kjører forresten Raptor raid over Nvidia kontrolleren i Vista, så langt jeg har merket er det ingen forskjell mellom de orginale driverne som fulgte med på disketten, og de nyeste fra Nvidia. Fungerer tilsynelatende like greit, men er jo mulig det er målbare forskjeller. Bruker nå versjon 15.00 fra Feb 07.

 

Interessant informasjon om IHS Lucky, fjernet den selv fra min gamle Clawhammer som jo var en het potet, men har ikke sett vitsen med min nåværende 146. Men jeg skjønner nå at dette kan være relevant for klokking på dualcore, der tempforskjellen er litt høy.

Kjenner ikke noe til Arctic ceramique, men er dette altså en kjøleleder som er egnet for større mellomrom enn feks Arctic Silver eller?

Lenke til kommentar

Jeg bruker alltid Arctic ceramique på "åpne" kjerner.Har det for mer meg at den er bedre egnet.Den har en annen konsistens enn AS5.Er litt seigere,og vil vel ikke,hvis uhellet er ute,sige,slik jeg har sett AS5 gjøre.Svogern sin socket A fløy fugleveien etter at han hadde brukt alfor mye AS5 på cpu.Eneste som overlevde var psu,lydkort,cd rom og harddisk :!: Kjedelig å få pasta over duppedittene som omgir ei kjerne,om det er gpu,chipset eller cpu.

 

Har lest to tester i det senere,som faktisk viste bedre kjøle egenskaper på Arctic ceramique enn AS5.Det kom overraskende på meg.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

[email protected]

 

Hei ... Jeg har et LanParty UT NF4 Ultra-D som bare er til trøbbel for tiden.

Alle 4 røde led'a lyser når jeg starter pc'n.. Led 1 & led 6 lyser konstant når jeg slår på psu'en.. Når jeg har starta pc'n, starter DFI vifta, prosessorvifta, hardisken og cd'rommen. Men ikke noe skjer? skjermen forblir svart, og hardsiken står bare på et stille? Ikke noe jobbing elelr noe.. Har prøft flere ulike ram ( 3200,2700) slot 2 og 4, slot 1 og 3. Slot 1 og slot 2 pci X16 mn likevell ikke noe skjer.. Di røde leeda lyser konstant.. Funka for en stund tilbake siden, å da skal di gå vek til at bare 1 lyser eller noe slikt??

 

Noen som kan hjelpe ?? :(

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat fått meg en ny Opty 165 Prøver å få denne til å bli en verdig arvtager, (også i entråd- oppgaver) til min gode gamle 146 (CABYE 0540FPMW) som har kjørt trofast på 3,01 (301x10) i en liten evighet.

Driver bare å tester litt, og belager meg vel på å måtte senke frekvensen noe for 24/7 bruk på den nye. Men har så langt fått den opp i rundt 2,9Ghz (320x9) men der er det stopp så langt. Men testet så med multipler 8 for å bekrefte at hk klarer fsb 320++ siden dette er ukjent terreng for meg til nå. Men det ser ikke ut til at HK er særlig villig, og kommer ikke stort over 320 med multipler 8, og devider på 100 (laveste)

 

Prøvd litt økning på chipset, men det er her spørsmålet kommer: hvilken av de to hk-relaterte spenningene er det man bør øke, eller enda bedre hva er hva av de to teknisk sett?

 

HK er DFI LP Expert, og har vann på både cpu og chipset.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 3 uker senere...

Brukte en liten periode 2x512MB TwinMos cl2,5 på dette hk jeg i alle fall. Hadde ikke noe spesielle problemer med det.

 

Ellers er det vel som Aspstein sier som er beste fremgangsmåte. Syns ikke det er grunn til å si at akkurat dette hk er sært på minne, men Nforce4 har vel generelt et litt frynsete rykte, og mange har slitt litt med minne har jeg intrykk av. Med 3 brikker går du også glipp av dualchannel, og med det lavere ytelse, men det vet du kanskje.

 

Jeg har erfart at det kan være lurt å resette bios mellom de forskjellige forsøkene når det gjelder fysisk plassering av minne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...